Македонците наjрелигиозни во Европа?

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Најинтересни ми беа у школо,абе брат ја сум атеист.Дојде тест истиот се крсти помогни Господе,поможи Боже :icon_lol:
Голем лајк зашто одамна не сум се изнасмеал убаво од се срце колку што ме држи глас.
А богами ме потсети и на некои школски од средно.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ректорот на УКИМ ги замолува студентите по молекуларна биологија и антропологија да се помолат на пустинскиот Бог и земјата стара 6000 год.

vankovska.jpeg

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
Ректорот ги моли студентите (па и вработените) да се појават, да дадат придонес со своето присуство, да ги избројат, да кажат дека има верници... Сонца бедни :)
Кога ќе разберат дека бројот е небитен, кој знае!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
Ректорот ги моли студентите (па и вработените) да се појават, да дадат придонес со своето присуство, да ги избројат, да кажат дека има верници... Сонца бедни :)
Кога ќе разберат дека бројот е небитен, кој знае!
Ако е небитен, немаше да дејствуваш пропагандно на форумов.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
Ако е небитен, немаше да дејствуваш пропагандно на форумов.
Абе ајде не зафркавај, што зборуваш? Имаш проблеми со телемата и ти смета сето тоа што го објаснував на таа тема па најде да ме судиш?
Јас само давам објаснувања за телемата и се друго што знам... Ако имаш проблеми со тоа и ти изгледа пропагандно, извини :facepalm:

Дали јас присилувам или МОЛАМ некој да се иницира и да биде член во О.Т.О. ? НЕ!
Дали јас се расфрлам со бројки колку луѓе се иницијанти и да ги набројувам како доказ за валидноста на телемата, како што прават оние што ги пропагираат своите незаситни религии за луѓе и материјални добра по форумов и чии теми се избришани бидејќи забегаа? НЕ!

Јас убаво си зборувам, само ете тебе и такви слични на тебе им смета... па нека ви смета да ти кажам право. I don't care! Јас одлично се снаоѓам на форумов, а ти?

Де ајде објасни ми како јас тоа пропагандно се однесувам :) Малку така, една теза :)

П.С. Квантитетот го бараат оние слабите во стадото, не бараме бројност, бараме квалитет!
Да ти ја цитирам Книга на Законот, Прво поглавје, таму некаде првите десетина стихови? За бројноста?? Си знаеш ти... ќе си видиш... Не збори на памет.

Гледаш како такви ко тебе даваат можност да се зборува и потоа јас сум крив, а не ти! Немој така...

П.П.С. И вака сме ние најрелигиозни? Со молење да се појават во некоја црква? Потписи ќе почнат да даваат по манастирите и црквите по се изгледа! Нема дипломирање ниту вработување ако не одиш во црква!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
Пропагандното дејствување на форумов е мој личен впечаток. Можеби има членови кои не би се сложиле со мене.
Не реков дека тоа дејствување е лошо. Само го нагласив тоа во контекст на муабетот за важноста на бројноста. Секако дека во вашите текстови пишува за тоа....
Лично никогаш не сум ни помислил да тргнам по патот на Телемата. Но, далеку од тоа дека ми пречи. Ниту пак членовите Телемити на форумов. Далеку од тоа.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
Значи, јас многупати сум рекол дека бројноста на луѓе што следат една филозофска школа, религија, пракса е глупост за таа филозофска школа, религија...
Така да твојот став дека јас „пропагирам“ ЗАРАДИ бројност и бркање иницјанти, е неточна. Секој си има свој пат!
Да зависеше од мене пак, се сомневам дека барем еден би сакал да биде иницијант од овде во Редот. ;)

Религии што бројат „глави“ а не си го гледаат учењето каде им оди и што прават луѓето и како е осудено на пропаст!
Така е и во Р.М.!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
Значи, јас многупати сум рекол дека бројноста на луѓе што следат една филозофска школа, религија, пракса е глупост за таа филозофска школа, религија...
Така да твојот став дека јас „пропагирам“ ЗАРАДИ бројност и бркање иницјанти, е неточна. Секој си има свој пат!
Да зависеше од мене пак, се сомневам дека барем еден би сакал да биде иницијант од овде во Редот. ;)

Религии што бројат „глави“ а не си го гледаат учењето каде им оди и што прават луѓето и како е осудено на пропаст!
Така е и во Р.М.!
Само ќе ви кажам дека и вие да бевте бројни колку Исламот и Христијанството, ќе имавте доволен процент на расипани јајца кои исто така ќе смрдеа наоколу и немаше да може на прв поглед, да се види суштината.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
Суштината мнозинството ја исвирка и нарече „секта“! Штета...
Ова твоето : ако биде, како ќе биде... е идно време! Ти не знаеш како е сега, не пак во иднина...
Тоа не е добра појдовна точка да ме обвинуваш ниту за пропаганда ниту пак дека се грижам за бројноста на иницијанти!
Ние учиме од старите грешки, така да убеден сум дека нема да има „расипани“ јајца! А и секако си има Редот методи ако се појавар „расипани јајца“ сами да си заминат и да не го трујат Светилиштето и да скапуваат сами! Така да... тоа е тоа.

Да не рамниме религија со иницијантски Редови (y)

Идеално Лоша

(more human than human)
Член од
8 февруари 2013
Мислења
118
Поени од реакции
106
Држи вода муабетов. И јас мислам дека на Земјинава топка нема народ кој повеќе го повикува и го споменува Бога, а помалку му се надева, од нашиов.
Нашиве митомани веруваат во две работи: или е тој избраниот, значи самиот Бог, или барем има причина да верува дека Бог кон него мора да има некоја посебна наклонетост.

Има нешто во таа негова таинственост која се препознава, барем и со една воздржана насмевка, која значи: - Имај јас своја шема со Него, ама тоа не би го делел со другите луѓе.

Доволно силни идеи што не, не обрзуваат на каква и да е емотивна врска со Бога. Сметам дека проблемите ни доаѓаат од таму. Ама ако ви е некоја утеха, ене ги и Србите ја подразбираат Божја наклонетост(„ Бог, ги чува Србите“ ). Аха. Мало морген! Ни нивните соседи не се подобри. ( „ Бог и Хрватите! “ )

„ Бог е на наша страна! “ - љубат да кажат тука верниците. Да, баш нема попаметна работа. Се повампирил Бог на стари години.
А тоа, можеби е и точно, зашто и Библијата и Куранот најавуваат скорешно доаѓање на новиот Месија, наскоро.
А, зошто би дошол новиот Месија ако овој досегашниов беше најдобар? Барем да ни јавеа дека стариов не чини? Дека е - демоде!

Kajgana Shop

На врв Bottom