Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
a da prasam nesto jas..
dali preku otisocite od kursumite sto se najdeni moze da se najdat licata sto go napravile ova.
Ако воопшто има отисоци,има шанси,а ако нема,нема теоретски шанси.
Инаку не верувам баш таму да оставиле отисоци според тоа како е извршен масакрот.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
5
ако има отисоци а нив да, друг начин неверувам дека има
epa ako ima otisoci na kursumite moze da se nadevame na rasvetluvanje na slucajot.:)
--- надополнето: 17 април 2012 во 00:27 ---
Ако воопшто има отисоци,има шанси,а ако нема,нема теоретски шанси.
Инаку не верувам баш таму да оставиле отисоци според тоа како е извршен масакрот.
za toa da vo pravo si.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Мислиш дека ако сега има војна дека ќе биде со поинакво сценарио од она во 2001ва?
Сфатете дека нема ништо да се постигне, само ќе затупиме уште повеќе, како што Супервизор рече, и онака сме на една нога.
Јас не повикувам на соживот, ама ни на крај памет не повикувам ни војна. Несакам ни да замислам што би се случило со земјава ако некогаш пак ни се случи истото од 2001ва.
Ќе биде, тогаш го имавме Телеком :)

Член од
11 октомври 2009
Мислења
79
Поени од реакции
30
Дефинитивно мора да има логистика. Има најдена кола, има фалсификат таблици, има скенирање на одредено место во случајов езеро близу автопат каде брзо се напушта место на злостор. Сигурно тие не би влегле преку граница, па да купат кола и да украдат таблици и случајно да убијат 5 лица без криминална позадина.
секако дека има....човекот што ги здрвил таблиците мора да е од тука...човекот што давал информации за местото исто така

M

Moon Child

Гостин
JAS SUM VO REALNOSTA AMA TI IZGLEDA NE ZIVEES VO REALNOSTA TUKU SONUVAS ZA DEKADENTNA EVROPA NE DAJ BOZE DA BESE NEKOJ TVOJ RODNINA ILI BRAT DALI KE MISLESE VAKA ?TI EVE I JAS SAKAM SOZIVOT SAKAME MIR AMA DRUGITE BARAAT VOJNA BARAAT TERITORII MESTA STO NE IM PRIPAGAAT NIE NE INICIRAME VOJNA NIE SAMO SE BRANIME ZA TEBE NE ZNAM AMA JAS SUM ZENA NEMAM SLUZENO VOJSKA AMA NA SEKOJ MOZEN NACIN KE SI GO BRANAM SVOETO OGNISTE I NE ZALAM AKO GO DADAM I MOJOT ZIVOT PODOBRO DA UMRAM SLOBODNA NEGO POROBENA I PONIZENA DA ZIVEAM

Рече Цвета во Македонска крвава свадба.
Исто како Најчевска да ја слушам:facepalm:.Толку идиотизам во еден пост не сум прочитал некаде.Со тие горива отековте, .
Имаш нешто паметно да ми вратиш ?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.500
Поени од реакции
28.925
1. Како може табличките да биле украдени од возило кое е одјавено, кога за да одјавиш возило треба табличките да бидат вратени?
2. Кој е сопственикот на "одјавеното" возило на кого му биле "украдени" табличките?
3. Ако не се лажам нели сите таблички што завршуваат на МТ се во сопственост на Македонски Телеком?
4. Толку ли е тешко да се дознае историјата на возилото во денешно време ако МВР веќе ги има броевите на шасија и на моторот?

Одговори ?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Мислиш дека ако сега има војна дека ќе биде со поинакво сценарио од она во 2001ва?
Сфатете дека нема ништо да се постигне, само ќе затупиме уште повеќе, како што Супервизор рече, и онака сме на една нога.
Јас не повикувам на соживот, ама ни на крај памет не повикувам ни војна. Несакам ни да замислам што би се случило со земјава ако некогаш пак ни се случи истото од 2001ва.

Сигурно нема да биде ко во 2001!И што значи ова дека тие можат да ти се посерат на глава и ти ке седиш мирна? Убаво за тебе, јас несакам да трпам!

M

Moon Child

Гостин
Сигурно нема да биде ко во 2001!И што значи ова дека тие можат да ти се посерат на глава и ти ке седиш мирна? Убаво за тебе, јас несакам да трпам!
Човече, тебе никој не те прашува. Има таму едни чичковци што одлучуваат за се. Како што одлучија и тогаш.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
poradi shirenje na ova golema omraza za albancite pa makar i ideite za etnicko cistenje i vojni i se drugo, eve se posledicite sho ke gi gledame sekoj den..zatoa jas kako graganin na ova drzava zagrizena za mojata bezbednost i so opstestvena odgovornost ova shos e slucuva tuka ke go prijavam vo policia posto direktno vlijae na meguetnicki konflikt, pa ako ima malce funkcioniranje na institucii i zakoni koi go razbirat ova neka prezemat nesto...
Навистина. Треба да го пријавиш.
Само би те поправил малку. Ова не се последиците. Ова се постови на форум. Последици би биле кога би имало, на пример, 4 застрелани деца, двоцифрена бројка избодени средношколци, претепани и ограбени недолжни граѓани.
Ти ќе реагираш кај надлежните да се превенира говор на омраза кој би можел, хипотетички, да резултира со, на пример, убиство на четири невини деца сред Бајрам, двоцифрена бројка избодени средношколци, претепани и ограбени недолжни граѓани.

Ако оваа огромна маса луѓе која пишува на темава и се користи со таков речник, истрагата покаже дека згрешила и направила грев кон Албанците, темата и постовите можат да останат како една поука, но и да се избришат. Во спротивно, убиството извршено на еден таков ден за ова општество, со такви мотиви, како епилог на 2001-па-до-денес тиранија на малцинство, пропратена со најави за "распад на Македонија", "смрт за каури", пеење "Македонско девојче, курва голема" и "Тоше е педер", ќе ми даде за право да кажам дека ваквите офкања и лелекања за ситни глупости ќе станат, во најмала рака, луксуз.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Цитро, јас знам дека ситуацијата не е сјајна и лично незнам како е во Западна Македонија, ама далеку сме од граѓанска војна. Тоа што постои меѓусебна омраза е друго.
Што постои омраза постои,многу ми е гајле дали ме сака некој со кече на глава..него работите стојат многу полошо. Збориш Македонија е уназадена,па како нема да биде кога цела западна Македонија каде што живеат они,живее паразитски..како? Не плаќаат данок,не ебаваат држава ни 2 % , не плаќаат сметки/струја/вода и сл. Се набутаа се паразити по администрација кои незнаат колку се 2+2 а јаде мои и твои пари. Ја и ти со завршен факултет нема да земеме работно место иако го заслужуваме, ќе го земе некој неписмен,кој до вчера садел пипер у Џепчиште,незнае како се вика,а не пак да работи.. Омразата не кулминира од четврток со убиствата,омразата кај сите нас се собира со години и години.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Еј девојката со никот залнамакедонија има повеќе муда од 90% од мажите што ги знам..
Алал да му е на мажот твој, баш ми е мило што постоиш.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Дефинитивно мора да има логистика. Има најдена кола, има фалсификат таблици, има скенирање на одредено место во случајов езеро близу автопат каде брзо се напушта место на злостор. Сигурно тие не би влегле преку граница, па да купат кола и да украдат таблици и случајно да убијат 5 лица без криминална позадина.
Toa mi e muabetot. Se raboti za grupa koe poveke vreme se podgotvuvala za vakov zlostor, grupa koja ima podrska vo Makedonija, grupa koja mnogu dobro go izbrala mestoto na zlostor i tn. i tn.
Zborot mi e deka site indicii dosega ne vodat samo vo eden pravec.
Sekako ne e isklucena moznosta da gresam , no ona sto go pisav i pred dva dena so novite dokasi se poveke i poveke dobiva na tezina,.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
секако дека има....човекот што ги здрвил таблиците мора да е од тука...човекот што давал информации за местото исто така
А оружјето ? мислиш тоа од тука дека е ? не би имало логика некој од надвор да внесе оружје, освен ако не користи нелегален влез-излез за во земјава. Замрсено е многу се отвараат стотици прашања.

Kajgana Shop

На врв Bottom