Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
14 април 2010
Мислења
4.694
Поени од реакции
6.044
како прво не знам дали детално слушавте има новости само требаше да слушате и се разбира дека нема да објават кој се и шо се СО ИМЕ и од каде се и чие било возилото. првото нешто што кажа дека е од организација која е активна во соседството кои организации се не сакам да повторувам но сите оци повторно кон косово и второто што забележав е тоа дека имаат извор на крајот од видеото кажваше ама некои новинари прашваја глупи прашанња за протестите и не докажа јас мислам го имаат идеалното решение и судот наскоро ке ја искажи пресудата и да почнат да ги ловат по планините
Абе добро ама новинариве ни се катастрофа место да пробаат ете некој детаљ плус да извлечат за сознанијата они повеќе ги интересира за вчерашните протести ебати куртоните

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Знаеш шо е чудно?
Ја прочитав два текста за конференцијата, еден од нив по горе Acid го постуваше.
Нигде ова не го пишаа, као да е ништо...
Новинариве морони се поголеми отколку што мислиме или ти не си начул добро?
ке побарам на јутуб можеби некој ке го стави видеото

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Абе добро ама новинариве ни се катастрофа место да пробаат ете некој детаљ плус да извлечат за сознанијата они повеќе ги интересира за вчерашните протести ебати куртоните
А мислиш на куртониве претходно не му е кажано што да прашуваат? дека имеме ние новинари! одат таму лижат газ....

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
Во врска со заедничката изјава на НАТО, ЕУ, ОБСЕ и САД сакам да кажам дека македонскиот народ е многу цивилизиран и многу внимателен! Нема потреба Вие да повикувате на било што.
Буквално после секој албански напад ова го слушаме од нив и од нашите сопствени мрсули.
Буквално, пеесет пути напаѓаат за два месеца, пеесет пути - смирете се.
На Албанците никој не им препорачува да се смират, они имаат зелено светло да продолжат.
И до каде стигнаа сега?
До убивање на невини деца.
И пак на НАС ни се вика - смирете се.

И после следното убисво на каур и после следниот напад, пак на НАС , а не на нив ќе им се вика ова. На нив не треба, они добра активност имаат нека не се смируваат.

Ги разбирам НАТО, ЕУ... они си имаат своја агенда, ама мрсуливе форумски, невладини.... кој ли мазохизам, од прв степен!
--- надополнето: 18 април 2012 во 16:39 ---
Празна слама сценариово некако ми е добро познато на крајот ќе уапсат некого само во интерес на народот истиот тој ќе нема никаква допирна точка со сторителите.
Кога се праи таква финта, не се апси "сторителот".
Во такви случаи он обично "неќе да се предаде и е агресивен и морало да се елиминира".

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Се жалите нешто со протестите... па јас не знам со кој памет? Прво, со кој памет правите протести, вие децата, кои појма немате зошто протестирате? Сите знаеме дека телевизиите лажат, ама не лажат снимките кај што се гледаат нападни појави, некои со прикриени лица, кои си го бараат убаво да си го добијат? Кај сто пати сте замолени од мустаклијана да не правите нереди за да не ангажира полиција и за вас, кај па вие паметните токму сега најдовте да и одите контра на тоа барање. Се знае кога е право време за протести. Тогаш кога ќе заврши истрагата, кога ќе се кажат (ако се кажат) убијците, па ако не сте/сме задоволни од изречената казна, може да излеземе цела држава да протестираме. Сега, апсолутно нема логика!
Па и полицијата ви била крива. Не сте дознале досега дека полицајците работаат како што им се кажува? Не сте дознале дека најчесто се осеќаат омаловажувани, затоа што смеат да реагираат само во најкрајни лоши испади и притоа повторно да внимаваат како? Не сте дознале дека често јадат суспензии ако реагираат спротивно на нареденото? И всушност, почитувате вие полицајци и тоа што го претставуваат тие, за да имате лице да зборите против нив? А и сето тоа на страна, ако сте западнале во раце на понервозни полицајци, мислите дека не е во ред што не ве пуштиле на Битпазар да се испотепате или испоубиете? Ах бре, барем да знаев кај испопаѓал паметот од луѓево, па да појдев да го потсоберам и да им го вратам.:(
Во секој случај огромна грешка беа детските групи. И било кој друг да бил, никој нема право да демолира нешто што сам не го купил и платил, никој нема право од така што му текнало да се групира и да бара друга група за тепање и нема право да се буни ако бил спречен да го направи истото! Секој неоснован револт се искажува дома... земете кршете инвентар по вашите домови, па може така ќе сте посмирени и тука и на улица. Тука не мислам на убиствата, затоа што ем не сте лично засегнати ем не знаете кој е виновникот за да имате кон кого да сте изреволтирани и во случај да ве погодила таа трагедија.
Како и да е, мене лично уште ми е чудно зошто се така уплашени и нејасни лицата на луѓето кои треба да го решат овој громорозен настан. Не ми дава надеж дека се` е во ред збунетата и стресена фаца на Гордана. Затоа често се мислам дека ова е нешто ван нашите можности за сфаќање и којзнае со што ќе се прикрие. Само се надевам дека со што и да се одлучат да прикријат, да не биде тоа нешто што ќе ја оцрни државава. Ако имаат мозок луѓето кои ни ја водат и чуваат, сега е време да го искористат, ама сите по ред!
1.Можно е реакцијата им е од страв да не завршат и тие утре така како петтемина, нели?Реагираа и на двојни стандарди на МВР, по кој пат е напишано дека ова биле наводно хулигански напади, имаше приближно толку полиција колку и протестанти, за разлика од други места.И на крај, имаше и пријави за разлика од Гостивар и Струга.
Од друга страна, од негде и е постигната реакцијата посакувана од убиството ама ај објасни им на дечките уплашени да не завршат како петтемина убиени дека нивниот протест е неоснован?!
Можда е постигната одредена цел на убиствата со протестот, ама во никој случај не е неправеден или погрешна реакција.Природна реакција на загрозени луѓе.
Е сега е заебано шо овие млади најчесто се невработени и без кредити кај партиите, па ај одма хулигани се.Нивното мислење го делат уште многу кои не излегле на протестот од Х причини, страв од партијата, од губење работно место...ама го делат истото мислење.

2.Како ти искажуваш револт по дома?Го кршиш телевизорот или тастатурата?Пред некој ден беа наречени тастатура револуционери, сега дел од нив излегоа на улица и пак не чинат...
Револт дома искажуваш ако имаш проблем со домашните.Револт од дволичноста на раководните фаци во МВР пред/во нивната зграда или владата.Два искршени билборда и еден запален контејнер се ништо во однос на работите кои би следувале ако продолжат вакви убиства од чиста мира.

3.Значи ако не се лично засегнати, не би требало да се погодени од трагедијата.Пак ќе повторам револтирани се од убиство од чиста мира и двојните стандарди на МВР, а се плашат и за својот живот поради вакви настани.Баш мислам дека се лично засегнати за својата безбедност, ако утре некој од нив/нас завршат покрај езеро убиени поради забава на некој монструм, без разлика на националност.
Збунетоста на Брко е поради делумното знаење за дел од извршителите и стравот од реакцијата ако ги објават тие податоци.Поради ова е и одолговлекувањето во јавноста.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
А нешто другарка од школо ми рече имало некои пукања. Ама незнам дали во Аеродром, Лисиче или Ново Лисиче. Не ме држите за збор и не е моја информацијава од другарка ми е. Иако неверувам, изгледа имала добиено

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Од мој блиски луге ми кажаа па како ми кажаа така ви кажувам .
Од Љуботен имало и пред инцидентот најави дека ке земат калашников .
п.с Концесионерот на езерото кажа дека нему му претеле пред извесно време шипци со калашников (тоа не го дадоа на сител )
Ако веќе одиме со шпекулации и до мене дојде таков муабет.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
како прво не знам дали детално слушавте има новости само требаше да слушате и се разбира дека нема да објават кој се и шо се СО ИМЕ и од каде се и чие било возилото. првото нешто што кажа дека е од организација која е активна во соседството кои организации се не сакам да повторувам но сите оци повторно кон косово и второто што
Аууу, од кај ти ова дека мислела на Косово. Може дошле од Бугарија...
Ако уште еднаш кажеш дека е Косово, значи ти си за војна!
Во тој случај, немам избор, ќе бидам приморан да го пријавам твоето лошо, лошо, националистичко мислење.
забележав е тоа дека имаат извор на крајот од видеото кажваше ама некои новинари прашваја глупи прашанња за протестите и не докажа јас мислам го имаат идеалното решение и судот наскоро ке ја искажи пресудата и да почнат да ги ловат по планините
јас ја гледав го кажа ова 100% гарантирано
Ааа не. Фрлањето камења врз оклопени џандари е далеку побитно од егзекуцијата на некој си таму... Албанецот новинар тоа најдобро го знаел и затоа се трудел во таа насока да ја тера конференцијата.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
P.S. дали приметувате дека последниов месец- месец и пол има уште тепачки по автобуси само не се објавува националноста? Ете ти решен проблем! За минатонеделната тепачка кај хемиско дознав од другар. МВР излезе после 2 дена само кажувајќи нападнати тројца од 7-8 души. Сведок на настанот кажува дека шалбанци нападнале македонци но за несреќа во автобусот имало нап*зден 35-40 годишен македонец кој им се придружил на нападнатите па албанците со душа ги дочекале алфите пошто летале низ цел автобус.

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Аууу, од кај ти ова дека мислела на Косово. Може дошле од Бугарија...
Ако уште еднаш кажеш дека е Косово, значи ти си за војна!
Во тој случај, немам избор, ќе бидам приморан да го пријавам твоето лошо, лошо, националистичко мислење.

Ааа не. Фрлањето камења врз оклопени џандари е далеку побитно од егзекуцијата на некој си таму... Албанецот новинар тоа најдобро го знаел и затоа се трудел во таа насока да ја тера конференцијата.
пријави ме ако сакаш јас го кажувам моето мислење бидејки не слушнав ниту една организација од бугарија србија или грција да се заканува јавно затоа е такво моето мислење,

Член од
17 април 2012
Мислења
27
Поени од реакции
22
Верувам дека не знаат како да соопштат дека се Албанци. Им е страв од реакцијата. Ако ги фатиле, ако ги знаат, верувам дека тоа ќе го кажат кога ќе помине малку време, за да се смират тензиите. Тоа може да е една од главните причини за одоговлекувањето, ако воопшто одолговлекуваат.

Но истотака сметам дека нема многу да помине време а нашите сонародници повторно ќе не потсетат што ни мислат.
Па ако се Албанци тогаш нека кажат дека се Албанци,оти ако остават народот да се прашува што се тогаш ќе настане војна,а тоа секако им оди во прилог на убијците,затоа што така ќе се прекине процесот за истрагата околу убиството.
Во тој случај ќе биде 2:0 за убијците.

Член од
14 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
50
пријави ме ако сакаш јас го кажувам моето мислење бидејки не слушнав ниту една организација од бугарија србија или грција да се заканува јавно затоа е такво моето мислење,
Gotovo prijaven si. Drugpat slusaj podobro, ne e mozno ni pod nikoj slucaj da se kosovari ubujcite.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Па ако се Албанци тогаш нека кажат дека се Албанци,оти ако остават народот да се прашува што се тогаш ќе настане војна,а тоа секако им оди во прилог на убијците,затоа што така ќе се прекине процесот за истрагата околу убиството.
Во тој случај ќе биде 2:0 за убијците.
ти размислуваш што збориш? баш ако кажат дека се албанци е можно да има немири протести дури и граѓанска војна - затоа и не очекувам дека ке ги кажат јавно со име и презиме и националност.

п.с само што ја слушнав изјавава на горданче - у еден дел од текстот рече како у стил „кога ке дојде време ке го кажеме идентитетот на убијците“.... - ова ме тера да мислам дека веќе 99% ги знаат сторителите.

единствен сум со вакво мислење?
--- надополнето: 18 април 2012 во 17:11 ---
Gotovo prijaven si. Drugpat slusaj podobro, ne e mozno ni pod nikoj slucaj da se kosovari ubujcite.
ииии му го накрши ако го пријави а? :)

болдот - од каде го извади ова жити се најмило???

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ако се пребегани Косово тогаш треба да се побара да бидат предадени за одреден временски период или војна.Не може групи да напаѓаат во Македонија па да се кријат во други држави.Замислете грци да влезат во гевгелија и да убијат 5 рица па да избегаат во Грција.

Kajgana Shop

На врв Bottom