Не знам за која грешка зборуваш, но можеш да извадиш статистика колку швеѓани и колку германци ја напуштаат државата на годишно ниво и колку мигранти примиле.Prvichno mislev na reputacija na zemjata momentalno i/ili percepcija za istata. Generalno vo momentov ima dosta losha percepcija za Germanija i loshi vesti. Edno e kako nie od strana gledame, vie koi zhiveete tamu si znaete najdobro.
Mozhebi troshocite se slichni, ama Norveshka sigurno a valjda i Finska, nemaat golemi problemi so migracija, kriminal i se drugo od istata, toa e ogromen faktor za kvalitet na zhivot za mene.
Germanija i Shvedska ja plakjaat i ushte dolgo kje ja plakjaat greshkata na otvoreni porti.
Probuvaat neshto da smenat vo Shvedska vo momentov, ama dlaboko se vo kalta.
Germanija kapak na se i dojde vojnata vo Ukraina, prekinot na gas i posledno kriza vo avto indistrija. Niedna zemja, kolku i da e mokjna ne mozhe da go izdrzhi seto toa bez posledici.
Greshkata sho gi primija site branovi begalci od site mozhni konflikti (toa e sigurno za Shvedska, ne znam kako bila Germanija pred vojnata vo Sirija). Najgolem problem vo Shvedska se Somalijcite i Arapite (vo odnos na bezbednost i vlijanie na opshtestvoto).Не знам за која грешка зборуваш, но можеш да извадиш статистика колку швеѓани и колку германци ја напуштаат државата на годишно ниво и колку мигранти примиле.
Многу вести гледашGreshkata sho gi primija site branovi begalci od site mozhni konflikti (toa e sigurno za Shvedska, ne znam kako bila Germanija pred vojnata vo Sirija). Najgolem problem vo Shvedska se Somalijcite i Arapite (vo odnos na bezbednost i vlijanie na opshtestvoto).
Valjda ne rachunash isto eden za eden, sekoj eden sho zaminal od ovie zemji so tie sho doagjaat?
Prethodno imashe sivi zoni, kade javno ti kazhuvaat deka ne treba da se dvizhish, golemo nivo na kriminal, masovna zloupotreba na drzhavni fondovi za pomosh i red drugi raboti?
Skoro 7 godini zhiveam vo Shvedska, toa e sekojdnevieto.Многу вести гледаш
На колку тепачки во тие 7 години во Шведска си бил сведок?Skoro 7 godini zhiveam vo Shvedska, toa e sekojdnevieto.
Pukanje vo picerija/restoran vo koja chesto jadev vo centralen del na gradot, nekolku obivanja na skladishta vo mojata zgrada, policiski koli so rotacioni i sireni barem ednash nedelno, nekolku pati policiski helikopter nad mene (sekogash gi pushtaat koga ima pukanje), javna preporaka da se izbegnuva centralen del na gradot vo period na protesti, mozam do utre da ti nabrojuvam.На колку тепачки во тие 7 години во Шведска си бил сведок?
Жал ми е за тебе. Јас до сега ништо од ова во Германија не сум го видел.Pukanje vo picerija/restoran vo koja chesto jadev vo centralen del na gradot, nekolku obivanja na skladishta vo mojata zgrada, policiski koli so rotacioni i sireni barem ednash nedelno, nekolku pati policiski helikopter nad mene (sekogash gi pushtaat koga ima pukanje), javna preporaka da se izbegnuva centralen del na gradot vo period na protesti, mozam do utre da ti nabrojuvam.
Жал ми е за тебе. Јас до сега ништо од ова во Германија не сум го видел.
Како се со плати шоферите на автобус на јавниот превоз?Не разбирам хејтајне према Германија. Со оглед на све добиваш релативно многу, почнуваќи од здравството. И нормално зависи од личната ситуација. Брачен пар што работи за минималец во МкДоналдс има други услови споредено со брачен пар доктори. Познавам и таков и таков случај. Покрај све, тие што се враќаат се мал процент, скоро сите остануваат трајно.
Не ја мразам Германија. Само споделувам тоа што се дешава моментално. Сигурно не ми е у план да идам у тие цигано инфестирани градови. У Германија ако си, само подалеку од градовите.Шо имаш толку против Германија, си бил некогаш па си се разочарал или од рекла казала и читање по форуми ти е базирано мислењето ? @Ron Burgundy
Ами од кај знајш шо се дешава ако не си таму ?Не ја мразам Германија. Само споделувам тоа што се дешава моментално. Сигурно не ми е у план да идам у тие цигано инфестирани градови. У Германија ако си, само подалеку од градовите.
Како се со плати шоферите на автобус на јавниот превоз?