Уште ја нема скалатаСкалата е излезена или ќе се дознае кога официјално ќе излезат резултатите.
Не мора да значи, оцените по оценувањето се формираат, па можно е и петка да имаш.Уфф математика имам изгубено 10 поена... отиде 5-ката :S
Јас математика се` уште немам собрано храброст ни да го видам Се молам за 2, ептен заебавУфф математика имам изгубено 10 поена... отиде 5-ката :S
Искрено, според тва шо си го напишала гледам оти ќе бидеш задоволна со 2ка, ама според тва шо мислеш оти го знааш? И се на се, дали ќе си задоволна со 2ка?Јас математика се` уште немам собрано храброст ни да го видам Се молам за 2, ептен заебав
Секако дека не, ама кога ќе ми текне дека кај нас во школо математика што ми предаваа беа строги ама во живот немаме решавано такви задачи освен таа со телото нели, ок е )))Според тва шо го имам слушнано, ного помалко матуранти полагаа математика, за разлика од лани... Се надевам оти скаалта ќе биде спуштена колко шо може пониско и професортто шо ги прегледуват ќе замижуват на некои работи, за да имаме повисоки оценки, да не бидат тие тестови толко строго сфатени, оти да го прегледуваше мој професор шо мии предавал 4год., за 4ка немаше ни да трепнам. Иначе знае ли некој как беше лани скаалта за оценките по математика? 70 боода се вкупно нели? Ме интересира 4ката од дека почнува.
--- надополнето ---
Искрено, според тва шо си го напишала гледам оти ќе бидеш задоволна со 2ка, ама според тва шо мислеш оти го знааш? И се на се, дали ќе си задоволна со 2ка?
Исто и јасЈас математика се` уште немам собрано храброст ни да го видам Се молам за 2, ептен заебав
А резултатите ќе ги објават на 13ти? Неам храброст јас да го видам клучот :$
Според тва шо го имам слушнано, ного помалко матуранти полагаа математика, за разлика од лани... Се надевам оти скаалта ќе биде спуштена колко шо може пониско и професортто шо ги прегледуват ќе замижуват на некои работи, за да имаме повисоки оценки, да не бидат тие тестови толко строго сфатени, оти да го прегледуваше мој професор шо мии предавал 4год., за 4ка немаше ни да трепнам. Иначе знае ли некој как беше лани скаалта за оценките по математика? 70 боода се вкупно нели? Ме интересира 4ката од дека почнува.
И ако си подобар од повеќето ученици може да имаш повисока оценка "од шо треба"? Баш преги си га замислуваах програмата как ги праат оценките... и нее баш лесна работа. Јас сношти гледах клучо, и според тва шо сам напишал очекувам да имам повеќе од 45 поена... Не верувам оти ќе имам 5ка, а не ни сакам, 4ка и ќе рипам од радост. Ти математика ли полага? Дај кажи нешто, помогни на тај народ тука Колко напиша, шо имаше... Нели гледаш сите гии страх клучо да видатЛани беа 53 задачи и вкупно 100 бода математика основно ниво. За скала не кажаа ништо, само имаше перцентилен ранг(шо нема врска со поените), од колку од сите што полагале математика си подобар. Така да, оценките се формираат од кога ќе ги прегледаат сите тестови. Така да надевај се многу ученици да напишале послабо од тебе.