Е шо немаше кај мене некоја таква личност или и јас 5ка или и она пријавенаЛуѓе од мој клас шо се убија од учење математика уште од зимата уште. Денес излегоа пребледени со по 6-7 нерешени задачи. Имало некои unbelievable.
Ама затоа дотична личност си земела телефон и си се јавила на професорка и оваа цел тест по телефон и го решила. Ете колку матурата е мерило за знаење.
Јас га реших по првио начин шо кажа и сигурен сам оти ќе ми га признаат. Ости как се претставуват непарните броеви, со самото спомување на непарни броеви јас сфатих оти они сакат да кажат дека проевите не се еден по друг, туку еден преку друг.Абе што се жалите лесен беше тестот математика.
Последната задача само почните 100 да делите со 7 и ќе видете уште колку ви треба за да биде делив со 7 и истото и од 999 ќе почнете. После само аритметичка прогресија со d=7 и ќе го најдете n преку an и лесна работа.
За таа со збирот на квадрати Filmakedon и со n^2+(n+2)^2+(n+4)^2=251 немало да ти биде точно. Непарни броеви се претставуваат со 2n-+(непарен број).
Таа точно се поставува како: (2n-1)^2+(2n+1)^2+(2n+3)^2=251 и решенијата испаѓат 7,9,11.
Таа со АНА јас се утепав да ја решам со аритметичка прогресија и кога не ми испадна ќе се убиев кога видов всушност колку лесна била целата задача. Само замените 10Т со 10Н за да видете ако има 10 точни колку бода ќе има. Испитувајте така различни решенија. Решението излезе дека е 13 точни одговори со 7 неточни.
Па го нема никаде клучот на страната за државна матура...Ја да ве известам само дека во врска со македонски јазик го прифатија и како биографија и како CV, денеска го издале клучот.
Стварно, затоа и прашав дали некој знае кога ќе можеме да го видиме...Па го нема никаде клучот на страната за државна матура...
шо имаше.... лесно беше ?Интерно... јас полагав информатика....
На 28ми полагам само онака прашував а иначе ти од бт си ? кај учиш^ различно е од сколија до сколија со интерните предмети самите професори ги дават прашањата за тестојте така да мислам нема да имаш полза ако ти речи дека лесни прашања се паднале,него многу рано сте почнале со интернитге кај мене од понеделник се почнува