Масони

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Страна 190:
"Целта на воведувањето на тајни друштва е да се убие индивидуалноста и да се воведи целосна контрола врз свеста на поеднинецот од страна на групата која пак е контролирана од страна на поединци или поединец. Се со цел да се привлечат сите интелектуални сили за да се држат под контрола, и да се створи хиерархија на контролирани робови кои не мислат со своја глава т.е. да се спречи слободоумното размислување."
Незнам што е грешно овде...

Член од
23 август 2014
Мислења
16
Поени од реакции
3
Страна 190:
"Целта на воведувањето на тајни друштва е да се убие индивидуалноста и да се воведи целосна контрола врз свеста на поеднинецот од страна на групата која пак е контролирана од страна на поединци или поединец. Се со цел да се привлечат сите интелектуални сили за да се држат под контрола, и да се створи хиерархија на контролирани робови кои не мислат со своја глава т.е. да се спречи слободоумното размислување."

Страна 191:
"....Но сите тајни друштва во Македонија се под контрола на језуитите и илуминатите...."

Како што реков, ниво на таблоид од типот ловење газиња и танги. Аматерски, очајно....со цел да биде сензационално. Дури и жал да му падне на човек колку кутро е направено.

Ама се ова што го кажуваш, нема врска со материјалите што ги постираше......Никола Грувски, затворени телевизии и слично немаат врска со темава и со муабетов.
imat i te kako pa taka se porobuva sopstveniot narod i taka ke se vospostavi noviot poredok ama nema vrska sto i da se pisuva sto i da se iznese za vas ke bide glupost, ke ostavam vremeto da go pokaze svoeto, samo uste ova da go spomenam zosto se zema sekoj mesec po skoro sto milioni kredit i od kogo, eden den kelnerot ke dojde da naplati togas ke se otkrie koj e kelnerot i so mu e planot pozdrav.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
imat i te kako pa taka se porobuva sopstveniot narod i taka ke se vospostavi noviot poredok ama nema vrska sto i da se pisuva sto i da se iznese za vas ke bide glupost, ke ostavam vremeto da go pokaze svoeto, samo uste ova da go spomenam zosto se zema sekoj mesec po skoro sto milioni kredit i od kogo, eden den kelnerot ke dojde da naplati togas ke se otkrie koj e kelnerot i so mu e planot pozdrav.
Банкарите и олигарсите немаат врска со тоа што јас ти го цитирав од книгата! Значи јас те прашувам на кој начин во Македонија сите Редови биле поврзани, на кој начин се убивала индивидуалноста и на кој начин Редовите прават робови од своите членови? Што мешаш кредити овде?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Иван Соколов, што се јави преку фб, против пресудата на Диневски, постојано на профилна слика става некои од симболите на масоните. Има ли некаква поврзаност?Ве прашувам Вас, познавачите!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Иван Соколов, што се јави преку фб, против пресудата на Диневски, постојано на профилна слика става некои од симболите на масоните. Има ли некаква поврзаност?Ве прашувам Вас, познавачите!
Ако Иван Соколов лично не ти каже дали има некаква поврзаност или не, тогаш тешко дека друг ќе ти каже.

Член од
18 октомври 2014
Мислења
24
Поени од реакции
6
Масонеријата се распознава по знаци... На пример на Украинската хривна (нивната валута) може да се најде окото на Хорус... Меркел го фарба светов со нејзината Меркел Ројте поза (Пирамидата) :) На пример трипл сикс папата највише го обожаваше... Или она на капчињата Обеј шо простава раја не сваќа што значи... Или да речеме пис, ајс бакет челенџ, сатанск - баптистички ритуал... Има многу да се зборува на оваа тема, а тие што покушаја Масонеријата Американска (оригинална) да ја отргнат, завршија во црна земја, Кенеди на пример...Масонерија да се разбереме не го води светот, го води западот.. Сигурно масоните не ја водат Кина и Русија и сателитите нивни.. Има многу да се зборува, да, али тоа е, проста раја не сваќа.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Едно време сакав да се сторам масон. Ги намолив моите да дупнат шпиунка на влезната врата, кое ми служеше како окото на Хорус. Најдов и неколку цигли за да почнам да ѕидам пирамида и една ептен јака џамлија за да ја залепам на врвот од пирамидата. Најдов и книги полни со масонски ритуали (тогаш не бев чул за интернет и за други масонски подвизи) за која подоцна се испостави дека е Кувар за торти и палачинки. Морам да кажам дека шестарот од ОТП и лењирот од математика ми завршија голема работа. Целта ми беше со нивна помош да израчунам како да завладеам со светот (добро, првин мислев да започнам со маалото, па ако ми тргне...). Но, секогаш ќе се јават завидливи и покварени што ќе те спречат да си го оствариш планот и да ги добиеш сите слики од животинско царство без пари. А малце ми требаше да ја изградам пирамидата со која ќе ги контролирам мозоците на рајава. Тој што ми ги собра циглите сега се бави со политика. Ебати среќата.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.908
Masonite se organizacija na lugje sto gi kontrolira vodacite na svetov. Nekoi gi vikaat tragaci po vistinata jas bi gi rekol znaaci na visinata... Znaci site svetski lideri, kralskite semejstva, golemite funkcioneri, golemite umetnici, glumci, muzicari site oni se masoni. Toa e taka poradi sto tie se biraat megju sebe najsposobnite lugje sto ke odrzat balans vo svetov. Licno jas ne veruvam vo vladeenjeto na lugjeto so svetov... Premnogu sme mali vo sekoja smisla site nie. Interesna rabota so koja se sluzat masonive se simbolite. Znaci poveketo sum gi videl i gi znam i ke vi kazam deka toa se cisto anticki simboli od antickite civilizacii koi ja otslikuvaat vistinata na naseto postoenje. Toa sto gi ima na parite ne e slucajnost. Parata e nacin i potreba za opstanok na ovoj svet site ja dopirame i gledame isto taka najcesto simbolite se na monetite za bukvalno site da dojdat vo kontakt so simbolite sto simboliziraat vistina. Za ova nase vreme mozda se teski za citanje simbolite ali toa e taka poradi neseto neznaenje koe po nekoja logika i ne sme krivi za toa. Vistinata e kriena od obicniot narod od dve moznosti. Od logika deka znaenjeto e oruzje i nesmee da bide vo secij race. Ili pak od druga logika ne se prikazuva znaenjeto za da se kontrolira narodot. Taka nekako stoi moeto objasnuvanje i viduvanje za Masonite nemozam da postavam stav dali se dobri ili losi dali se vo red ili ne zatoa sto seuste nemam tolku znaenje za niv.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.328
Поени од реакции
21.636

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.228
Поени од реакции
1.279
Масонеријата се распознава по знаци... На пример на Украинската хривна (нивната валута) може да се најде окото на Хорус... Меркел го фарба светов со нејзината Меркел Ројте поза (Пирамидата) :) На пример трипл сикс папата највише го обожаваше... Или она на капчињата Обеј шо простава раја не сваќа што значи... Или да речеме пис, ајс бакет челенџ, сатанск - баптистички ритуал... Има многу да се зборува на оваа тема, а тие што покушаја Масонеријата Американска (оригинална) да ја отргнат, завршија во црна земја, Кенеди на пример...Масонерија да се разбереме не го води светот, го води западот.. Сигурно масоните не ја водат Кина и Русија и сателитите нивни.. Има многу да се зборува, да, али тоа е, проста раја не сваќа.
Ќе можеш да ми кажеш што значи тоа Обеј на капчиња? Баш планирав да си купам едно такво ама сеа откатко го прочитав твојов пост почнав да се двоумам....

Член од
14 јануари 2014
Мислења
76
Поени од реакции
41
Според мене се мала група попедерчени старчишта што си го дркаат егото еден со друг. Младиве буржоази ги боли курот и за нов светски поредок и за се, си сакаат пари да си наталожат.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.908
10703619_839120992799063_3836517099587945235_n.jpg
Ја прикачив фотографијава и во темата Илуминати али мислам дека и овде треба да ја има. Дадилката на крлицата на коланот носи Масонски симболи.

Kajgana Shop

На врв Bottom