- Член од
- 23 ноември 2010
- Мислења
- 50
- Поени од реакции
- 10
Да.. дај боже да е нешто попростоСлободната тема е да напишеме есеј на некоја си рандом тема избрана од нив? Пример „Штурецот и мравката“?
Да.. дај боже да е нешто попростоСлободната тема е да напишеме есеј на некоја си рандом тема избрана од нив? Пример „Штурецот и мравката“?
+1 паничарЛеле го гледам ова 13 јуни дата на компјутерот и се наежив. Кој е 100% сигурен во стекнатото знаење? Има ли таков ме интересира, или само јас паничам?
шит и јас! сега сум стигнат до Блаже Конески..ааааааааааааааааааЛеле го гледам ова 13 јуни дата на компјутерот и се наежив. Кој е 100% сигурен во стекнатото знаење? Има ли таков ме интересира, или само јас паничам?
Место и време на одвивање на дејството. Најголем дел од Хамлет се одвива у Данска, у дворецот Елсинор.под локализација подразбираш место? пр. Англија за Хамлет?
Таа што седеше до мене стропа „во театар“Место и време на одвивање на дејството. Најголем дел од Хамлет се одвива у Данска, у дворецот Елсинор.
Ова е превземено од matura.gov.mk, и никаде не е наведено дали кога ќе треба да избереме помеѓу слободна тема и реализам, ќе ни бидат дадени насловите. Јас како што разбрав, треба да се одлучиме, па подоцна ќе ни го дадат насловот на темата за која што сме се одличиле... И сега се мислам за што да се одлучам... тежок изборКандидатите матуранти за матурскиот испит во јуни 2010/2011 година ќе изработуваат една испитна задача од способноста пишување,наместо досегашните две. Учениците ќе треба да пишуваат еден текст , при што ќе имаат можност да изберат, на самиот ден на испитот, дали ќе пишуваат на слободна тема или на тема извлечена од материјалот кој се реализира според наставните програми, а се дел од испитната програма. ДПМК се одлучи дека темата од материјалот ќе се извлекува од периодот Реализам (во испитните програми се наведени авторите кои припаѓаат на овој период). Потребниот број на зборови ќе биде поголем.
Aбе зошто сите вака зборувате, ке имаш два наслова бираш еден и пишиш. Нема врска дека прво бираш па ти дават наслов.Ова е превземено од matura.gov.mk, и никаде не е наведено дали кога ќе треба да избереме помеѓу слободна тема и реализам, ќе ни бидат дадени насловите. Јас како што разбрав, треба да се одлучиме, па подоцна ќе ни го дадат насловот на темата за која што сме се одличиле... И сега се мислам за што да се одлучам... тежок избор
Има некој повеќе, но проверени т.е. официјални информации во врска со горенаведеното?
Yep.450 збора? есејот?
јас денес почнав т.е саботноВчера почнав да учам ќе ме бидеееее
Вие што одбравте математика ама ИЧ неможам да ве РАЗ-БЕ-РАМ!неможе ли на пример математика формуливе да ги истетовираме негде? it's a fashion choice.