Македонците наjрелигиозни во Европа?

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Што ти е бе печат?

Тоа што како бебе те брцнале во леген со млака вода, и што некој тип со долга брада облечен во црно те исплашил мрморејќи неразбирливи глупости??

Ај не се резили.
Јас ви кажувам како верник за значењето на нештото кое не можите да го отстраните доколку сте го добиле (значи од мој аспект то има значење, а бидејќи јас верувам во тоа, залудни ми се вашите зборови и навреди, веројатно како што моите се залудни за вас, па така секој на свој пат, само ете сакале не сакале си го носите, ако сте го добиле ) :)
За мене пример твоето можи да биди резилење, за вас ете моето ( бидејќи ако добро сте приметиле, ниту еден верник веќе не мава рецка низ теми, оти смачено му е да реплицира, а вие освен ломотење низ темите дека Бог е за ,,простаците" како мене, можеби и немате попаметна работа, па со душа чекате да си најдите ,,жртва" која научно ќе ја просветлувате) али еве сега и то задоволство ви го скратувам барем јас, крцкајте си со навреди и самопрогласување на паметњаковци, нас глупиве остајте не да си веруваме и да тониме ете во глупостите и резилите наши, но не заборавајте нешто најбитно, тие се НАШИ и само наши, не ВАШИ, па така немаме потреба од Х фактори кои би не ,,просветлиле".. Ајт позз

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас ви кажувам како верник за значењето на нештото кое не можите да го отстраните доколку сте го добиле (значи од мој аспект то има значење, а бидејќи јас верувам во тоа, залудни ми се вашите зборови и навреди, веројатно како што моите се залудни за вас, па така секој на свој пат, само ете сакале не сакале си го носите, ако сте го добиле ) :)
За мене пример твоето можи да биди резилење, за вас ете моето ( бидејќи ако добро сте приметиле, ниту еден верник веќе не мава рецка низ теми, оти смачено му е да реплицира, а вие освен ломотење низ темите дека Бог е за ,,простаците" како мене, можеби и немате попаметна работа, па со душа чекате да си најдите ,,жртва" која научно ќе ја просветлувате) али еве сега и то задоволство ви го скратувам барем јас, крцкајте си со навреди и самопрогласување на паметњаковци, нас глупиве остајте не да си веруваме и да тониме ете во глупостите и резилите наши, но не заборавајте нешто најбитно, тие се НАШИ и само наши, не ВАШИ, па така немаме потреба од Х фактори кои би не ,,просветлиле".. Ајт позз
Имаш блага претстава колку смешно звучи ова? Јас сум бил означен затоа што над мене бил извршен некој ритуал, потполно лишен од било каков смисол, со единствена цел поповите да ќарат нешто, и ЈАС сум означен затоа што ТИ така веруваш?

Изгледа да се биде рисјанин значи да се биде лишен од елементарна логика...

Инаку, немам никаква желба никого да просветлувам, ти сам ако не си го најдеш светлото на умот, никој не може да ти помогне...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Имаш блага претстава колку смешно звучи ова? Јас сум бил означен затоа што над мене бил извршен некој ритуал, потполно лишен од било каков смисол, со единствена цел поповите да ќарат нешто, и ЈАС сум означен затоа што ТИ така веруваш?

Изгледа да се биде рисјанин значи да се биде лишен од елементарна логика...

Инаку, немам никаква желба никого да просветлувам, ти сам ако не си го најдеш светлото на умот, никој не може да ти помогне...
Ок паметњакович, you win, само помисли некогаш што има над таа елементарна логика преку која упати уште една навреда. Јас си го најдов светлото не се грижи за мене, преку моите извори на кои јас има дадов приоритет, па не планирам во иднина да дообјаснувам и да се вртам во круг, следејќи ја познатата реченица на Шопенхауер за која сите се придржуваме и атеисти и верници во овие дебати-,,Вистината е вистина само ако за мене е вистина", со мој начин на живот поткрепен преку учењето на Исус кој за мене покрај Син Божји е најголем и најдобар практичен филозоф(со своите параболи) пред сите останати, Ничевци, Кантовци, Фројдовци и така натака. Следејќи го начинот на кој пишуваш и целата таа иронија, само се повеќе и повеќе си ја потврдувам точноста на патот по кој сум фатил да чекорам, оној чистиот, човечкиот, што не е за курнази.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ок паметњакович, you win, само помисли некогаш што има над таа елементарна логика преку која упати уште една навреда. Јас си го најдов светлото не се грижи за мене, преку моите извори на кои јас има дадов приоритет, па не планирам во иднина да дообјаснувам и да се вртам во круг, следејќи ја познатата реченица на Шопенхауер за која сите се придржуваме и атеисти и верници во овие дебати-,,Вистината е вистина само ако за мене е вистина", со мој начин на живот поткрепен преку учењето на Исус кој за мене покрај Син Божји е најголем и најдобар практичен филозоф(со своите параболи) пред сите останати, Ничевци, Кантовци, Фројдовци и така натака.
Абе нема проблем, ќе ве толерираме. Ќе истресеш некоја зелена, лишена од било каков смисол, и кога ќе ти укажат дека тресеш зелени, ќе се навредиш, и ќе тврдиш дека твојата логика е духовна.

Ако ти е духовна логиката, а не од овој свет, најпаметно е да не поштедиш од нејзините испади, затоа што човечкиот јазик трпи само обична, проста, земска логика. Над таа логика, почнува нелогичното, односно ирационалното. Ако сакаш да ги видеш последиците на излевањето на ирационалното, една посета на душевната болница во Демир Хисар, ќе ти ги отвори очите.

За филозофијата, ако Исус е филозоф, јас сум Вајат Ерп.

;)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Абе нема проблем, ќе ве толерираме. Ќе истресеш некоја зелена, лишена од било каков смисол, и кога ќе ти укажат дека тресиш зелени, ќе се навредиш, и ќе тврдиш дека твојата логика е духовна.

Ако ти е духовна логиката, а не од овој свет, најпаметно е да не поштедиш од нејзините испади, затоа што човечкиот јазик трпи само обична, проста, земска логика.

;)
Ти го мислиш тоа, не заборавај, не и јас :), , а за навредата уживај, премногу аматерска и едноставна е, сум сретнувал и посочни на други места на кои сум одговорил со минимално внимание и напор, нешто налик како за твоето.
И за крај биди слободно кој сакаш, никој не ти се меша.
Последен пост од мене, на оваа тема, во овој универзум, на оваа планета, каде ние сме само обични пчели заглавени во своето ,,домче" без да знаат надвор што се случува.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти го мислиш тоа, не заборавај, не и јас :), , а за навредата уживај, премногу аматерска и едноставна е, сум сретнувал и посочни на други места на кои сум одговорил со минимално внимание и напор, нешто налик како за твоето.
И за крај биди слободно кој сакаш, никој не ти се меша.
КОЈА навреда? Јас не те навредувам, јас само констатирам факти. Фактите се тие кои те навредуваат. Оној против кого зборува разумот, многу бргу ќе почне да зборува против разумот.

Знаеш кој филозоф го кажал ова?

Не, не е Исус.
--- надополнето: 2 август 2012 во 20:21 ---
Последен пост од мене, на оваа тема, во овој универзум, на оваа планета, каде ние сме само обични пчели заглавени во своето ,,домче" без да знаат надвор што се случува.
Така, и малку аматерска поезија на крајот, дава некоја арома на мистика...

:D

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
па како да не сме најрелигиозни кога само Господ може да не спаси од моменталнава ситуација...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.306
Кој излегол од Македонија знае и сам колку порелигиозни земји има од нашата.
Да можда Македонците на збор се христијани али тоа е само ради некоја норма,секој македонец да е христијанин и се пренесува од родителот на децата.Реалноста е дека повеќето верници не се нешто религиозни..Освен Велигден и некој таков празник да не идат во црква.Ете чист пример грција,на одмор коа сум седел ќе затропаше камбаната од црквата за саат колку е,децава што седеа се прекрстуваа.Со оглед на тоа дека се окулу 16-17 години сигорно нивните родители се далеку порелигиозни.За србите и русите да не правиме муабет,или за ирците католици и протестантите во северна ирска.
Единствени луѓе кој се навистина претерано религиозни се некој од муслиманите,али верувам на ист степен ко што се муслиманите во европските земји.Не мора одма атеистиве да почнат да мрчат колку ни е затупена земјата.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Малку христијани има во македонија, многу малку
жалосно, зборувам за верници. а не што верата ја
разбираат како празна традиција.
Ако човек не пости ден два во неделата и не се моли на
Христос тој не е христијанин тој е поголем атеист од атеистите.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Бројката беше фрапантна како што гледав... само 1% атеисти во цела земја. Незнам колку се валидни ваквите квази статистики извршени врз 1000 луѓе од можни 2 милиони, но и 2 - 3 % да не има повеќе сеуште е бројката фрапантна. Чешка од друга страна има 70% атеисти... незнам за вас ама јас се селам во Прага. na zdraví...

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Тука се параат атеисти а у ствари во реалноста од црква не искачаат
Најинтересни ми беа у школо,абе брат ја сум атеист.Дојде тест истиот се крсти помогни Господе,поможи Боже :icon_lol:

Doc holidej

I'm your huckleberry!
Член од
6 септември 2012
Мислења
78
Поени од реакции
52
Абе нема проблем, ќе ве толерираме. Ќе истресеш некоја зелена, лишена од било каков смисол, и кога ќе ти укажат дека тресеш зелени, ќе се навредиш, и ќе тврдиш дека твојата логика е духовна.

Ако ти е духовна логиката, а не од овој свет, најпаметно е да не поштедиш од нејзините испади, затоа што човечкиот јазик трпи само обична, проста, земска логика. Над таа логика, почнува нелогичното, односно ирационалното. Ако сакаш да ги видеш последиците на излевањето на ирационалното, една посета на душевната болница во Демир Хисар, ќе ти ги отвори очите.

;)
Hellou Vajat toa sum jas doc holidej tvojot friend:D

inaku neso taka za temava licno od moj aspekt...
Najreligio9ni se spancite vo evropa...a makedonijava,da religiozna si e no na cuden nacin..gleam samo po forumov kolku ateisti ima mislam da ne bidam gresno svaten sekoj si ima pravo nad sebesi.,no taka e site velat veruvam vo boga ama kaj e toj..pa ako se veruvalo vo bog se znae kade bi bil....vo nasata dusa....ako nemame bozji hram tamu vo nea nema ni da znaeme kade e bog..

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
Господе Боже, избави не од овие непрокопсани политичари, оти ние ниту знаеме, ниту умееме како, чунки посмотан народ се немало на планетава, ако ТИ не не спасиш, нема кој друг:) како не де, најрелигиозни сме тука во Македонијава:)

Kajgana Shop

На врв Bottom