Матура

KESKOO

Форум зависник
Член од
13 март 2010
Мислења
178
Поени од реакции
3
Леле го гледам ова 13 јуни дата на компјутерот и се наежив. Кој е 100% сигурен во стекнатото знаење? Има ли таков ме интересира, или само јас паничам? :D
+1 паничар :D

S

Sheldon Cooper

Гостин
Леле го гледам ова 13 јуни дата на компјутерот и се наежив. Кој е 100% сигурен во стекнатото знаење? Има ли таков ме интересира, или само јас паничам? :D
шит и јас! сега сум стигнат до Блаже Конески..аааааааааааааааааа

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
под локализација подразбираш место? пр. Англија за Хамлет?
Место и време на одвивање на дејството. Најголем дел од Хамлет се одвива у Данска, у дворецот Елсинор.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Место и време на одвивање на дејството. Најголем дел од Хамлет се одвива у Данска, у дворецот Елсинор.
Таа што седеше до мене стропа „во театар“ :D

Глејте да сте наспани вечерта, легнете си рано, мислам дека тоа што се изнаспав ко клен вечерта ми ги донесе високите перцентили, концентрацијата треба да ви е на макс. Не паничете, ќе видите дека не е ништо страшно.

Член од
14 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
17
Кандидатите матуранти за матурскиот испит во јуни 2010/2011 година ќе изработуваат една испитна задача од способноста пишување,наместо досегашните две. Учениците ќе треба да пишуваат еден текст , при што ќе имаат можност да изберат, на самиот ден на испитот, дали ќе пишуваат на слободна тема или на тема извлечена од материјалот кој се реализира според наставните програми, а се дел од испитната програма. ДПМК се одлучи дека темата од материјалот ќе се извлекува од периодот Реализам (во испитните програми се наведени авторите кои припаѓаат на овој период). Потребниот број на зборови ќе биде поголем.
Ова е превземено од matura.gov.mk, и никаде не е наведено дали кога ќе треба да избереме помеѓу слободна тема и реализам, ќе ни бидат дадени насловите. Јас како што разбрав, треба да се одлучиме, па подоцна ќе ни го дадат насловот на темата за која што сме се одличиле... И сега се мислам за што да се одлучам... тежок избор :unsure:

Има некој повеќе, но проверени т.е. официјални информации во врска со горенаведеното?

Член од
23 ноември 2010
Мислења
50
Поени од реакции
10
Ова е превземено од matura.gov.mk, и никаде не е наведено дали кога ќе треба да избереме помеѓу слободна тема и реализам, ќе ни бидат дадени насловите. Јас како што разбрав, треба да се одлучиме, па подоцна ќе ни го дадат насловот на темата за која што сме се одличиле... И сега се мислам за што да се одлучам... тежок избор :unsure:

Има некој повеќе, но проверени т.е. официјални информации во врска со горенаведеното?
Aбе зошто сите вака зборувате, ке имаш два наслова бираш еден и пишиш. Нема врска дека прво бираш па ти дават наслов.

Член од
14 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
17
Се надевам дека е така и дека нема да се разочараме на 14 :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.154
Поени од реакции
30.279
неможе ли на пример математика формуливе да ги истетовираме негде? it's a fashion choice.

I

Intex

Гостин
Дали августовските тестови се полесни од јунските? Пошто се августовско шо имам решавано досега е гола вода. За математика зборам.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom