Македонци во Германија

Член од
5 март 2018
Мислења
16.986
Поени од реакции
19.339
Ne se zaedno, struja,greenje,voda.....
i toa vo nekoe selo bez guguchki
München vednash zaboravi, Rosenheim od 800 nagore bez nishto osven kirija
Општо ме интересираше, имам јас веќе стан капарено преку фирма, киријата е смешна во споредба со тоа што го гледам на пазарот за недвижнини затоа ме интересираше.
И тоа станот е на 12 км од центарот, само тоа е привремено решение, ако седам подолго време ќе ми треба поголем стан оти здравје боже ќе бидиме побројни :)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.307
Поени од реакции
7.994
Општо ме интересираше, имам јас веќе стан капарено преку фирма, киријата е смешна во споредба со тоа што го гледам на пазарот за недвижнини затоа ме интересираше.
И тоа станот е на 12 км од центарот, само тоа е привремено решение, ако седам подолго време ќе ми треба поголем стан оти здравје боже ќе бидиме побројни :)
Abe ostaj ti toa stan preku firma!
Zboruvam za Stan a ne za prostorija!
i 12 Km primer od München znajsh kolku e?

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.139
Поени од реакции
11.745
Шо имаш толку против Германија, си бил некогаш па си се разочарал или од рекла казала и читање по форуми ти е базирано мислењето ? @Ron Burgundy
Комплекс на мало куре.
Особено е изразен кај „мажи“ кои не излегле од дневната на мама и тате.

Небитно.
Тоа ти е како да живееш цел живот во БТ, никогаш не си бил Гевгелија, а на сите Гевгеличани им кажуваш како во зима е многу студено пошто тебе ти студи па мислиш и нив истото им е.

Таму кај нив и тука кај тебе 2 различни света.

Во МКД Рончето во дневата е комотен, седи, јади, пие, прди, спие, користи нет...
Во меѓувреме вози по патишта од Титова Југославија асфалтирани, оди во болници од тоа време последно бојадисани, пазарува во КАМ, се моли на партијата за рандом услуга во Општина или Катастар, а ти кажва тебе на сред Минхен колку ти е лошо оти во МинКенот бил и Абдурахман од Сирија па леле леле ако те сретнел.

Ронович, оди бе пиле до Чаир или Шутка, а и до некое рандом Гостиварско/Тетовско село па писни да те видам шо маж си во „безбедната ти оаза на мирот“.

Остај ги овие во Германија кај шо немаат за јадење, живеат под кирија и клетите Сиријци „само што“ не ги отепале, силувале, обесиле, запалиле, дрн дрн дрн дрн...

Факинг Пејпал немаш, 40 години те лажат те утре ќе воведат, те по 2 недели. Пица дома со деливери да нарачаш ќе ти ја донесат утре, а да не збораме јавен превоз да користиш од Ск до факинг Битола 3 и пол ебани саати ќе се возиш со бус ко во „Тко то тамо пева“, али битно „дома си“.

То шо си граѓанин од 10 ред во татковината и шо рандом албанец, пратиски потрчко, курва или селанец со пари секогаш ќе имаат секаде предност пред тебе не ни е потребно да се дискутира.

Ама битно е на комшијата козата да му цркни, тебе и онака убо ти е.

Инаку, Чоколисимо, стан во Минкенот под 1500еур не наоѓаш, за жал.
Баварија е скапа, а Розенхајм шо го спомна Војаџер чисто како пример за кирија избегавај го во најширок круг. Накотена е Балканарија леле мори мајко и ко во рандом село од МКД да си, а и самиот град не нуди кој знае колку во споредба со останати од негова величина или за нијанса поголеми/помали.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.582
Поени од реакции
22.301
Епа јас го знам муабетот дека до 2500 стигал со прекувремено ама добро
Mozno e, prekuvremeno, smeni, rabota na praznici. Nisto cudno.
Автоматски споено мислење:

Невозможно е. Максимум 2000-2100, ако имал празници и прекувремени односно со 25-26 дена или ако е шеф на смена или менаџер. Другото се ловечки муабети и ветер и магла продавање.
Toa zavisit od gradot i drugi faktori. Fakt e sepak, deka e barana struka i platite se dvizat nagore i tuka.
Автоматски споено мислење:

Колку се движат сега на пример кириите во Германија, конкретно за Баварија.
На пример мал стан од 60 квадрати колку би чинело со се сметки и сите трошоци во станот
Toa zavisit od gradot, kade vo gradot se naogja stanot, sostojbata itn. Ne moze pausal da se kaze ama Bavarija voglavno nivoto e visoko osven mozebi na sever na granicnite regioni so istocnogermanskite pokraini.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.042
Поени од реакции
8.768
Немојте така вие за Рон, он си носи кинески патичиња од ваикики, тие без проблем газат низ дупките по Скопје и брзо бегаат кога треба да помине низ бит пазар за да си купи кинеска зелка и прочуената симит погача која никаде на друго место ја нема. Јас го разбирам детето во целост. :icon_mrgr:

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.052
Поени од реакции
4.073
Kaко и да вртите Германија за жал оди во надолна линија, само афд е спас за Германија.

Kajgana Shop

На врв Bottom