Матура

Член од
14 јуни 2010
Мислења
20
Поени од реакции
0
Јас стварно не знам шо е финтава со матурата, кога секоја оценка се множи по 1.8

Без навреда ама

Јас сум полагал математика оценката ќе ми се множи со 1.8, а и тој што полагал англиски ќе му се множи со 1.8.

Исто и за интерните

Јас ќе полагам програмски јазици, а некој историја. И се разбира јас ќе имам послаб просек оти биле потешки предметите а тој ќе се запише на факултет пред мене оти имал повеќе поени. Абе ајде.

И да ги споредиме оцените од 1ва до четврта.Да направиме споредба со гимназиско образование.

Јас сум учел. Електротехника, Дигитални системи, Автоматика, процесно управување,Програмски јазици, а некој учел географија и историја и ќе има повеќе поени од мене, е се разбира дека ќе има.

Не мислев да навредам никој со постот.

Се најдобро.
хех епа ти имаш предност пред тој што е полагал историја затоа шо ти ги имаш оние предмети полагано шо ти ги траже факултето.А тој со историја ако конкурира на Електро нема да му се бројат поените од историја.И ако може така да се запише ако нема конкуренција ке се запише или у приватна квота шо ти знам...

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
нема некоја голема предност
тоа е само за прв уписен рок , за втор уписен рок доколку има место на факултетот пуштаат со секакви предмети

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Абе што се жалите лесен беше тестот математика.
Последната задача само почните 100 да делите со 7 и ќе видете уште колку ви треба за да биде делив со 7 и истото и од 999 ќе почнете. После само аритметичка прогресија со d=7 и ќе го најдете n преку an и лесна работа.
За таа со збирот на квадрати Filmakedon и со n^2+(n+2)^2+(n+4)^2=251 немало да ти биде точно. Непарни броеви се претставуваат со 2n-+(непарен број).
Таа точно се поставува како: (2n-1)^2+(2n+1)^2+(2n+3)^2=251 и решенијата испаѓат 7,9,11.
Таа со АНА јас се утепав да ја решам со аритметичка прогресија и кога не ми испадна ќе се убиев кога видов всушност колку лесна била целата задача. Само замените 10Т со 10Н за да видете ако има 10 точни колку бода ќе има. Испитувајте така различни решенија. Решението излезе дека е 13 точни одговори со 7 неточни.
Не, не... и јас мислам дека беше лесен тестот, многу полесен од тоа што го очекував. Ама не им требаше таа последната задача да ја стават, беше без врска некако...

B

BBlisto

Гостин
Лесна беше со Ана задачата бе луѓе...за секој погрешен одговор губи 4 поени (што би ги имала ако го одговорела точно) плус 2 што ги губи затоа што одговорила грешно, значи вкупно 6 поени...Ана изгубила 80-38=42 поени...42:6=7, значи погрешно одговорила 7 прашања, а точно 20-7=13 прашања...

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
Задачата со Ана беше ко за четврто одделение a+b=20 i 4a-2b=38, со решавање на системот се добиваат решенијата. Искрено задачите општо беа лесни, прашањата беа малце зезнати... али поминавме, сеа ќе видиме резултати. Ме интересира само случајно да не знае некој како се движат границите меѓу оценките!?

Иначе Јунајтед_Фан годинава бројот на задачите беше намален од 50 на 40.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Којзнае што све претрпевте и низ што минавте за 24о минутно седење у место на пеколниве горештини, решавајќи ДВОСМИСЛЕНИ прашања-?????
Но, следетете го примеров и превземете ги нештата у свои раце

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/06/14/0238006.html

--- надополнето ---

Kažu, maturanti mogu tužiti državu zbog duševnih boli. :smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Од лани и прехлани шо се бунеа за математика, оваа година многу полесни биле : ) Викајте тешко е, не лесно :)

Ni

Член од
29 ноември 2009
Мислења
34
Поени од реакции
0
малце офф ај ако има некој сто полага информатика да ми казае како ке иде дали има два дела практицен и тоа со заокрузување или не? и ако има некој од Корцагин сто полага информатика да ми прати прасања фала

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Поминав и денес еден интерен,филозофија.
Уште информатика и толку.:)))
Очекувам позитивни резултати.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Кога ги читам овие од англиски што се расправаат дали ставиле или не ставиле адреса, ми се плаче :(
Во однос на полагањето математика или англиски, бар оваа година е утврдено, за тој и тој факултет МОРА математика, за тој и тој, може англиски. Од лани знам неколку луѓе што се заебаа, полагаа математика за факултети на кој се прифаќаше и англиски.
Единствено треба да се споредувате со тие што се запишуваат на вашиот факултет, зошто и тие полагале математика. Тоа што го ставиле математика како предмет што МОРА да се положи за да се иде на електро, не е колку да ве заебат, баш напротив, таму ќе учите и математика 1 и математика 2 и ќе биде тешко.
Ја полагав англиски на матура, се океј, влегов у државна квота, но замисли како ми беше мене полагањето математика на факс, кога за првпат у живот видов изводи, интеграли... претходно не знаев НИШТО за нив.
Според мене, мора сите да полагаат англиски, како што мора и македонски да се полага. Е сега, тие на електро/пмф што ќе идат, ќе мораат и математика, а тие за другите факултети , ќе изберат друг екстерен како трет предмет.
Зошто свесни сме дека заебанција се интерните полагања,а уствари тие се најбитни за факултет.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во однос на полагањето математика или англиски, бар оваа година е утврдено, за тој и тој факултет МОРА математика, за тој и тој, може англиски. Од лани знам неколку луѓе што се заебаа, полагаа математика за факултети на кој се прифаќаше и англиски.
Единствено треба да се споредувате со тие што се запишуваат на вашиот факултет, зошто и тие полагале математика. Тоа што го ставиле математика како предмет што МОРА да се положи за да се иде на електро, не е колку да ве заебат, баш напротив, таму ќе учите и математика 1 и математика 2 и ќе биде тешко.
Ја полагав англиски на матура, се океј, влегов у државна квота, но замисли како ми беше мене полагањето математика на факс, кога за првпат у живот видов изводи, интеграли... претходно не знаев НИШТО за нив.
Според мене, мора сите да полагаат англиски, како што мора и македонски да се полага. Е сега, тие на електро/пмф што ќе идат, ќе мораат и математика, а тие за другите факултети , ќе изберат друг екстерен како трет предмет.
Зошто свесни сме дека заебанција се интерните полагања,а уствари тие се најбитни за факултет.
Немај гајле бе, мислев на тежината на испитот, те сфаќам за објаснувањево, во право си :smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
хех епа ти имаш предност пред тој што е полагал историја затоа шо ти ги имаш оние предмети полагано шо ти ги траже факултето.А тој со историја ако конкурира на Електро нема да му се бројат поените од историја.И ако може така да се запише ако нема конкуренција ке се запише или у приватна квота шо ти знам...

што не си решавал бе и ти англиски ???

Член од
26 април 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Абе без веза сето.. :S
Најмногу што ме изнервира е што одлични ученици кои 4 години се праеа дека се зна дојде едно писмо на англиски да не зна да напиша. Абе не одличен ако сака сите тестој нека му се петки ако речи дека матурава била тешка нека оди нека се отепа!
Па уште се жала за текстон со авионине! ОФ МОРИ МАЈКО МОРИИИИ!!! требаше само да прочиташ во тексто што беше даден и да одговориш на прашањата!!!
Единстен пропуст беше со биографијата не беше јасно дали како CV или како состав ...ама другото по македонски и англиски беше боза...
И друга работа стварно не беше фер - едни се скинаја препишување а на други ко мене му се падна терсене професор и сами си решаваја :S :S :S ПА НЕ Е ОВА ИГРАЧКА УПМ АКО БИДИ НЕКА БИДИ ИСТО ЗА СИТЕ
Ама ај доста се жаламе сега само резултатите нека ги кажа и кај кого со среќа понатаму кај кого со свеќа...
АЈТ ПОЗЗ И СО СРЕЌА НА СИТЕ!!! :) :) :)

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ја да ве известам само дека во врска со македонски јазик го прифатија и како биографија и како CV, денеска го издале клучот.

Kajgana Shop

На врв Bottom