Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Добро бе неможе некако да им се пише на овие талентиве , washingtonpost i foxnews со вакви "грешки" ? Напизден сум до максимум...ццц

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
se prasuvam zasto Makedonskata policija vo ovoj slucjaj ne dava parichna nagrada za informacija koja bi pomognala da se fatat ubijcite, prema dosegashnite informacii jas veruvam deka izvrshitelite na ubistvoto bile najmalku trojca,
shto znachi deka mozhe nekoj blizhen na ubijcite da posumnja neshto i da prijavi vo policijata , oni mozhat i sega da prijavat no parite mozhat da gi lakomat, so parichna nagrada mozhno e da se javat i luge od sosednite drzhavi, se znae deka sekade vo zapadniot svet koga se bara ubiec se dava parichna nagrada,

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
@Shellshock nam67
На темава не дискутираме за можностите за војна во земјава. За што дискутираме е наведено во самиот наслов на темата.
Мислењето ти е избришано и ова е опомена пред бан од тема.
Еден од можните мотиви е и предизвикување на војна, но се сложувам дека не треба да навлегуваме во претпоставки за самата војна.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не е само некој локален весник, туку сите медиуми кои оваа вест ја пренеле од Associated Press, од кои некои се ептен влијателни, како на пример Washington Post или Fox News. AP е сериозна новинска агенција и не ми е јасно како им се протнала ваква „грешка“. Се надевам дека некои од нашите реагирал за во иднина да не се случуваат вакви искривени перцепции.
ма не да се искривени перцепции туку тотално утнати или „ненамерно“ згрешени зборови!

без разлика дали се помал поголем понебитен или повлијателен медиум едноставно НЕСМЕЕ ваква информација да пушти која е апсолутно неточна !!!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
ма не да се искривени перцепции туку тотално утнати или „ненамерно“ згрешени зборови!

без разлика дали се помал поголем понебитен или повлијателен медиум едноставно НЕСМЕЕ ваква информација да пушти која е апсолутно неточна !!!
Не е вината кај нив, туку треба да им ги најдеме изворите од каде што ги црпат овие дезинформации, кои можат да не коштаат доста скапо.

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
17
Не е само некој локален весник, туку сите медиуми кои оваа вест ја пренеле од Associated Press, од кои некои се ептен влијателни, како на пример Washington Post или Fox News. AP е сериозна новинска агенција и не ми е јасно како им се протнала ваква „грешка“. Се надевам дека некои од нашите реагирал за во иднина да не се случуваат вакви искривени перцепции.
Таквите искривени перцепции во западните медиуми се стандардна појава кога се работи за брачата..Од асошиејтед прес превземаат информации многу медиуми,ти можеш да реагираш одпосле ама штетата е веќе направена..
Нема тука ништо ново,таа е шемата,еве и сиетл тајмс како ја пренесува веста
http://seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2017999535_apeumacedoniaclashes.html

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
se prasuvam zasto Makedonskata policija vo ovoj slucjaj ne dava parichna nagrada za informacija koja bi pomognala da se fatat ubijcite, prema dosegashnite informacii jas veruvam deka izvrshitelite na ubistvoto bile najmalku trojca,
shto znachi deka mozhe nekoj blizhen na ubijcite da posumnja neshto i da prijavi vo policijata , oni mozhat i sega da prijavat no parite mozhat da gi lakomat, so parichna nagrada mozhno e da se javat i luge od sosednite drzhavi, se znae deka sekade vo zapadniot svet koga se bara ubiec se dava parichna nagrada,
каква парична награда бре човек што тропаш. прво - јас ти гарантирам дека кој и да е македонец има да пее ако нешто знае и без таа парична награда... ако станува збор за некој роднина или близок пријател на убијците јас исто ти гарантирам и милион евра да му понудат нема да прифати - па човече ако се објави јавно идентитетот на убијците имаат доооообра шанса пријателите и роднините во потесен круг да се секојдневна мета !!! 4 деца да убиеш незнам колку и да е мирен човек ке збесне и ке полуди - не е заебанција ова !

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Таквите искривени перцепции во западните медиуми се стандардна појава кога се работи за брачата..Од асошиејтед прес превземаат информации многу медиуми,ти можеш да реагираш одпосле ама штетата е веќе направена..
http://seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2017999535_apeumacedoniaclashes.html
Да де, знам дека штетата е направена и покрај тоа што се извинуваат во некое мизерно натписче кое никој нема да го прочита. Работата е да се реагира кај AP, една од наголемите новински агенции во светот. Под реакција не мислам од мене и тебе, туку од повисоки органи. Така во иднина нема да се случуваат вакви катастрофални лупетања.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Искрено очекував доста од денешната прес конференција, но чим нема апсења според мене немаат доволен број докази и затоа цело време министерката вика ни треба време. Така мене логички ми изгледа ова. Сега многу теории можат да излезат и шпекулации затоа што немаме ништо конкретно. Не знам уште колку време денови или месеци мисли министерката кога на прес конференција го кажува тоа, но исто така не знам како ќе реагира народот на тоа неопределено време, дали ќе се ражести или ќе се смири, останува да видиме.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
ако полицијата не можи да дознае првични информации за случајот и ако престане да се јавуваат лугје на 199 и мвр оди во кјор сокак таа опција би дошла во игра тоест парична награда на точно одговорените прашања

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.777
Поени од реакции
30.640
Им пишав на мршите mail за исправка, тоа можам да го направам.
Белким ќе го видат.

S

Shellshock nam67

Гостин
@Shellshock nam67
На темава не дискутираме за можностите за војна во земјава. За што дискутираме е наведено во самиот наслов на темата.
Мислењето ти е избришано и ова е опомена пред бан од тема.
dobro znaci sekoe nase mislenje treba da go prilagoduvame o_O
prema potrebite na temata !!!

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
17
Да де, знам дека штетата е направена и покрај тоа што се извинуваат во некое мизерно натписче кое никој нема да го прочита. Работата е да се реагира кај AP, една од наголемите новински агенции во светот. Под реакција не мислам од мене и тебе, туку од повисоки органи. Така во иднина нема да се случуваат вакви катастрофални лупетања.
Реагираа и 2001 кај би-би-си,од таму дојде едно извинување и после па си продолжија по старо,тешко се разбива таа шема,така да порано или покасно зесегнатите креваат раце и не им обраќаат многу внимание на гомната

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
dobro znaci sekoe nase mislenje treba da go prilagoduvame o_O
prema potrebite na temata !!!
Не, туку да дебатирате ЗА темата, а тоа е за убиството на овие 5 луѓе и на одземањето на овие животи, без внесување непотребна паника и тензија.

А што се однесува до војната...

Kajgana Shop

На врв Bottom