Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.564
- Поени од реакции
- 11.576
Знам еден човек што е масон.Имам правено многу муабети со него на оваа тема МАСОНИ и ми кажува човекот дека за нив тоа е како религија.Си помагаат еден на друг и помагаат се околу што е ложата..тоа како го викаат заборавив.Пример за доброто на Македонија помагаат и такви нешто работи,не знам како стручно да објаснам бидејќи човекот што ми го кажуваше ова е човек на висока позиција и знае да обајсни као што треба.
Се интересирам многу за масоните откога го гледав КОДОТ НА ДА ВИНЧИ,пред тоа знаев само онака за нив,без врска.Сите членови на секоја група имаат поздрав и носат нешто што можат да го забележат само масоните,така се разпознаваат.Имаат некои прстени носат,се поздравуваат со таа рака само каде што е ставен прстенот.Други носат нешто друго не знам што ти не,но се разпознаваат лесно мегу многу луге.Седат специфично,пијат од чаша само со една рака,не знам што ти уште не.Има таму правила многу,како во војска да си.
Ова е од човекот што ми го кажуваше,не е моја измислица.:smir:
Се интересирам многу за масоните откога го гледав КОДОТ НА ДА ВИНЧИ,пред тоа знаев само онака за нив,без врска.Сите членови на секоја група имаат поздрав и носат нешто што можат да го забележат само масоните,така се разпознаваат.Имаат некои прстени носат,се поздравуваат со таа рака само каде што е ставен прстенот.Други носат нешто друго не знам што ти не,но се разпознаваат лесно мегу многу луге.Седат специфично,пијат од чаша само со една рака,не знам што ти уште не.Има таму правила многу,како во војска да си.
Ова е од човекот што ми го кажуваше,не е моја измислица.:smir: