Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22

tochno e deka ne se kazhuvat site tepachki ,chovekot na slika e eden od trojcata shto beshe pretepan od dechurlistata sto protestiraa pred parlamentot

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
SKOPJE, Macedonia—Police in Macedonia say five people, including two police officers, have been injured and 14 people detained for questioning following riots triggered by the slaying of five fishermen that has stoked ethnic tension.

The clashes occurred late Monday between riot police and hundreds of youths in Macedonia's capital, Skopje, who chanted anti-Albanian slogans, threw rocks at police and vandalized property. The arrests and injuries were announced Tuesday.

The Albanian lake fishermen were found shot dead last week. Police have not commented on reports that the killings may have been racially motivated.

Ethnic Albanians make up a quarter of Macedonia's population of 2.1 million. Tensions with the Macedonian majority have simmered since a 2001 uprising by ethnic Albanian rebels.

еее гомнари бе све да ви ебам сега искочија дека албанци убиле.. добро бе кој .!. им е на западњациве - и кај нив е допуштењно вакви грешки да се прават???

извинете за речников ама тотално сум изреволтиран како се искривува правдата ЈАВНО пред цел свет.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Јас имам само претпоставки и шпекулации.
Најпрво, сабајле службено бев во ПС Гази Баба, кадешто е оперативниот штаб на МВр за убиството ( барем така ми беше кажано). Напето и тензично, многу полиција но пред се полицајци во цивилка. Судејќи по тоа што го видов, ситуацијата не е нималку наивна. Побогу за какво убиство се вадат оклопни возила. ПОлицјаците работат фул...јас денеска од Скопје-Велес-Скопје не видов ебан цајкан а редовно има барем по две контроли.
Втора работа- мене ми е симптоматично што се замеша меѓународна заедница, како да не искараа некако, нашиве запаленковци ке да спремаат нешто.
Трета работа- мој соработник до Тетово ми кажа дека во тетовсата полициај се зборува за забележани униформирани лица во планините над Тетово. Мене ова ми е само шпекулација и сензационализам ама еве ако има некој од тој крај нека каже дали чул нешто.

Сума сумарум мене целава ситуација ми изгледа на затишје пред бура. Сите само тивко коментираат. За војна сум најмалку, ниедно добро не може да излезе од војна, ама ако веќе се распламти редно време е Арачиново да се срамни со земја, Липково и тетовско да се протресат. Редно време е да се воведе ред и во западна Македонија.
Соживотот за мене е завршена работа, минато свршено време затоа што потребни се двајца за танго. Нема танго епа капут!

Член од
17 април 2012
Мислења
27
Поени од реакции
22
ти размислуваш што збориш? баш ако кажат дека се албанци е можно да има немири протести дури и граѓанска војна - затоа и не очекувам дека ке ги кажат јавно со име и презиме и националност.

п.с само што ја слушнав изјавава на горданче - у еден дел од текстот рече како у стил „кога ке дојде време ке го кажеме идентитетот на убијците“.... - ова ме тера да мислам дека веќе 99% ги знаат сторителите.

единствен сум со вакво мислење?
Извини но јас не реков дека се Албанци тоа ти го рече,јас реков АКО СЕ АЛБАНЦИ има разлика тука,поентата на мојот пост беше да се фатат и осудат убијците со најстрога можна казна,оти ако не се фатат револтот сите протести од страна на народот одат кон тоа кон војна,а тоа пак ќе се повторам им оди во прилог на убијците(кој се,каква националност се незнаеме) затоа што така ќе се заташка работата околу убиството.
Во тој случај имаме double win за убијците.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
SKOPJE, Macedonia—Police in Macedonia say five people, including two police officers, have been injured and 14 people detained for questioning following riots triggered by the slaying of five fishermen that has stoked ethnic tension.

The clashes occurred late Monday between riot police and hundreds of youths in Macedonia's capital, Skopje, who chanted anti-Albanian slogans, threw rocks at police and vandalized property. The arrests and injuries were announced Tuesday.

The Albanian lake fishermen were found shot dead last week. Police have not commented on reports that the killings may have been racially motivated.

Ethnic Albanians make up a quarter of Macedonia's population of 2.1 million. Tensions with the Macedonian majority have simmered since a 2001 uprising by ethnic Albanian rebels.

еее гомнари бе све да ви ебам сега искочија дека албанци убиле.. добро бе кој .!. им е на западњациве - и кај нив е допуштењно вакви грешки да се прават???

извинете за речников ама тотално сум изреволтиран како се искривува правдата ЈАВНО пред цел свет.
Кеш,Кеш...$$$

Член од
17 април 2011
Мислења
16
Поени од реакции
2
Извинувања?
За што да ви се извинам бре? За овие?

Кажи ми колку албански дуќани во ГТЦ беа скршени на протестите?
Колку Албанци беа убиени како освета за масакрот?
Според тебе и твојата листа само Албанците тепале убивале а Македонците биле мирни?

Член од
15 декември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
61
Јас имам само претпоставки и шпекулации.
Најпрво, сабајле службено бев во ПС Гази Баба, кадешто е оперативниот штаб на МВр за убиството ( барем така ми беше кажано). Напето и тензично, многу полиција но пред се полицајци во цивилка. Судејќи по тоа што го видов, ситуацијата не е нималку наивна. Побогу за какво убиство се вадат оклопни возила. ПОлицјаците работат фул...јас денеска од Скопје-Велес-Скопје не видов ебан цајкан а редовно има барем по две контроли.
Втора работа- мене ми е симптоматично што се замеша меѓународна заедница, како да не искараа некако, нашиве запаленковци ке да спремаат нешто.
Трета работа- мој соработник до Тетово ми кажа дека во тетовсата полициај се зборува за забележани униформирани лица во планините над Тетово. Мене ова ми е само шпекулација и сензационализам ама еве ако има некој од тој крај нека каже дали чул нешто.

Сума сумарум мене целава ситуација ми изгледа на затишје пред бура. Сите само тивко коментираат. За војна сум најмалку, ниедно добро не може да излезе од војна, ама ако веќе се распламти редно време е Арачиново да се срамни со земја, Липково и тетовско да се протресат. Редно време е да се воведе ред и во западна Македонија.
Соживотот за мене е завршена работа, минато свршено време затоа што потребни се двајца за танго. Нема танго епа капут!

Vo pravo si.Koga Ministerkata spomna teroristicka grupa , tuka se e jasno. Za onie koi imaat dilema bi go preporacal klipot Brodec 2007 toa bese teroristicka grupa koja deluva na poveke reoni. Sitacijata e seriozna ako se vo prasanje uniformirani lica. Eden od vodacite izbega ama mu ispotepaa togas sve drugari i do 3 to koleno rodnini.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337

Извор??? да им пратиме по една лепа порука..

Hej

Член од
16 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24

Sramota se mi mirisa deka drugi sakaat u zemjava da ima vojna

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896

Ова е напишано од локален весник во Сент Луис.Повеќе ми изгледа на неписменост отколку на намерна грешка.На повеќето странски портали и весници е напоменато дека убиените се македонци (ABC new како еден од повлијателните),а на останатите не е спомената националност.

P

Princ

Гостин
@Shellshock nam67
На темава не дискутираме за можностите за војна во земјава. За што дискутираме е наведено во самиот наслов на темата.
Мислењето ти е избришано и ова е опомена пред бан од тема.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.777
Поени од реакции
30.640
Дечки имаше ли изјава, и дали кажаа нешто ново?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ова е напишано од локален весник во Сент Луис.Повеќе ми изгледа на неписменост отколку на намерна грешка.На повеќето странски портали и весници е напоменато дека убиените се македонци (ABC new како еден од повлијателните),а на останатите не е спомената националност.
Не е само некој локален весник, туку сите медиуми кои оваа вест ја пренеле од Associated Press, од кои некои се ептен влијателни, како на пример Washington Post или Fox News. AP е сериозна новинска агенција и не ми е јасно како им се протнала ваква „грешка“. Се надевам дека некои од нашите реагирал за во иднина да не се случуваат вакви искривени перцепции.

Kajgana Shop

На врв Bottom