Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

P

Princ

Гостин
Ама пак и ако више е крвна одмазда, нели треба да е некој од по тесното семејство на Јаким?
Да, апсолутно точно. Мора да биде од потесното семејство на "виновникот" од кој се бара крв. Не одат туку-така тие работи, у стилу било кој може да убие било кого за некој сосем трет. Тоа се тешки правила на игра/однесување.
--- надополнето: 18 април 2012 во 01:09 ---
Тоа беса е нешто како ветување или ?
Да, ветување/гаранција.
 
Член од
30 декември 2008
Мислења
98
Поени од реакции
142
Според Трајанов, убијците дефинитивно се терористи
Павле Трајанов кој што е во коалиција со власта, вели дека петократното убиство што се случи кај Смиљковци е дело на теористи, смислено со одредена цел.
Но, што поточно сакаше да каже Павле Трајанов со оваа изјава? Кои се трористите кои сакаат да има нестбилност во Македонија? Која е нивната цел? Овие прашања, како и многу други поврзани со неодамнешние убиства ќе останат неразјаснети се додека институциите не го решат случајот или барем не излезат со одговор на прашањето кој и зошто ги уби невините жртви.
Ми изгледа многу спремен учен и човек на место по многу изјави.Не сум прател многу политика во негово време.Грешно мислење имам или???
 

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Мене лично не ми се верува ама ич во оваа верзија. Всушност, ептен ќе се изненадам ако се докаже на крај дека ова била причината.
Албанец што се нафаќа на крвна одмазда а даде беса дека нема да бара крвна одмазда, не е Албанец. Не се поврзуваат никако тие две работи. Колку што знам/читав, семејствата од ГВ дале беса дека нема да бараат крвна одмазда.
Тие дали дале "беса" или не си е нивна работа, и воопшто не е некаков доказ врз којшто може со сигурност да тврдиме дека ако не најблиските тогаш некој од подалечните роднини не решил да најми некои малоумни крвници да го извршат злосторов.

Да не се залажуваме, примарна цел на злосторов се 4-те момчиња на 18-20 годишна возраст. А како што посочи некој погоре дури се и легитимирани пред да бидат ладнокрвно убиени, сигурно со цел да не се направи грешка па да се убие некој што не е Македонец.
45-годишниот човек е колатерална штета и по сите можни сценарија е убиен зашто без да сака бил сведок на злосторот.

Освен таа некаква непозната банда абдали од Косовска Митровица и тоа мошне килаво не се јави ниедна друга групација за која се знае дека постои да превземе одговорност и да истакне барања или да каже ЗОШТО е ова направено.
А и тие во тој смешен "ултиматум" којшто е бледа и неписмена копија на коминикеата на ОНА се фалат за напади врз "полициски и воени структури" во Македонија, а не врз цивили.

Сите малоумни инсинуации што се изнаредија и кои некој сеуште пробува да ги бутка на темава дека наводно дечкиве имале некакво криминално или разбојничко минато, или биле замешани во незаконски работи па затоа им се случило ова паднаа во вода = момчињата се чисти како солза и немаат направено ниту биле замешани во ништо со што некој би помислил дека може да им се случи вакво убиство заради нивна "кривица".

Уште пред 200-300 страни на темава некој убаво рече на што јас се надоврзав = СЕ НАЈДЕ ЛИ МОТИВОТ ЗА ЗЛОСТОРОТ, ПОЛОВИНА ОД РАБОТАТА Е ЗАВРШЕНА.
 

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ми изгледа многу спремен учен и човек на место по многу изјави.Не сум прател многу политика во негово време.Грешно мислење имам или???
Мислам дека си во право, одсекогаш ми бил човек на место Трајанов..
 

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Не може било кој и за к**ово здравје да посегне по животот на 4 млади момчиња, кои никому ништо не згрешиле во својот живот. Да имаш искуство, да си ладнокрвен и да знаеш што сакаш и што треба да направиш, а за мотив... Секој се бори за некоја кауза во животот, најчесто каузата се манифестира како личен интерес кон профитот и парите, но сеуште постои и ке постои до крајот на времето она кон кое инстинктивно се потпира човека-потребата за идентитет и препознавање. Да говориме за мотив, не знам од кај да почнам. Само во последниве 20 години на Балканот имало(пишувам вака пошо сум 93то годиште) многу крвави судири, убиства и војни, масовни гробници, измислени и реални меѓуетнички како и верски судири, наликуваме на блискиот исток. За западниот свет сме мање више (НЕ)битни исто као необразованите диви племиња, чак што више они им се при срце ради нафтата(до некаде). Ги заболе нив кој е у право, интересот е секогаш присутен. Додека кај "племињата" има нафта, треба и кај нас да се извлече пара... Како? Дрога? Трговија со луѓе, органи?? Така лесни да се напишат- а тешки да се опишат поими.. Поими со кои секојдневно се разминуваме каде и да поминеме.. Отворете го новчаникот, не за џабе не учеле како мали да си ги измиеме рацете после пипкање, пошо кешот е прљав! ВО СЕКОЈ СМИСОЛ!
Со своите медиуми перат мозок на население, она што врз нас е неправда во очите на другите е правда, затоа се вели DO YOUR OWN RESEARCH..
Територија, надмоќ, лично или его и суета на народ? До утре да се зборува, пишува и чита малку ќе е.. А тој прљав кеш треба да го заработи, на овој или оној начин.. Некој треба да биде на првиот фронт, да биде "војничето" кој ке си ги испрља рацете и душата. Да не бидам далеку од темата-сите сме мање-више свесни низ што се не поминал Балканот во последниве 2 декади, не сме ни самите свесни на што све луѓето се спремни, а има луѓе.. но дали понатака ке се гледаат како ЛУЃЕ-БИТИЈА кога ке се погледнат во огледало? Како ке спијат, имаат ли тие луѓе фамилии и потомство врз кое кармата на еден или друг начин ке се освети? Секој верува во она што му е понудено, а живееме во век на материјални добра, масата верува во истите.
И додека ние седиме тука и дробиме зборови пробувајќи да изнајдеме барем логично решение за ова што се случува, што ни се случува нам, некој го брои прљавиот кеш, друг се дели по религија и националност, а сите сме луѓе, исти. Се е во разумот бил здрав или нездрав.. и повторно она што за еден е добро за друг е лошо, перцепцијата е интересна работа.. 4 млади невини, 5 вкупно.. свеќите горат, ке згаснат.. солзите течат-ке пресушат.. И повторно и повторно се до немајкаде.. Не знам дали генерацииве се мекуши и се плашат од смрт и војна, дали изгубиле сенс и љубов кон татковина,кауза за доброто на сите.. или се е тоа ИЛУЗИЈА? За кого, за кого ако не за сам себе... Кој и да е-некој ке го оправда, зошто и да е-нечија крајна цел и замисла ке го оправда чинот, ама Бога ке ви суди-ако постои..
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.618
Поени од реакции
10.876
Човече разговараме за популација која е околу 20% во Македонија и која би требало да ја истребиме до корен, ти свесен си дека заговараш убиство на 400.000 луѓе ? Плус убиства од македонска страна сигурно ќе биде бројка од 500.000 или 600.000. Тоа е рамно на геноцид.
Ок нема проблем, јасно ми е каков стана народов последниве години. Страшлив до јаја, со способност да биде ебен а да се прави наудрен. Да сме живи и здрави, бидна.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.133
Поени од реакции
18.131
Ми изгледа многу спремен учен и човек на место по многу изјави.Не сум прател многу политика во негово време.Грешно мислење имам или???
Мислам дека си во право, одсекогаш ми бил човек на место Трајанов..
Епа работеше години во ДБК, сигурно е и далеко позапознат со ситуацијата од нас ;)
 

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
http://arsov.blog.mk/2012/04/16/analiza-na-ubistvata/#.T43oDPlFWVJ.facebook

poentite se dobri osobeno toa deka teroristite ne se makedonci i ne se hrisjani i nemaat pocit kon makedonskiot narod. Site oci se vpereni vo kosovo bidejki dokazi pokazuvaat deka izbegale na kosovo, ne se hrisjani vo toj slucaj toa znaci koj hrisjanin i kolku da e kriminalno involviran ne bi ubival so kef i izivuvanje pred najgolemiot hrisjanski praznik. Toa znaci deka se po moja prepostavka muslimani oti retko ateisti teisti evrei da bi go napravele ova. Sega rabotata mene shto me zacuduva e toa deka nekoja narecena albanska organizacija AZOOA koja postavuva ultimatum. Ovaa organizacija treba da se svati ozbilno koja teroristicka organizacija postavuva ultimatumi i zakani na zemja MAKEDONIJA koja momentalno celiot policiski personal vo makedonija e razoruzan do zabi. Ushte neshto shto me zagriziuva e molkot na albancite vo makedonija po shto mislam deka tie se mobiliziraat. Makedonija sega treba mirno da reagira toest da prodolzi slucajot da se reshava da se smirat tenziite pa poslem da sleduvaat 2-3 akcii planinska bura vo tetovo kumanovo debar gostivar da se sotrat ekstremisitte albanski po planinite. Oti neli albancite shto ziveat vo gradovite se miroljubivi i ne gi podrzuvaat lugjeto koi so oruzje baraat prava :sneaky:
 

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.399
Поени од реакции
29
Zaso presuduvate odma oti albanci se vinovnicite , moze se da e napravano profesinalno ,namerno da e ostavena kolata blisko do granicniot premin da se misle oti e izbegan u kosovo oti nemoze da se najde a ustvari moze da si zivee u drzavata i da ceka da vide dali ke se sluci tava so moo celta, Na veligden e izvrseno ne mora odma da znaci oti ne e hristijanin i nogo drugi raboti ima povrzano cekajte ke vidame tii coveci so se tama sigurno ne se stavani da licat.
 

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
553
Зоран Божиновски е еден имбецил кој меша баби и жаби само за да добие извртена слика која ќе ја претстави во јавноста. Порано многу му верував, ама сега ич ... последно нешто што напиша дека регистарските таблички на Омегата СК-299-МТ, она МТ било Македонски Телекомуникации ... абе типот е жив циркус!!!
И мојата таблица завршува со МТ па нема никаква врска со телеком.
 
M

Moon Child

Гостин
Дајте да му мавнеме по еден репорт сите на Зоран Божиновски, многу глупости тропа, шпекулира и можеби штети врз истрагата :facepalm: Сега му го отворив профилот, има што да се види:facepalm:
 

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
im
Zaso presuduvate odma oti albanci se vinovnicite , moze se da e napravano profesinalno ,namerno da e ostavena kolata blisko do granicniot premin da se misle oti e izbegan u kosovo oti nemoze da se najde a ustvari moze da si zivee u drzavata i da ceka da vide dali ke se sluci tava so moo celta, Na veligden e izvrseno ne mora odma da znaci oti ne e hristijanin i nogo drugi raboti ima povrzano cekajte ke vidame tii coveci so se tama sigurno ne se stavani da licat.
imash li ti drugi imformacii za slucajot ili materiajli koi mvr gi nema?
 
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.728
Поени од реакции
9.837
Zaso presuduvate odma oti albanci se vinovnicite , moze se da e napravano profesinalno ,namerno da e ostavena kolata blisko do granicniot premin da se misle oti e izbegan u kosovo oti nemoze da se najde a ustvari moze da si zivee u drzavata i da ceka da vide dali ke se sluci tava so moo celta, Na veligden e izvrseno ne mora odma da znaci oti ne e hristijanin i nogo drugi raboti ima povrzano cekajte ke vidame tii coveci so se tama sigurno ne se stavani da licat.
И на рекламата со милка чоколади има виолетова крава,ама ја не сум глуп да верувам,зашто знам дека не се такви по боја кравите.
Вакви убиства само они можат да направат,заеби разни теории и претчувства,со години сме покрај нив и ги знам како дишат и што памет носат у глава..мислам ај,доста е со бесмислени муабети,уште малце ќе се појави сомнеж дека може од северна Кореа се платени убијци.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Ако толку ви пречат теориите на Божиновски барем не ги постирајте на темава, сами си стварате трулеж.
 

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.399
Поени од реакции
29
im
imash li ti drugi imformacii za slucajot ili materiajli koi mvr gi nema?
Tii coveci so se u mvr znaat si ga podobro rabotata od nas site , ama dali smeet da kazat. Ako imaah nekoj informacii odma bi gi kazal da se pomogne i na mene me interesire nogo zalno kee nekoj makedonec da go napravil tava ama nii ne ni razmisluvame na tava , tava mi bese zboro.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom