Математика + ЛОГИКА

John Doe

Not handsome enough to tempt me
Член од
29 мај 2007
Мислења
784
Поени од реакции
7
Таткото на човекот на портретот е син на мојот татко

уатф :toe:? кој син од каде?

ако сум јас на портретот би рекол
Таткото на човекот на портретот, е дедо на мојот син

ако е син ми
таткото на човекот од портретот, сум јас

така да уатф

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
John Doe напиша:
Таткото на човекот на портретот е син на мојот татко

уатф :toe:? кој син од каде?
Син на мојот татко=човек кој го гледа портретот. Татко на човек на портретот=човекот го гледа својот син. Сега јасно ти е? :)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
BusHav напиша:
Ваљда од внукот негов(син на брат му?)
Пошто нема брат и сестра,во своето дете си гледа

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Дајте други загатки бе ! Интересно ми стана :) Ali nikad nema da pogodam nekoe :):) :lol:

Член од
27 март 2007
Мислења
91
Поени од реакции
1
Eve vi drugo:

Eden covek trgnal na pazar i so sebe ponesol zelka,koza i volk.Koga dosol do rekata zatekol camec vo koj so sebe mozel da ja ponese samo zelkata ili samo kozata ili samo volkot.No vo negovo otsustvo kozata ke ja izede zelkata,a volkot ke ja izede kozata.
Kako mozel covekot na drugiot breg na rekata da gi prenese i zelkata i kozata i volkot?

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
1.Ја носи козата
2.Ја носи зелката,ја враќа козата назад
3.Ја остава козата,го носи волкот
4.Се враќа и си ја зема и козата

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
mystery girl напиша:
Eve vi drugo:

Eden covek trgnal na pazar i so sebe ponesol zelka,koza i volk.Koga dosol do rekata zatekol camec vo koj so sebe mozel da ja ponese samo zelkata ili samo kozata ili samo volkot.No vo negovo otsustvo kozata ke ja izede zelkata,a volkot ke ja izede kozata.
Kako mozel covekot na drugiot breg na rekata da gi prenese i zelkata i kozata i volkot?
Козата да ја изеде зелката, па волкот да ја изеде козата. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
За типот со струјата и документот. Бил адвокат, носел доказ дека затвореникот шо го стаиле на егзекуција е невин. Снемало струја - типично кога ке пуштат 10000 волти низ човек. Aдвокатот не стигнал на време.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
mystery girl напиша:
Eve vi drugo:

Секој посебно... Прво зелката, па после волкот да не ја изеде зелката, па на крајот козата...И така среќно и весело сите се на другата страна на реката :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Абе што се деси со таа со човекот и струјата и документот?Точен е на Sephiroth одговорот?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
дајте друго, таман се загреав :D

Kajgana Shop

На врв Bottom