Матични плочи..генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Абе и јас така правам, го носам кај комши (автомеханичар) на компресор, цело куќиште и му правам облак од прашина. Или ако не ме мрзи, некогаш и само кулерите да си ги светнам.
Гледав на ибеј едно компресорче во мала боца, ама накај 50 долари е да ги ебам и не знам дали се полни пак (кај ги знаеш...).
Не се исплати само шипингот ќе те фати уште толку најмалце.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Мојата плочичка: Gigabyte GA-EP45-UD3P :)

Засега преде ко маче и се се токмам водено ладење да и ставам и се немам време :).

gigabyte_top.jpg

Дечки како ставате големи слики, сите ми ги смалува?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Имаш купено компресорче? Тие малите за РС? Или го носиш на бензиска? :)

Ако имаш од тие за РС, кажи од каде, колку, како....
abre kakvo kompresorce so fen mu vlagam ako ima potreba od cistenje na terasa vadis i to je to ili naogas od onie provosmukalkite sto se epten postara generacija i tie imaat da ne vlece tuku da duva xD

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
abre kakvo kompresorce so fen mu vlagam ako ima potreba od cistenje na terasa vadis i to je to ili naogas od onie provosmukalkite sto se epten postara generacija i tie imaat da ne vlece tuku da duva xD
Таква има девојка ми, малку е понова, ама има и да дува :)

АМа не е тоа тоа. Компресор ебава матер.

Со компресор ако го дувнеш хардот може и формат ќе му направиш од што е ефикасен :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Таква има девојка ми, малку е понова, ама има и да дува :)

АМа не е тоа тоа. Компресор ебава матер.

Со компресор ако го дувнеш хардот може и формат ќе му направиш од што е ефикасен :)
hahahahhaah :) epa da go e*** sea do tolku ako go glancas pa i moze da rikne pobrzo toa e kao da peres motor na kola sekoja nedela ke pregori nesto koga togas

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Одлична тема, добро би било секој да се потруди да ги постира сите плочи кој ги користеле до сега. Знам дека е тешко но потрудете се. Мојата компјутерска колекција се состои од три плочи со три компоненти кој се ОК и си работат без проблем.

1999 година

ABIT BH6

Еве на времето што пишувале за плочава, и штета што ABIT не е веќе тоа што беше.

This motherboard is one of the easiest motherboard to install that we've seen. Its jumperless design means that there are no jumpers to set so it is only a matter of a few minutes to install this motherboard. Besides, the users manual included with this motherboard is not only one of the most beautiful we've seen but it is also one of the most detailed we've seen to date. Contrarily to all other motherboard tested until now on this site, the installation CD is not enclosed in a paper envelope but in a soft vinyl envelope

После неколку години следи

MSI K8N Diamond

Плочава и ден денес може да тера јаки игрици, под услов да се купи некоја од новите AGP графички на Saphire и да се налупа со 4G/400 RAM. Знам многу беше скапа, и тогаш у тие години не размишљав баш :uvo:

Денес имам скромна плоча ( временски гледано у споредба со двете горе) али доста добра.

MSI-770-G45

Socket AM3 CPU (Max Support) Phenom II AM3 CPU Ready Y FSB / Hyper Transport Bus up to 5200MT/s Chipset AMD® 770+SB710

DDR3 Memory DDR3 800/1066/1333/1600*(OC) Memory Channel Dual DIMM Slots 4 Max Memory (GB) 16 PCI-Ex16 2 PCI-E Gen Gen2 (1x16, 1x4)

PCI-Ex1 1 PCI 3 IDE 1 SATAIII N/A SATAII 6 RAID 0/1/10/JBOD LAN 10/100/1000*1 TPM 1

USB 2.0 ports (Rear) 6 Audio ports (Rear) 6 Serial ports (Rear) 1
Form Factor ATX
APS Y
CrossFire Y

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Не трескај зелени сега :)
ne ozbilno sto mislis tie ne pomisile deka ke se sobira prasina vnatre i toa e vkalkulirana presmetka kolku ke izdrzi i so 3 kila prasina vnatre ne pa so 1 mm sloj prasina nisto strasno ne e toa. Ako go cistis go cisitis od merak za da ti bide poubavo na izgled sea pred edna nedela otvoriv eden kompjuter kaj eden drugar abe neznaete imase nekolku golemi pajazini i eden nenzam mislam deka tarantula pajak bese kaj grafickata a 3 godnini e star pc to sea prv pat jas go otvoriv posle toklu vreme pravosmukalka i kao nov sum go napravil :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ne ozbilno sto mislis tie ne pomisile deka ke se sobira prasina vnatre i toa e vkalkulirana presmetka kolku ke izdrzi i so 3 kila prasina vnatre ne pa so 1 mm sloj prasina nisto strasno ne e toa. Ako go cistis go cisitis od merak za da ti bide poubavo na izgled sea pred edna nedela otvoriv eden kompjuter kaj eden drugar abe neznaete imase nekolku golemi pajazini i eden nenzam mislam deka tarantula pajak bese kaj grafickata a 3 godnini e star pc to sea prv pat jas go otvoriv posle toklu vreme pravosmukalka i kao nov sum go napravil :)
Еве пример кај мене, се што имам во РС е клокнато (освен хардот :))
Имам кулери на се што постои. Ако не го исчистам после месец (ете и два месеци) многу се осеќа разлика во температурата која ја креваат компонентите при работа. Остај тоа што поубаво ќе изгледа.

G1-Killer

Life is a game
Член од
18 декември 2009
Мислења
361
Поени од реакции
468
Ova go koristev do pred 1 mesec 775V88+(m).jpg

sea se prefrliv na ova

MB-G31TM-P21.jpg
a bi sakal da go imam ova
Gigabyte_GA-X58A-UD7_top.jpg

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
го имав ова Foxconn 45cm-s 200710260219340343_45GM_3-1.jpg

Па ова msi p45 neo-F P6280075.jpg

А сеа моментално ова AsRock P45DE3 P45DE3(m).jpg

Ниедна не беше лоша но сите кои беа сменети беа поради оправдани причини.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Од мојава има да ви паднат вилиците! Не верувам дека некој има ваква. И BTW спаѓа оваа во матични плочи уште? :pos2:

Asus P5VD2-X

јас имам

и има диоди кој светат (не знам за твојата)

Kajgana Shop

На врв Bottom