Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Апартхејд е кога малцинство во една држава има доминација над мнозинството .......... ваков пр. имаше во Јужно Африканската Република каде што белците/Африканерс/Боерс...(кои беа дури и помалце од 20%) имаа апсолутна доминација врз мнозинското црнечко население(>80%) се до укинувањето на апартхејдот во 1994 год. друг ваков пример незнам што бил во поблиското минато...
Всушност Албанците како и сите останати малцинства, никој не ги прави малцинство, они самите се прават и се нарекуваат малцинство ........ инаку според мене во МКД нема малцинства сите кои имаат МК државјанства, пасоши, лични карти, возачки дозволи, тука живеат, работат, заработуваат и јадат леб, тука земаат пензија, тука се лечат и.т.н. ........ се Македонци, бидејќи чим си се согласил да земеш државјанство, пасош, лична карта, возачка дозвола, здравствено, пензиско на една држава, чим живееш во таа држава(си инвестирал т.е. си изградил имот), си оформил семејство, си основал да речеме свој бизнис во таа држава и.т.н. тоа значи дека ја прифаќаш таа држава како твоја, без разлика дали државата е фер или нефер спрема тебе, како на пр. сите иселеници(од било која држава)кога ќе отидат на запад по автоматизам и преку ноќ стануваат Американци, Канаѓани, Австралијанци, Британци, Французи, Германци, Австријци, Швајцарци, Италијанци и.т.н. со самото тоа што одлучуваш да земеш некакво државјанство, пасош, лична карта, возачка дозвола и.т.н. на некоја држава(било која) и штом одлучиш да останеш да живееш и да работиш во таа земја, па дури и да основаш фамилија ....... на некој начин ја прифаќаш таа држава и стануваш граѓанин на таа држава и така се декларираш !
Што мислите како се декларира/која националност е на пр. Ибро од Шипковица кој живее во Швајцарија 2-3 децении, како се декларира Јонуз од Слупчане кој живее во Германија 2 децении, како се декларира Џемо од Зајас кој живее 1 деценија во Италија, како се декларира Јонче од Могила кој живее во Австралија цели 4 децении, како се декларира Спасе од Мислешево кој 3 децении живее во САД, како се декларира Мите од Белимбегово кој живее 2 децении во Австрија ?!

G

grande-juve

Гостин
Извор: http://www.makdenes.org/archive/news/20120507/428/428.html?id=24573133

Значи оружје немаме, асален мотив немаме (пази молим те, да предизвикале страв меѓу населението), ама сепак овие се убијците. Дека се Албанци.
Ако беше монтирано, немаше ли да измонтираат дека тоа било оружјето, и што правиме ако не го најдат оружјето, ама од мобилните и картичките имаат извлечено информации дека обвинетите го имаат извршено убиството. Од телевизија гледате и заклучувате дека било монтирано... смешно. Се бунеше вака кај Волерс затоа што и он има стереотипи? Зошто одма после убиството истрча кај Али и Мендух? И не ли го препознаваш мотивот, ако 5 луѓе се убиени без причина, на точно одбран ден, наредени еден до друг... Капак на тоа, пак ќе има протести, затоа што мислите дека е монтирано, па барем мислете го тоа откако ќе заврши судењето, вака изгледате трагикомично (зборам за тие што се за протести)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Инаку тие што не дозволија да се случат инциденти се баш оние радикални исламисти што ги викате. Да беа само албанци тие што не се радикални исламисти според вас..сигурно ќе имаше големи инциденти. Низ битпазар колку македонци си чекаа автобус, се враќа од пазар и ништо не им се случи и верувај ми дека се тоа беше дека ги имаше тие вехабистите. Лично слушав луѓе како почнаа да викаат смрт за каури, ги пцуеја, викаа голема албанија.ама овие не дозволија тоа.
Не знам што сакаше да кажеш вшусност со ова но ги прикажува Албанците во полошо светло од што ти беше намерата.

M

Muranyi

Гостин
Дали некој знае дали Мендух Тачи излезе со изјава,по повод настаниве?

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Мендух си ќути но сигурно работи во позадина,а наивните се навлекуваат.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Инаку тие што не дозволија да се случат инциденти се баш оние радикални исламисти што ги викате. Да беа само албанци тие што не се радикални исламисти според вас..сигурно ќе имаше големи инциденти. Низ битпазар колку македонци си чекаа автобус, се враќа од пазар и ништо не им се случи и верувај ми дека се тоа беше дека ги имаше тие вехабистите. Лично слушав луѓе како почнаа да викаат смрт за каури, ги пцуеја, викаа голема албанија.ама овие не дозволија тоа.
Јас заклучокот кој можам да го донесам од ваквиот твој пост, познавајќи ја хронологијата на вахабистички-мотивираните акции, е тој дека нивна цел била да испровоцираат инцидент, а не да го иницираат, што на сите ни беше јасно. Кога увидоа дека ги оставаат да хараат и не ги задеваат, а насобраното племе врие и бара крв, самите мораа да ги смируваат. Ништо ново не ни кажа.
Во Петок имаат втора шанса да испровоцираат. Ако и овојпат македонецот излезе попаметен, ќе ги остават и да тепаат и да кршат.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Во Петок имаат втора шанса да испровоцираат. Ако и овојпат македонецот излезе попаметен, ќе ги остават и да тепаат и да кршат.
Така е,со секој нивни протест ние добиваме плус,само да бидеме мудри и смирени.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Не знам што сакаше да кажеш вшусност со ова но ги прикажува Албанците во полошо светло од што ти беше намерата.
Друже не сум албанец. И не ми е баш нај ок со албанците :)
Немам баш никаква намера да покажам некого во добро или лошо светло. Реален сум. Само вие тука тоа што се осомничени албанци го земавте некако здраво за готово. А цела ова случка мвр ги обвини муслиманите пошто ако рече албанци ќе се бунат овие од власт. А вака муслимани т.е РАДИКАЛНИ МУСЛИМАНИ е одлична манипулација како да се направи и албанскиот народ..па и муслиманите да се поделат меѓу себе. Истото и со твитер го правите.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Јас заклучокот кој можам да го донесам од ваквиот твој пост, познавајќи ја хронологијата на вахабистички-мотивираните акции, е тој дека нивна цел била да испровоцираат инцидент, а не да го иницираат, што на сите ни беше јасно. Кога увидоа дека ги оставаат да хараат и не ги задеваат, а насобраното племе врие и бара крв, самите мораа да ги смируваат. Ништо ново не ни кажа.
Ја го сватив ко да сака да каже дека Албанциве се толку крвнички настроени шо и исљамистиве викаат Whoa, whoa dudes chill.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Ја го сватив ко да сака да каже дека Албанциве се толку крвнички настроени шо и исљамистиве викаат Whoa, whoa dudes chill.
Не. Тие се многу поголеми крвници. Но, имаат агенда и гледаат да ја истераат.
Добро е што ние сме организирани и свесни. Нема да имаат таква прилика да ни забијат нож како во 2001, после бегалска криза во која очекувавме да бидеме поштедени од "благодарност".

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Princ samo kazi kogo pravis budala,,vas sevo ova vi odgovara...ja baravte pricinata za bunt mada znaete deka se oni pravite ubijci, epa ja dobivte care.
Sega veke nema vrakanje nazad..SVE ILI NISTO!!
Oftopic e muabetov ama denes praev muabet so bitni surati u bezbednosnata ni nasa piramida. Navodno rabotava bila vrvka! Vrielo lipkovo i kompanija. Ke se pleskame pak!! Ama ubavo vikas ovoj pat ke bide SE ILI NISTO!!! Pa sega mislete mu ja!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.702
Поени од реакции
21.201
Немам баш никаква намера да покажам некого во добро или лошо светло. Реален сум. Само вие тука тоа што се осомничени албанци го земавте некако здраво за готово. А цела ова случка мвр ги обвини муслиманите пошто ако рече албанци ќе се бунат овие од власт. А вака муслимани т.е РАДИКАЛНИ МУСЛИМАНИ е одлична манипулација како да се направи и албанскиот народ..па и муслиманите да се поделат меѓу себе. Истото и со твитер го правите.
Ма немој ... каде владата ги обвини албанците или пак муслиманите како група ... цело време повторуваат 5 убијци а ни еднаш не потенцираа на тоа ти што си го филмаш.. наместено бла бла ова она , епа друже да беше наместено ќе имаше и оружје нели а не да се базира на на други докази !!!

Знаеш што е наместено ...

1. Палење знаме . Косово : 2012 не е крај на светот туку крај на Македонија
2. Инциденти во Струга и карневалот
3. Палење цркви
4. Напад над Џандарот во Гостивар 9 верувај ова не е туку така случајно само што дечките не очекуваа да скинат )
5. Напади врз македонски население ( 99.9% од случаевите беа над Македоцни Христијани )
6. Убиство на 5 Македонци христијани ден пред Велигден
7. Протести
8. Најавувања од разно разни воени формации за реактивирање и повторно делување

Незнам како успеа Владата све ова да намести ... ај просветли ме !!!!!!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.702
Поени од реакции
21.201
Ма немој ... каде владата ги обвини албанците или пак муслиманите како група ... цело време повторуваат 5 убијци а ни еднаш не потенцираа на тоа ти што си го филмаш.. наместено бла бла ова она , епа друже да беше наместено ќе имаше и оружје нели а не да се базира на на други докази !!!

Знаеш што е наместено ...

1. Палење знаме . Косово : 2012 не е крај на светот туку крај на Македонија
2. Инциденти во Струга и карневалот
3. Палење цркви
4. Напад над Џандарот во Гостивар 9 верувај ова не е туку така случајно само што дечките не очекуваа да скинат )
5. Напади врз македонски население ( 99.9% од случаевите беа над Македоцни Христијани )
6. Убиство на 5 Македонци христијани ден пред Велигден
7. Протести
8. Најавувања од разно разни воени формации за реактивирање и повторно делување

Незнам како успеа Владата све ова да намести ... ај просветли ме !!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom