Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Кои вехабисти ? Тоа не ми е никако јасно. Имаше луѓе урлаа голема албанија и ги пцуеја нивните албански партии и нивните лидери. Ако само заради знамето ги викате вехабисти...:facepalm:..тогаш слободно и јас сум вехабист-терорист what ever. Дури и градат една џамја накај јаја паша...и на врвот го има истото знаме..може да го искористите тоа како нешто у стил џамија каде што ќе се соберат вехабисти и организираат терористички напади и спамирајте тоа масовно. Што знаеш може ќе дојде америка да помогне па и ние ќе бидеме како во афганистан итн.
За ова со вехабисти има да се зборува многу. Вие како македонци не знаете многу. Знаете само тоа што го кажуваат американците и што читате низ интернет..и тоа што то зборуваат од ИВЗ. Како сеа МПЦ да представи група луѓе како лоши во општеството пошто им сметаат во процесот на крадње пари и возење луксузни автомобили.
--- надополнето: 7 мај 2012 во 18:30 ---
:pos:
Е па кажи ми-што е вахабизам?Кои се вахабите?Зошто никој не ги трпи на западот,па и на истокот?

А мислиш дека нема врска вахабизам-муслимански албанци?Па нормално дека нема,исто како што нема ни во Босна нели?Нели?

M

Muranyi

Гостин
Луѓе колку години се збори за 2012 за крајот на Македонија?Јас знам околу 3 години и тоа е тоа,денот е дојден.Ќе треба да се бориме изгледа,и мене не ми се допаѓа ама тоа е,не можеме да побегнеме од тој факт.Се надевам дека грешам.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Имаш најмалце 15 во Собрание...
Еве ти амнестирани... што не значи и заборавени.
http://crisis.vmacedonia.com/doc/amnest.htm
Еве ти и личности.
http://crisis.vmacedonia.com/Licnosti/licnosti.htm

.
А каде е заменикот на Гордана и партнерот на Груевски(мала помош: Беше партнер и на Црвенковски)?
Уште едно прашање и завршуваме: Дали соработниците на терористите се терористи?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
ќе има пак протест на мутантите во петок?

M

Muranyi

Гостин
Е па кажи ми-што е вахабизам?Кои се вахабите?Зошто никој не ги трпи на западот,па и на истокот?

А мислиш дека нема врска вахабизам-муслимански албанци?Па нормално дека нема,исто како што нема ни во Босна нели?Нели?
Работава нема врска со вахабизам и слично.Се работи исклучиво за големоалбански национализам и фашизам.Нема тука вера ова она,знамињата на Арабија се само успутна декорација.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.452
Поени од реакции
27.253
Кои вехабисти ? Тоа не ми е никако јасно. Имаше луѓе урлаа голема албанија и ги пцуеја нивните албански партии и нивните лидери. Ако само заради знамето ги викате вехабисти...:facepalm:..тогаш слободно и јас сум вехабист-терорист what ever. Дури и градат една џамја накај јаја паша...и на врвот го има истото знаме..може да го искористите тоа како нешто у стил џамија каде што ќе се соберат вехабисти и организираат терористички напади и спамирајте тоа масовно. Што знаеш може ќе дојде америка да помогне па и ние ќе бидеме како во афганистан итн.
За ова со вехабисти има да се зборува многу. Вие како македонци не знаете многу. Знаете само тоа што го кажуваат американците и што читате низ интернет..и тоа што то зборуваат од ИВЗ. Како сеа МПЦ да представи група луѓе како лоши во општеството пошто им сметаат во процесот на крадње пари и возење луксузни автомобили.
--- надополнето: 7 мај 2012 во 18:30 ---
:pos:
Не е вистина ова што го збориш, да ја слушавме ИВЗ, пред 2 години ќе се изнудеше реакција на тоа. Ниту некој ја слуша ИВЗ ниту МПЦ, колку и да сакате вие така да прикажете.

Ние едноставно ги гледаме фактите. После еден таков собир се запали Црква во Лабуништа, во еден таков протест прошлиот петок, за тронка беше избегнат инцидент. Организаторите одвај ги додржаа претестантите да не убијат невини луѓе. Што им беше на тие луѓе незнам, али не видов многу човечност во нивните постапки, зошто ни од полиција ни од никој не беа испровоцирани таму. Мене пак ми се врти тоа, протести организирани само во петок, некој си игра опасна ХЕМИЈА со тие луѓе....

M

Muranyi

Гостин
Не е вистина ова што го збориш, да ја слушавме ИВЗ, пред 2 години ќе се изнудеше реакција на тоа. Ниту некој ја слуша ИВЗ ниту МПЦ, колку и да сакате вие така да прикажете.

Ние едноставно ги гледаме фактите. После еден таков собир се запали Црква во Лабуништа, во еден таков протест прошлиот петок, за тронка беше избегнат инцидент. Организаторите одвај ги додржаа претестантите да не убијат невини луѓе. Што им беше на тие луѓе незнам, али не видов многу човечност во нивните постапки, зошто ни од полиција ни од никој не беа испровоцира таму. Мене пак ми се врти тоа, протести организирани само во петок, некој си игра опасна ХЕМИЈА со тие луѓе....
Не се работи за хемија,се работи за социјализација и интеграција во човечки активности.Тоа што тие не го ни виделе ниту доживеале.Јас ги гледам како стока собрана,како тоа Талибанците во Авганистан.Криво ми е за воздухот што го дишат.

M

Mr.InF3ction

Гостин

:D
Не е темата за тоа а и немам намера да објаснувам такви работи. Кога самите албанци или некои муслимани ги викаат нив вехабии и ги мразат пошто не им одговара вистинскиот ислам ( не, не зборувам за убивање ). Луѓето си сакаат да си муслимани и да уживаат во многу работи што исламот ги забранува. И фактички даваат многу погрешна слика за исламот..а секој правилен-свесен муслиман не треба да го дозволи тоа(пак не со убивање, тепање итн) ... и ете ти човек вехабист-муџахедин итн.

Член од
3 мај 2012
Мислења
61
Поени од реакции
127
Слушам некој напишал го дека ако го нема оружјето со кое е стрелано значи нема докази? Значи секој убиец кој ќе го фрли оружјето в река или ќе го закопа две метра под земја а сите други докази се против него е невин? Супер тогаш, да знаеме ако ни се присака да кркниме некого.

Или виновник кој избегал затоа што еееј, токму него му се сонило ден после убиството дека полицијата ќе го "мести", и него токму и точно, и никој друг тку него, на никој друг не му се приснил тој сон, токму на невиниот му се приснил.

Мислам, 21ви век е, доказите можат да бидат многу и разни. Полицијата ќе даде доказите, обвинителството ќе си ги изнесе, адвокатите ќе ги бранат, и правдата ќе си излези на виделина.

Да се чуди човек некогаш какви основни работи дискутираме како првооделенци за некој да ги разбере зборовите, суд, правда, адвокат, стрелање на деца, жалба, судење пред очите на јавноста. Сите ќе ги осудиме и полицијата и министерката ако се невини, и одштета да им платат плус ќе барам.

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
Aко е така еве објасни ми-кои се убијците,кој е мотивот,со кое оружје,каде се кријат,како се викаат?Сакам детали,има да пишеш до најситни детали што како,немој да ми верглаш,покажи докази.Докази и само докази.
читај подобро не реков дека јас можам да ти давам докази,туку владата може да прави колку сака лажни докази.... доказ дека може ти напоменав во првиот пост дека го контролира судот!

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Cel zivot samo placete bre kljunovi edni,sega na protesti ako nekoj od problematicnive vasi mu se skrsat rebra...togas za sto ke protestirate...policiska brutalnost 100%.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.452
Поени од реакции
27.253
Не е темата за тоа а и немам намера да објаснувам такви работи. Кога самите албанци или некои муслимани ги викаат нив вехабии и ги мразат пошто не им одговара вистинскиот ислам ( не, не зборувам за убивање ). Луѓето си сакаат да си муслимани и да уживаат во многу работи што исламот ги забранува. И фактички даваат многу погрешна слика за исламот..а секој правилен-свесен муслиман не треба да го дозволи тоа(пак не со убивање, тепање итн) ... и ете ти човек вехабист-муџахедин итн.
Види, кога ќе се соочиш со нешто такво и кога не сакаш и незнаеш да го објасниш, а истовремено добиваш чудовишта, кои (за мене како лаик) слична идеологија убиваат невини луѓе, тогаш генерализацијата е неминовна. Исламот како ислам мора сам во себе да ги среди тие проблеми, зошто вака само ќе си потпише смртна пресуда.

M

Mr.InF3ction

Гостин

Ние едноставно ги гледаме фактите. После еден таков собир се запали Црква во Лабуништа, во еден таков протест прошлиот петок, за тронка беше избегнат инцидент. Организаторите одвај ги додржаа претестантите да не убијат невини луѓе. Што им беше на тие луѓе незнам, али не видов многу човечност во нивните постапки, зошто ни од полиција ни од никој не беа испровоцирани таму. Мене пак ми се врти тоа, протести организирани само во петок, некој си игра опасна ХЕМИЈА со тие луѓе....
Инаку тие што не дозволија да се случат инциденти се баш оние радикални исламисти што ги викате. Да беа само албанци тие што не се радикални исламисти според вас..сигурно ќе имаше големи инциденти. Низ битпазар колку македонци си чекаа автобус, се враќа од пазар и ништо не им се случи и верувај ми дека се тоа беше дека ги имаше тие вехабистите. Лично слушав луѓе како почнаа да викаат смрт за каури, ги пцуеја, викаа голема албанија.ама овие не дозволија тоа.

M

Muranyi

Гостин
Абе ти пукни и сто клипа стави,со тоа што во петокот излеговте на улица уште еднаш докажавте дека Албанците се Муслимани само по потреба.Ма немаат ни И од Ислам Албанците ,али ај друга тема е тоа да не одам офтопик.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Некој ги вовлекува албанците во овие протести,ги повикува ,а организаторот непознат!
Се плаши ли да го покаже својот лик?
Секој Албанец кој има ум во главата нека не наседнува да го прогласат за радикален исламист и воедно да помага да се остварат нечии планови .

Kajgana Shop

На врв Bottom