Јас мислам нема врска, важно кирилица да е.Дали ќе ми се признае матурата зашто пишував печатно, а не ракописно? Сега гледам дека требало ракописно.
Од кај слушна за ракописно? Кулирај си, јас петка извадив со печатно, пишував така пошто ни јас не си разбирам ракопис.Дали ќе ми се признае матурата зашто пишував печатно, а не ракописно? Сега гледам дека требало ракописно.
од кај знаеш дека ќе е есеј?Има некој некоја информација за есејот по англиски за што ќе биде?
А зошто ако во упатствата пишувало дека треба ракописно, ти си водел инат и си пишувал печатно?Во упатствата пишуваше ракописно, праеле ли проблем ако се е на печатно?
па јас колку што знам за плус минус 10 не прават проблем а за 50 можеби ќе ти одземат поен ама никогаш не се знае затоа што сепак зависи од тој/таа што ќе го прегледува текстот.Јас чисто се сомневам дека некој ќе седне и ќе брои два текста од по 120 и 180 збора,а и доколку ги бројат повеќе би правеле проблем за долната граница дали некој успеал да напише 120 зборови.Прават проблем англиски за есејот 30 зборови плус?
ако границата е од 100 до 120 на пример,а ти имаш напишано 80 збора кажуваат дека нема да ти се прегледува а ако имаш 140 ќе читаат до 120тиот збор и бодови ќе ти одземат јас вака знам дека еСигурна ли си за тоа бидејќи тестаторите што беа во училницата ми рекоја ако има збор помалце или повеќе се поништува
од интерните треба да има резултати во школо објавено а екстерниве до средина на јули мислам треба да излезатKoga kje gi dobieme rezultatite