Матура

Член од
23 јули 2012
Мислења
93
Поени од реакции
89
Знае ли некој како треба да биде пополнета уплатницата за тие 300 денари што треба да се уплатат на сметка на факултетот, конкретно за „Јустинијан први“ ?
300,00 денари на жиро сметка:
Правен факултет „Јустинијан Први„ во Скопје
Банка: НБРМ
сметка: 100000000063095
сметка на буџетски корисник: 1600103700-788-11
приходна шифра: 723012 програма 41 (од страната на правен факултет)
а цел на дознака како што приметив на сите факултети е : надомест за упис - сигурно е исто и на превен ;)

Член од
5 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
17
Абе прати стисни инаку ништо, ја прати стиснав 100 пати до сега, може да ја поправаш дур не ги дајш документите...
и јас истото го направив, мислам дека нема везе дали 100 пати имаш стиснато прати...

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.220
Поени од реакции
1.269
на пријавниот лист (не интерниот), на вториот лист каде што пишува поени од успехот од средно образование и матура тие табелите треба да се пополнат или не затоа што на интернет пополнив све и пишува дека за тоа пополнувале комисиите на факултетот ? за УКИМ

И јас се прашував истото, ама бидејќи таа универзитетска пријава ќе мора рачно да ја пополнуваш, сигурно ќе ни кажат дали треба да ги пополниме табелите...

Ист случај беше и кај мене, треба повторно да го пратиш.

Инаку да прашам за уплатницата, треба ли да ја испринтаме од последната страна на електронското пријавување или пак рачно да пополниме ?
Мислам дека ќе мораш да си купиш уплатница и рачно да ја пополниш... Јас така направив...

М

Мартин`

Гостин
Неможам да го најдам линкот до делот на факултети.мк кај што се гледаше лани како биле примени, со колку поени.. кои итн

Ако знае некој кај се наоѓаше нека прати линк. Фала

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Дали ја пополнивте таа изјава за кофинансирање од документите за печатење? Ова се однесува на економски факултет пошто очигледно за различни факултети имаат некои различни документи.
Проблемот со оваа пријава е што кажува дека треба да се согласиш да студираш до кофинансирање и да плаќаш 400 евра, но притоа не пишува дека тоа ќе биде така во случај да не влезеш на државна квота. Тоа ми беше малку чудно па викам да проверам и некој друг да не имал сличен проблем.

М

Мартин`

Гостин
Инаку кога ќе се пријавиш електронски кога ќе ја испратиш пријавата одма ти даваат код или се чека ? Да знам дали уште сега да ја пуштам пријавата или дури утре рано, оти се двоумам уште :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Инаку кога ќе се пријавиш електронски кога ќе ја испратиш пријавата одма ти даваат код или се чека ? Да знам дали уште сега да ја пуштам пријавата или дури утре рано, оти се двоумам уште :)
Ако мислиш на бројчето, бројчето го имаш на претходната страница, таму кај што ти го дава интерниот пријавен лист (на тој чекорот пред тоа кога го имаш копчето Прати) и горе имаш број: тој и тој, а после ти се појавува и одма кога ќе се логираш број: тој и тој

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
гледав на тв.
уписен рок траел од денес (16ти) до другиот петок (24ти)
јас мислев дека е 2 дена уписниот рок :confused:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
гледав на тв.
уписен рок траел од денес (16ти) до другиот петок (24ти)
јас мислев дека е 2 дена уписниот рок :confused:
На уким е денес и утре и толку е првиот уписен рок, а на вести кажале дека е до 24ти изглеа зошто на тетовскиот универзитет како што читав првиот уписен рок е од 22-24 мислам беше.

Член од
5 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
17
како поминавте на уписите? има ли овде некој на медицина што предаде документи?

Kajgana Shop

На врв Bottom