Масони

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Секаква. Дали поради тоа што одредени свештеници во ватикан злоставуваа деца, тоа значи дека целта на ватикан е злоставување на деца?
Ако не, тогаш препрочитај што пишуваш, и спореди си сам:
А дали ватикан премолчува на такви работи, ги остава ли свештенците неказнети?[DOUBLEPOST=1401480645][/DOUBLEPOST]
Јас имам идеја за книга во која би требало Шешељ заедно со Слобо да е едно од најспоменуваните имиња. Би се викала „Регионален геостратешки пресврт for dummies - Како да направиш од небитни народи неизбежен сојузник за десет дена“ босанска едиција. Треба да ги има и во косовската, ама таму Милошевиќ повеќе.
Каква врска има ова со темава?
И ако може да пишуваш реченици со смисла, а не како болдираните.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А дали ватикан премолчува на такви работи, ги остава ли свештенците неказнети?
Море човек! Ниту ватикан, ниту масонеријата не се законодавни или извршни тела па да казнуваат или да откриваат криминал! За тоа има посебни служби државата! Тие што ќе се докаже дека сториле криминал се исклучуваат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.227
Каква врска има ова со темава?
И ако може да пишуваш реченици со смисла, а не како болдираните.
Колку што има ламентирањето на шизофреникон за некоја нивна судбина врска со темата, толку има и тоа што го цитира.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Море човек! Ниту ватикан, ниту масонеријата не се законодавни или извршни тела па да казнуваат или да откриваат криминал! За тоа има посебни служби државата! Тие што ќе се докаже дека сториле криминал се исклучуваат.
Не е точно дека се исклучуваат сите, само небитните и оние кои веќе им нема спас ги исклучуваат.
Ете ти пример со Александар Протуѓеров кој има лежено во затвор.

Доста ми е веќе од безцелни расправии, од мене толку.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е точно дека се исклучуваат сите, само небитните и оние кои веќе им нема спас ги исклучуваат.
Ете ти пример со Александар Протуѓеров кој има лежено во затвор.

Доста ми е веќе од безцелни расправии, од мене толку.
Што има тоа врска со темава? Во сите свери од животот на луѓето постојат ургенции и врски!
Личните - приватните постапки се токму тоа - приватни! Каква врска има тоа со организација во која се членува, професија која се врши или религија на која се припаѓа?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Што има тоа врска со темава? Во сите свери од животот на луѓето постојат ургенции и врски!
Личните - приватните постапки се токму тоа - приватни! Каква врска има тоа со организација во која се членува, професија која се врши или религија на која се припаѓа?
Искрено врски не ми е баш прв синоним на високи морални вредности.
А и организацијата не е ништо повеќе од збирот на нејзините членови или производ на нивната здружена волјева согласност.
Али добро...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Искрено врски не ми е баш прв синоним на високи морални вредности.
А и организацијата не е ништо повеќе од збирот на нејзините членови или производ на нивната здружена волјева согласност.
Али добро...
Точно, затоа предходно кажав колку е битна и одговорна задачата на спонзорите.

Член од
2 мај 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
nadvor od temava e, ama da ve prasham koj znae nesho da mi odg, poshto gleam samo ovaa tema tuka poaktivna.. po patot od sredno vodno kon krstot, od densa strana ima nekoj si objekt shto trebal da bide odmoralishte detsko ili nezz kakov, nmv pochnato nedovrsheno, ima nekolku skrivnici, 3 ili 4, bevme za 1 maj gi proverivme site. Sekako site bea pod zemja, mokri, temni, mornichavi, dosta strashni. Ne navlegovme skroz zasho ne fati strav.Edno neshto mi beshe chudno, pred vlezot na edna vrata vo edna od skrevnicite, znachi vnatre vo skrivnicta navlezeni po 10 metra imashe ushe edna vrata, pred vratata imashe 3 stati klucha namesteni vo triagolnik na podot ostaveni, izgleaa nepomesteni 50 god ko da sedele tamu, chudno mi padna mn, dali znaete shto mozhe da znachi toa?

D

Deleted member 54216

Гостин
nadvor od temava e, ama da ve prasham koj znae nesho da mi odg, poshto gleam samo ovaa tema tuka poaktivna.. po patot od sredno vodno kon krstot, od densa strana ima nekoj si objekt shto trebal da bide odmoralishte detsko ili nezz kakov, nmv pochnato nedovrsheno, ima nekolku skrivnici, 3 ili 4, bevme za 1 maj gi proverivme site. Sekako site bea pod zemja, mokri, temni, mornichavi, dosta strashni. Ne navlegovme skroz zasho ne fati strav.Edno neshto mi beshe chudno, pred vlezot na edna vrata vo edna od skrevnicite, znachi vnatre vo skrivnicta navlezeni po 10 metra imashe ushe edna vrata, pred vratata imashe 3 stati klucha namesteni vo triagolnik na podot ostaveni, izgleaa nepomesteni 50 god ko da sedele tamu, chudno mi padna mn, dali znaete shto mozhe da znachi toa?
Дека бранко е крив.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не е надвор од темата, напротив. Тоа е првата официјална масонска скривница во Скопје. Изградена е во 1948 год. со средства од британската масонската ложа „Масив Атак“ и била наменета како масонско засолниште од евентална нуклеарна војна. Тито, како масон кој имал клуч од скривницата, неколку пати се криел таму кога Сталин сакал да го ликвидира. Се претпоставува дека клучовите се оставени како знак дека три големи масонски офицери повторно ќе ја отклучат кога ќе дојде часот за семасонско востание. Тешко дека ќе најдеш повеќе инфо за ова. Мене сето ова ми го раскажа еден познат масон пред да умре. Повеќе не смам да кажам зашто би го изложил својот живот на опасност.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ги изгонивте масоните од темата и сега едни со други се прашувате и сами си давате одговори. Интересна работа :)
Ќе дојдат масоните кога ќе дојде вистинското време. Никој нив не може да ги изгони. Триста и кусур години масонерија не е шала! Него, ти уште не си станал масон? Џабе сето дудлање и увлекуење. Али, кај да е ќе те приметат. Работи врз себе и биди така.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.299
Поени од реакции
15.451
Денес и амбасадорот Никоски имаше радио колумна на истава тема,при што тој не ги споменува дирекно како масони,туку го потенцираше влијанието на тинк-тенк(или како и да се викаат) организации,лоби организации,и слични групи со огромно влијание во светската политика,а посебно ја истакна улогата на `трилатералната комисија` и` Билдерберг групата` како моќни организации.Ги коментираше во контекс со нашиот проблем со името

Член од
28 март 2014
Мислења
81
Поени од реакции
46
Премногу е наивно моќни масони да дозволат да протечат информации за нив,тоа се информации само за некои ситни пиуни кои не се ни дирекно инволвирани во големата игра.Успешно го одржуваат општеството како една голема забарикадирана соба преполна со луѓе со испрани мозоци.Додека се поголем број на луѓе веруваат дека нештата се исправни такви какви што се,општеството ќе ја задушува и најмалата можност за влијание на обичниот човек :facepalm:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom