Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
26 јануари 2007
Мислења
826
Поени од реакции
840
Незнам што да кажам, Денеска низ автокоманда ечеше песната за "клетите *иптари", националистички песни и омаложување кон албанската нација. Ова не води кон добро (само тоа знам).
Македонец сум, не сум против протести, протести треба да има, со цел да ни биде обезбеден подобар и посигурен живот.
Но ова што го слушнав денеска ме вади од такт и од памет...
Не ми е јасно што ќе се случи ако убијците се наши нарко мафијаши? Дали тогаш ќе се плашиме и ќе ја пцуеме Македонската "раса" и дали себеси ќе се нарекуваме гниди и простаци?
Ептен дебилно однесување и размислување на повеќето овде...
Ептен избрзаа некои и може да допринесат до катастрофални последици..
Ок, има дел народ од албанска припадност што не сакаат да постои државава, за таквите албанци досега се праевме на "Тошо" дека не постојат и дека има соживот, ропнувајќи еден Рамковен договор кои ние, Македонскиот народ го дозволивме...
Зошто немаше тогаш масовни протести?
Имам само една реченица на крај која ја има кажано еден дипломат од Австрија : "Вашиот народ во наредните 5-10 години сам ќе одлучи дали ќе постои Македонија како држава или не, се ќе зависи од неговите постапки."

Член од
11 октомври 2009
Мислења
79
Поени од реакции
30
Ним им е јасно дека ако станат уапсени осомничени ќе има други докази што ги довеле до нив. Така да, тука влакното би било само уште еден доказ. Во моментов ДНК материјалот не би помогнал бидејќи немаме ДНК бази. Отпечаток е веќе друга приказна.
точно така...убијците може више не се на овој свет....така што нам ни останува да чекаме и да видиме што ке биде следно...зад затворените врати преговорите се во тек

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Добро ќе ги најдат убијците и? Мисли некој дека ќе се стави крај на ова со уште еден ваков сличен инцидент црно и се пишува на оваа држава која ионака е со една нога.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Па тој е принципот и со комбето што го запленија на 5 км од Косово, пред да преминат граница го оставаат возилото. А тоа возило е стандард додатно и мамец.
:cuc:

Principot e sekogas ist. Kako sto kazav i porano site tragi upatuvaat kon eden pravec nadvor od Makedonija. No istragata ne treba da bide nasocena samo kon storitelite tuku i kon onie koi im nudele logisticka podrska.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Тргаш утре во војна? Војска имаш служено? Знаеш како се ракува со оружје?

Ајде сега освестете се, Македонците не земале да излезат на протест затоа што цените на горивата се со рекордна цена досега, ќе одат во војна, од мори мајко:facepalm:
Имам. Во 2001 немаше војна! Они имаат две резервни држави, јас немам друга! Па види ти сега...

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
:cuc:

Principot e sekogas ist. Kako sto kazav i porano site tragi upatuvaat kon eden pravec nadvor od Makedonija. No istragata ne treba da bide nasocena samo kon storitelite tuku i kon onie koi im nudele logisticka podrska.
Дефинитивно мора да има логистика. Има најдена кола, има фалсификат таблици, има скенирање на одредено место во случајов езеро близу автопат каде брзо се напушта место на злостор. Сигурно тие не би влегле преку граница, па да купат кола и да украдат таблици и случајно да убијат 5 лица без криминална позадина.

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
zos ne me citira kako sho treba? ili se plasis deka tvoeto komentiranje ke izgledase dosta stupid sporedeno so moeto??!!!
i nema da te komentiram posto odgovorot e vo samiot tvoj post se nadevam ima pametni da gledat sho stvarno ne cinit tuka..

Член од
18 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
5
a da prasam nesto jas..
dali preku otisocite od kursumite sto se najdeni moze da se najdat licata sto go napravile ova.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Тргаш утре во војна? Војска имаш служено? Знаеш како се ракува со оружје?

Ајде сега освестете се, Македонците не земале да излезат на протест затоа што цените на горивата се со рекордна цена досега, ќе одат во војна, од мори мајко:facepalm:
Исто како Најчевска да ја слушам:facepalm:.Толку идиотизам во еден пост не сум прочитал некаде.Со тие горива отековте, .

Член од
15 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
5
Ајде сега врати се назад во реалноста дека во Македонија живееш и ние не сме никој кур фактор сами да си иницираме војни:facepalm: Ако бевме некој фактор, во 2001ва ќе беше поинаку.
JAS SUM VO REALNOSTA AMA TI IZGLEDA NE ZIVEES VO REALNOSTA TUKU SONUVAS ZA DEKADENTNA EVROPA NE DAJ BOZE DA BESE NEKOJ TVOJ RODNINA ILI BRAT DALI KE MISLESE VAKA ?TI EVE I JAS SAKAM SOZIVOT SAKAME MIR AMA DRUGITE BARAAT VOJNA BARAAT TERITORII MESTA STO NE IM PRIPAGAAT NIE NE INICIRAME VOJNA NIE SAMO SE BRANIME ZA TEBE NE ZNAM AMA JAS SUM ZENA NEMAM SLUZENO VOJSKA AMA NA SEKOJ MOZEN NACIN KE SI GO BRANAM SVOETO OGNISTE I NE ZALAM AKO GO DADAM I MOJOT ZIVOT PODOBRO DA UMRAM SLOBODNA NEGO POROBENA I PONIZENA DA ZIVEAM

M

MrzaRules

Гостин
можеби возилото е само мамка...убаво кажа,внесено е од странство,не е регистрирано тука,на него имало таблици од друга кола,која не е користена повеќе години...тоа е одлична мамка за полицијата,а убијците добиваат на време да избегаат

M

Moon Child

Гостин
Имам. Во 2001 немаше војна! Они имаат две резервни држави, јас немам друга! Па види ти сега...
Мислиш дека ако сега има војна дека ќе биде со поинакво сценарио од она во 2001ва?
Сфатете дека нема ништо да се постигне, само ќе затупиме уште повеќе, како што Супервизор рече, и онака сме на една нога.
Јас не повикувам на соживот, ама ни на крај памет не повикувам ни војна. Несакам ни да замислам што би се случило со земјава ако некогаш пак ни се случи истото од 2001ва.

Kajgana Shop

На врв Bottom