Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
4 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
33
Човече, сфати дека сега сите муслимани сте оцрнети, затоа што од умерените муслимани кои се нормални луѓе, преку перење мозок настануваат вакви болни радикали кои само штета праат кај и да стигнат. Не си ти крив што си муслиман во вакво време, јбг... Само сфати дека кога луѓето зборат против исламот, мислат за радикалниот ислам не за сите комплет верници во ислам. Ама за жал од муслиманските верници излагаат радикалните исламисти и затоа сите ве гледаат и ќе ве гледаат под око, без разлика дали си радикал или не.. јбг тоа ви е... заблагодарете им се на радикалните исламисти за тоа.
Znam deka sme ocrneti,bas zatoa rekov prethodno deka ovie go gnasat Islamot kako religija.
Nikoj nemoze da mu ispere mozok na covek sto ima barem nad 90 IQ,steta sto ovie vo protestot izgleda imas <50 IQ (koeficient na inteligencija po naski)
Jas ne zalam sto sum musliman vo ova vreme,gi zalam ''muslimanite'' (iako bi bilo popravilno da se narecat muslimani-nevernici ama aj...) bidejki tie sto gi ubie decata nemaat pojma od Islamot tuku se nekoi ovci(glupaci) sto sledat naredbi.Pravilen musliman vernik nema nikogas da napravi vakvo nesto,bidejki e protiv Kuranot :
Sure 5,32 aet :
''Koj ke ubie eden covek,e isto kako da go ubil celoto covestvo,a koj ke spasi eden covek e isto kako da go spasil celoto covestvo''
Ova sto go pravat radikalnive muslimani,ili nareceni ''ekstremisti'',toa ne e pravilna slika na Islamot.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Радикални структури го искривуваат традиционалниот ислам
ИВЗ: Ние предупредувавме, државата молчеше

Од ИВЗ велат дека одамна рекле оти постојат исламистички радикали

Кога пред две години предупредивме дека вахабитите контролираат четири џамии во главниот град и дека нивните структури добиваат сериозни димензии, државните институции молчеа. Сега состојбата ескалира и сите бараат одговор од Исламската верска заедница во државата. Мора да истакнеме дека ИВЗ прва бараше помош. Вака високи структури од оваа верска заедница неофицијално ја објаснуваат акцијата на Министерството за внатрешни работи, во која се приведени и осомничени можни сторители на убиството кај Железарско Езеро, за кои полицијата информира дека се припадници на радикални исламистички групи.
- Одамна рековме дека постојат исламистички радикални структури што ја искривуваат сликата на традиционалниот ислам, кој се практикува во Македонија. Повеќе немаме да кажеме - кратко одговорија вработени во ИВЗ.
Сулејман Реџепи, поглаварот на ИВЗ, пак, досега неколкупати изјави дека вербалната поддршка од институциите треба да се замени со акции за сузбивање на радикалниот ислам, како во Босна, Србија, Црна Гора и на Косово. Велеше дека вахабитите настојуваат да функционираат во поголемите градови, каде што основаат јадра. Информациите беа дека во почетокот се вклучиле во џамијата „Јаја-паша“, потоа во џамиите „Тутунсиз“ и „Хатунџук“, за на крајот да се случи инцидент во Исабеговата џамија, каде што, според ИВЗ, кулминираа антицивилизациските, античовечките, антиисламистичките и радикални дејства.
Според Реџепи, вахабитите се обидувале да се вклучат и во политичките партии на Албанците, но не се определиле за ниту една од нив, оставајќи како отворени некои можности во врска со ова.
Инаку, американскиот „Сандеј тајмс“ уште пред повеќе од две години објави статија во која се вели дека исламскиот фундаментализам е закана за дестабилизација на Балканот, особено на Македонија. Повикувајќи се на реисот на ИВЗ и на анонимен извор од македонската влада, како и на изјави од локално муслиманско население, „Сандеј тајмс“ пишува дека во државата сѐ поприсутни се радикалните исламски сили и дека вахабити роват низ Македонија.
Респект за ИВЗ!

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
а што стварно мислиш дека не сум користен... им ги знам имињата на сите мајка им нивна. знам што јадат за ручек, знам кај се молат... немој да мислат дека не се набљудувани. И на крај знам на што се спремни.
Eпа тоа ти викам, чим знаеш нешто биди од корист и кажи му на некој што може да го спречи тоа. Џабе пишуваш тука. Јави се во полиција и кажи им што јадат за ручек, каде се молат, кажи им имиња. Направи го тоа, не се зафркавам.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Znam deka sme ocrneti,bas zatoa rekov prethodno deka ovie go gnasat Islamot kako religija.
Nikoj nemoze da mu ispere mozok na covek sto ima barem nad 90 IQ,steta sto ovie vo protestot izgleda imas <50 IQ (koeficient na inteligencija po naski)
Jas ne zalam sto sum musliman vo ova vreme,gi zalam ''muslimanite'' (iako bi bilo popravilno da se narecat muslimani-nevernici ama aj...) bidejki tie sto gi ubie decata nemaat pojma od Islamot tuku se nekoi ovci(glupaci) sto sledat naredbi.Pravilen musliman vernik nema nikogas da napravi vakvo nesto,bidejki e protiv Kuranot :
Sure 5,32 aet :
''Koj ke ubie eden covek,e isto kako da go ubil celoto covestvo,a koj ke spasi eden covek e isto kako da go spasil celoto covestvo''
Ova sto go pravat radikalnive muslimani,ili nareceni ''ekstremisti'',toa ne e pravilna slika na Islamot.
Еј дај не цитирај се нешто што ама ич не не интересира, и не пишувај латиница.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.599
Поени од реакции
13.297
После ќе ми речите, имало океј албанци, кои биле засегнати од ситуацијава, и ги окривиле убијците. Овие не само шо не ги окривуваат, па уште и бранат такви девијантни однесувања и маршираат на протести. Пред некоја недела на помирни протести беа приведувани македонци, кои имаа далеку посилна причина за протест. И да има разумни албанци во ситуацијава, тие се премалку за да се чути сред ова безредие.

Член од
4 мај 2012
Мислења
9
Поени од реакции
33
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Респект за ИВЗ!
Каков репсект за ИВЗ бе човек, тие ги криеја со години па откога излегоа од контрола почнаа да зборуваат како ги бранеле. Тоа е се поврзано немојте да се лажете на обични новинарски текстови.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
АЛФА ТВ: Муслиманските верници против „Монструм“
петок, 04 мај 2012, 17:33
Протестот заврши со каменување на општинската зграда во Чаир и повик на помала група до градоначалникот Изет Меџити ДУИ да престане да учествува во конструкцијата на МВР. Откако заминаа пред општината останаа полициските сили и нередот. Пред да го истурат гневот врз општината, илјадници верници протестираа пред Владата- тука летаа шишиња и камења кон полициските специјалци.

За среќа немаше повредени а полицијата реагираше за да се спречи поголем инцидент. Некои од верниците останаа присебни и постојано ги смируваа агресивните.

Настрадаа рекламни паноа на автобуски станици и неколку сообраќајни знаци. Пред да ја испратат пораката до Владата да престане да монтира политичко- етнички инциденти, верниците протестираа пред судот. И тука беше тензично- малку недостигаше агресивните поединци да се пресметаат со специјалците.

Судот го повикаа да го укине притворот за петтемина кои се осомничени како извршители и помагачи во ликвидацијата кај езерото во Смилковци, а полицијата да ги открие вистинските сторители. Верниците ги преплавија улиците по кои протестираа, а навредливите извици и агресивните реакциите постојано предупредуваа дека ситуацијата може да излезе од контрола. Повозрасните ги смируваа младите.

Протестот започна пред Јаја- пашината џамија во Чаир. По завршување на петочната молитва неколкумина ги превртеја контејнерите на коловозот и почнаа со верски извици да ги привлекуваат останатите верници. На Бит пазар им се приклучија уште многумина. Иако непријавен во полиција и најавен само на социјалните мрежи, протестот собра илјадници верници. (повеќе во видеото)
Добро бе, толку ли се глупи нашиве новинари или така им е наредено???
Не беа сите муслимани на протест, туку само ШИПТAРИТЕ!!! И тоа само приврзаниците на Тачи. Затоа и после ја каменувале општинската зграда.
Да кажеш дека сите муслимани биле против "монструм" е голема навреда за Босанците, Турците и Албанците. Се гледа убаво од сликите и видеата кој бил на протест. Све шиптaр до шиптaр.

А на овие па на фаца им пишува "терорист" и никој не може да ме убеди дека не е така.

T

templar55

Гостин
Eпа тоа ти викам, чим знаеш нешто биди од корист и кажи му на некој што може да го спречи тоа. Џабе пишуваш тука. Јави се во полиција и кажи им што јадат за ручек, каде се молат, кажи им имиња. Направи го тоа, не се зафркавам.
Знаеш што да не излезе дека идам офф топик. Последниот пат кога се јавив во полиција да пријавам крадец ми рекоа ако не го видиш додека краде немој уште еднаш да си не викнал ( другиот полицаец у марица џвакаше хамбургер за тоа време ) Немој сега да излезе ако не го видиш додека става бомба немој случајно да си не викнал, а и така сум им веќе познат на полицајците па и не ме многу сакаат.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Не беа сите муслимани на протест, туку само ШИПТAРИТЕ!!! И тоа само приврзаниците на Тачи. Затоа и после ја каменувале општинската зграда.
Да кажеш дека сите муслимани биле против "монструм" е голема навреда за Босанците, Турците и Албанците. Се гледа убаво од сликите и видеата кој бил на протест. Све шиптaр до шиптaр.

А на овие па на фаца им пишува "терорист" и никој не може да ме убеди дека не е така.
така им е наредено.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913

Мислиш дека не се, лично би ги стрелал кога би можел...се да им изумре...од корен да се сотрат со се сите фамилии...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Каков репсект за ИВЗ бе човек, тие ги криеја со години па откога излегоа од контрола почнаа да зборуваат како ги бранеле. Тоа е се поврзано немојте да се лажете на обични новинарски текстови.
Можно е не викам не, ама чим побарале помош од полиција, значи дека сепак се спротиставиле.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Sure 5,32 aet :

Од кого следат наредби?

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Не ми се верува, Македонци почнаа со стандард муабетите: Еее вие Скопјаништа така ви е, вака ви е, вие такви, вие онакви.

Да ве прашам јас вака додека се уште сум во фините: ИМАТЕ БЕ ЛИ МАЛКУ АКАЛ И РАЗУМ??
Девојко извини ако те навредив нешто ама ова како што гледам не се случува во мојот град, а претпоставувам дека се случува во твојот, кога загинаа Прилепчани во 2001 сегде каде што имаше нешто албанско гореше и ние не чекавме провокација од никого па најмалку од некои форумџии за да запалиме џамија, дуќани, станови...овие ако не ги вратиш впланина од кај што дошле тие вас со сила ќе ве натераат да одите впланина е сега ако тоа не ви пречи ваша работа...
Само мртов ш*птар е добар ш*птар!!!

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Знаеш што да не излезе дека идам офф топик. Последниот пат кога се јавив во полиција да пријавам крадец ми рекоа ако не го видиш додека краде немој уште еднаш да си не викнал ( другиот полицаец у марица џвакаше хамбургер за тоа време ) Немој сега да излезе ако не го видиш додека става бомба немој случајно да си не викнал, а и така сум им веќе познат на полицајците па и не ме многу сакаат.
Шо викаш, у право си...

Kajgana Shop

На врв Bottom