Пред да го добијам моето маче, мачки не само што не сакав, туку ми беа и страшно одбивни. Сметав дека како што куче може да сака и да се сака, мачка не може. Ама...откако го имам малово злато резонирам сосема поинаку.
Уживање ми е секој момент со неа, и ја сакам...ух, можда и повеќе од што е нормално.
Не е арогантна, недружељубива и трома (за какви што ги сметав мачките), туку напротив е едно весело и социјализирано ангелче кое ужива да биде со останатите од домот, да се мази, да си игра...Ми пренесува толку милост и радост, па нема да претерам ако кажам дека откако ја имам, ме направи понежен и почуствителен човек.
Инаку, тука би сакала да се заблагодарам на Иван кој ми ја подари...Иако не бевме во најдобри односи, морам да ти кажам дека со тоа што ми ја даде, ти всушност ми даде среќа и неизмерно сум ти благодарна за тоа.:smir:
Па, еве го моето душиче Бети:back:
Btw, за Нова Година или за Божиќ, сакам да ја почестам со еден црвен кожен оковратник со медаљонче. А имам и желба да и ставам и машниче на главчето, али луѓе ме убедуваат дека тоа е ипак превише:kesa: