Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

T

templar55

Гостин
Ми доаѓаат солзи очите кога ги видов сликите од протестите.Што дочекавме, се плашам за иднината на Македонија :(
соземи се бе мочко, ке и дојде крај на таа чума...ке учествуваме и јас и ти во тоа, нема друго решение, јеби га да не мислеше случајно дека само на блискиот исток ке се водат војни.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Za koja etiketa zboruvas?ne razbiram
Ako mozes da zabelezis napraviv account pred 10min samo da go kazam moeto mislenje,iskreno ne me interesira dali nekoj ke mi dade like ili nema da se soglase,sekoj ima svoe mislenje.
''сега за сега сите сте исти'' da da za nekoi 2-3000 idioti sega 1/3 od popolacijata na MK se isti,toest spored tebe teroristi,ubivaci itn...?Da bese taka dosega ke bese katastrofa
Човече, сфати дека сега сите муслимани сте оцрнети, затоа што од умерените муслимани кои се нормални луѓе, преку перење мозок настануваат вакви болни радикали кои само штета праат кај и да стигнат. Не си ти крив што си муслиман во вакво време, јбг... Само сфати дека кога луѓето зборат против исламот, мислат за радикалниот ислам не за сите комплет верници во ислам. Ама за жал од муслиманските верници излагаат радикалните исламисти и затоа сите ве гледаат и ќе ве гледаат под око, без разлика дали си радикал или не.. јбг тоа ви е... заблагодарете им се на радикалните исламисти за тоа.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сами сме си криви цело време само си ќутиме ај да не ја правиме голема може пак војна да има и што дочекавме да бидеме малцинство во својата држава.Закони за шип...и не важат само за македонци,ее глуп народ цел живот ќе си патиме од политика,две партии цел народ го поделија.Не сум за насилство ама овие се како заостанати во 14 век за нив закон не важи и пак не се задоволни од државата.Ни струја плаќаат ни вода,седат дома и плата зимаат и они биле загрозени оф мори мајко.90% на протестот не знаеа за што протестираат.
За што е крив народот што не се спушта на такво примитивно ниво да излага со хебли на улица? И што ќе реши тоа? Веќе 12та година внатрешната наша политика е мизерна и катастрофална и тука лежи проблемот, свириме на нивните ноти за да ги задоволиме интересите на западот и САД кои се длабоко умешани и им одговара да се шири исламот. Погоди зошто?

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Ми доаѓаат солзи очите кога ги видов сликите од протестите.Што дочекавме, се плашам за иднината на Македонија :(
Страшно, страшно како некој може да подржува крвници, убијци на деца., кај ќе им оди душата незнам.....

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.677
Поени од реакции
4.208
Kaко може од сите муслимани на балканов само албанците да се напаст никој друг не прави проблеми,имам другари босанци се оградуваат од Албанци максимално.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Дојди и спортистави се, ќе те уапсат како гомно, ќе те осуди цела нација ;)
Кесно е да збориш од страна, а уште повеќе иритира кога ќе се јави некој и ќе рече дозволивте да ви се накотат. Тука си биле и порано ама им дојде инекција од Косово, а ние не сме терористи па да ги иселиме од овде, плус ги имаат политичарите на своја страна и полицијата...
Со терористите треба да бидеш терориста!!!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Како шо кажав... Се почна со случката у Гостивар и лошото е што сеуште оваа ситуација нема доживеано кулминација, уште што нема да видиме. И уште од тогаш си реков. And so it begins, the great battle of our time.
Зарем?
А претходно си делевме слатки на улица а ? Соживот имаше,си игравме фудбал албанчина против македончина.... онака ферски .... дупната топка заедно ја плаќаја итн инт..?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Jas sum musliman ama potpolno gi poddrzuvam makedoncite vo ova.Mnogu od albancive ne se luge,i veruvajte ne se vaka samo vo Makedonija,tuku i vo stranstvo.
Ne samo sto se gnasat sebesi tuku go gnasat i Islamot,nosejki znaminja vo protest sto nema nikakva verska vrska a ne znaat ni sto znaci Jihad.

Во едно не се слагам со постот дека незнаат што е џихад................ знаат и тоа многу добро знаат!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.587
Поени од реакции
8.652
Не, партиски проблем е, и ако мислиш дека ги подржувам другите, не е така, затоа што другите нема НИКОГАШ да победат во Македонија, како што се сега. (и не заслужуваат ни да постојат како партија, според мене)
МВР угнетува Македонци. Каков проблем е? (би требало да е „државен„ но кај нас сите се од партија ставени)
И доста браните партија после се, што ако бевте вие егзекутирани? Глеате ли што се случува или не? Што не е во ред со народов, луѓе, што се случува со народов???
Јас не бранам никого. Напротив напаѓам, и пак ќе ти кажам - не е партиски проблем. Ниту една партија (ни КПЈ, на времето) не успеа да го реши овој проблем. Секој со вакви идеи Македонец, Албанец и не знам ти кој - си одеше на Голи Оток или беше ликвидиран. Но вистинско решавање немаше никогаш.
Сосема е неважно кого поддржуваш, во ова срање сме сите заедно. А да те потсетам - во МВР и Парламент, има и Албанска власт, и Албанска опозиција, така што, не се чуди што МВР било вакво или онакво.

И не знам зошто ме нападна. Јас никаде не бранам ни партија, ни никого. Напротив, доста многу ги нападнав, барем во оваа тема.

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
tie sho me citiraa mislam deka ne mesfatija kako sho treba vo ova drzava 95% od narodot se religiozni a nekoi uste i potradicionalni....toa sho kazav za tie pokrieni zeni jas iako zasebe sum ne sum religiozna da ne kazam ateista mu davam potpolno pravo da veruvat kako shto sakat i gi pocituvam..samo radikalni i xhihadisti ne tie gi mrazam kolku shto gi mrazat poveke od 80% kaj albancite..
a ova amaterska drzava za ova kategorija na mnogu tradicionalni i religiozni familii i zeni da primeni drugi merki...na alsat vccera vidov deka 1 od tie zeni vikase deka go imat maltretirano...dali se svesni sho pravat ovie??! za tie religiozni familii moralot e povazno i od zivotot..
albancite veke nemat ni najmal procent veruvanje vo instituciite i nivnite politicki subjekti...vie si mislite deka nie sme emigranti tuka nie deka sme okupirani i ne sme ramnopravni nie si mislite deka ste bozji narod i bezgresni deka nemate nikakva vina i odgovornost nie istotaka go mislime istoto i nikade da se zaboravi minaototo i da se zema odgovornosta...I ZA OVA E VINOVNA OVA NACIONALISTICKA VLADA..kako ke bese deneska drzavata ako grujo tie milioni evra za pokrevanje na makednskiot nacionalizam da gi investirase na gradenje na sozivot i tolerancia so tv reklami neka se vrsese golema propaganda i na makendski i na albanski deka stvarno ni e mnogu vazno da si ziveeme zaedno no go napravi sprotivnoto na 20 god na nezavisnosta vo proslavata ne slusnav edna albanska pesna...ako slusnav ja kebev protiv albancite i ke kazev ne ste lojalni na drzavata no go nema toa nikade...
jas iskreno ne gledam poveke ovie 2 religiozni netolerantni orientalni narodi da ziveat vo ista drzava...ne znam ova kako ke se resit no sigurno ke rezultira na toa sho jas si mislam...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не ми се верува, Македонци почнаа со стандард муабетите: Еее вие Скопјаништа така ви е, вака ви е, вие такви, вие онакви.

Да ве прашам јас вака додека се уште сум во фините: ИМАТЕ БЕ ЛИ МАЛКУ АКАЛ И РАЗУМ??

Член од
3 мај 2012
Мислења
61
Поени од реакции
127
Кога женати и децата ќе ти ги масакрираат, и ќе протестираат 10.000 (десет илјади) албанци да ги ослободат убијците, ќе дискутираме пак. Ајде поздрав сега.Поздрави ги во партија, кажи им нека почне МВР да реагира како што е ред, за сите исто, не само за Македонците. Ајде, нели за што постои буквата М во ВМРО?

Не беа десетици, а најмногу 2,000. А ти не бери гајле, масакрираните деца ќе бидат одмаздени. И ќе платат точно тие што заслужиле а не сите други. Тоа нас не прави подобри од нив, и нема да се спуштаме на ниво на секој последен гнасен екстремист туку тие ќе си го кркаат стапот преку МВР и превентивни антитерористички акции.

А ако не дај боже ние во Европа и во МК не ги средиме исламските ектремисти, како што веќе почнуваме да ги средуваме и се надевам успешно ќе ги "вразумиме", ете ме мене прв в гора зелена да ги суредувам.

Јас верувам во нашата држава и во нашите граѓани и институции и дека ќе ги исчистиме исламистите и законски и на регуларен начин.

Поздрав

I

Iblis

Гостин
Шо бе слушам ќе се менувало знамето на албанците во Македонија, нешто зеленкасто сакале, црвената боја не била во мода...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.391
Поени од реакции
16.608
Не ви ги знам муабетите поназад, ама морам да им кажам на албанците кои на почетокот апелираа да не се донесуваат предвреме заклучоци и да не се покажува кон албанци како потенцијални злосторници, дека целиот тој муабет им паѓа у вода.
И треба да се засрамат ако продолжуваат да ги правдаат тие што се осомничени и приведени, за да одговараат за делото кое го извршиле.

Со самото тоа што денес излегоа на таков протест да ги бранат тие што се приведени и да повикуваат на нивно ослободување и посакуваат смрт на македонците, си ги покажаа своите вистински лица.
Се надевам дека еден ден ќе дочекаат да им се случи нешто приближно болно кои што им се случи на тие деца и нивните семејства, зашто очигледно така ќе ја разберат болката која ја нанеле тие што сега дремат у Идризово а некој протестира за нивно ослободување.

После денешниов протест, се повеќе и повеќе губам надеж дека еден ден навистина ќе се свестат и дека ќе почнат објективно да гледаат на работите и да се обидат на ЛЕГАЛЕН, нормален начин си ги остварат своите права и притоа да ги остварат своите обврски како граѓани на оваа држава,

Kajgana Shop

На врв Bottom