Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
:eek:ftopic:Не сакав да се мешам во темата оти ова нема врска во првенство ама не можев да преќутам некој работи:nenene:

Тoni немој да лажеш овде на форумот барем за струмица за тетово не знам како и што било ама за струмица страмота е да ја спомунуваш виситна дека имаше 5 автобуси од кај вас е сега колку беа тие полни можат да кашат други што беа на стадион колку публика имаше од кај вас и кажи слободно колку беа семкари од кај вас а колку навивачи глумеја дека се или реќено пола пола бефте наивање никакво напуштање на клубот кога му требаше најголема подршка пред време напуштање на стадионот е сега дали од страв или откажвање од клубот кога губи вие си знаете
Друго кажав и пак ќе повотрам вие се можете да бидете само не навивачи оти врска немате бе од навивање само да врењате знаете и да скадирате нешто без врска транспаретите вие се од пред десет години ова покривното албанско знаме мислам дека е видено до сега потоа да дојди член од шверцери да ви деригира што да навивате резили после гледам на клипот сте извадиле парола ова е албанија а порано беше илирида се некој стари фрази во нови паковања ништо ново и се разбира ова само сега ќе биде некое коло а ако добите казна толку од вас да не зборам за тоа што до сега ве немаше никаде и за вашите врски со политичките партии кои ве користат само како потрошен матријал ама ај ќе ви текне за тоа со текот времто како што ќе растете
Трето кои се тие 5 групи?кои навиваа со нас во струмица?и bwe ако мислиш на ајдуци тие се струмица ако не знаеше и не идеја со автобус имаше мал дел на групата од кавадари во пола автобус и неколку навивачи од велес кој дојдоја во сопствена режија :smir:

За најјаки можеби не сме ама за вас сме од друга планета и кога сакате и кај сакате и со што сакате :helou:
Имаш слика на другата страница! Јасно се гледа!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Кој можел да издржи останал, помалите свите излегле. КАКО МОЖЕ НЕКОЈ ДА ПОБЕГНЕ БЕЗ НИКОЈ ДА ГО НАПАДНЕ?!?!?!?! ОД ШТО ДА БЕГА?!?! Ти може ка идеш по улица трчаш ка ретардиран и бегаш самиот од себе?!?! И што кур ја се замарам со тебе и со останатите овде не ми е јасно, со глава низ ѕид идете, демек ќе смените нешто и ќе докажете дека било како вие што викате. Гледате дека никој не ви веруе, само вие си терате некој филм.

Предлагам никој више да не пишуе у врска со ова (освен вие заебаните што си вртите некој опасни филмоој у глава), џабе да се оправате.
Со верба во Бог , Војводи до гроб.

Дали оваа го докажавте на терен , кога требаше ? Зошто не ви се даваа ни 20 милилитри солзи. ( ајде за животот велат дека е многу сладок , и не се дава толку лесно , ама солзи мајката).
Солзавецот беше 20 метра далеку , пожарникарот со рака го крена , а вас сеуште ве нема покрај транспарентите, а некои веќе скокнаа во стадионот и истрчаа десетина метра до вашите транспаренти , и покрај што имало полиција.

И сега викате еден се обидел да го извади вашиот транспарент ,но бил спречен во тоа , значи сепак тој некој имал мадиња да дефилира низ стадионот , а вие едвај сте се одбраниле.
Зошто и вие не се обидовте во истото ? И што е работата што во тетовскиот стадион не се чуствувате како дома ? Шверецерите го потврдија тоа , кога ви одзедоа транспарент.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
^ ќе има повторно дерби,па ќе полета и на кај вас некој солзавец,тогаш ќе видиме дали ќе пуштате солзи или ќе бегате...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Со верба во Бог , Војводи до гроб.

Дали оваа го докажавте на терен , кога требаше ? Зошто не ви се даваа ни 20 милилитри солзи. ( ајде за животот велат дека е многу сладок , и не се дава толку лесно , ама солзи мајката).
Солзавецот беше 20 метра далеку , пожарникарот со рака го крена , а вас сеуште ве нема покрај транспарентите, а некои веќе скокнаа во стадионот и истрчаа десетина метра до вашите транспаренти , и покрај што имало полиција.

И сега викате еден се обидел да го извади вашиот транспарент ,но бил спречен во тоа , значи сепак тој некој имал мадиња да дефилира низ стадионот , а вие едвај сте се одбраниле.
Зошто и вие не се обидовте во истото ? И што е работата што во тетовскиот стадион не се чуствувате како дома ? Шверецерите го потврдија тоа , кога ви одзедоа транспарент.
Значи последен, ама дефинитивно ПОСЛЕДЕН мој пост на темава и несакам никој да ми реплицира.
Очигледно дека немаш појма што е солзавец, и какви последици има од истиот. Ти што мислиш бе, тоа е кромид па само солзи течат од него???
Второ, не е само еден солзавец туку сите биле солзавци и само една димна.
Трето, на терен истрчаа 3-4 души, јасно се гледа на клипот некоја страна поназад. И тоа тие што ги викаш СО МАДИЊА, истрчаа кога немаше никој на трибината. Зошто 5 минути порано не истрчаа да го земат транспарентот??? Очигледно, НЕМАЛ МАДИЊА! Што напраеја истите тие СО МАДИЊА (го користим твојот речник, зошто може и да не ме разбереш подруго...што знам) кога дојдоа лице во лице со членовите на Војводи (поточно двајца)??? Оп назад одма, ама не заради друго, тие имале МАДИЊА!
Четврто, зошто вие не се обидовте ако сте толку заебани да им земете транспарент на Чкембари во Струмица (ситуацијата е иста, 80% на 20%), туку траевте ко пичиња таму у ќуше пикнати???
Петто, односот на албанци и Македонци во Тетово налага да се чуствуваме како гости на вакви дербија, нема што да се дискутира туе.
И шесто и последно, ако се толку заебани шверцери нека дојда и нека пробаат пак да земат транспарент (за жал нивниот тим Шљога отиде у пичку матер), ама значи само шверцери, па ќе праемо муабет после.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Daleku sum od ovie slucuvanja ama sega pred malku gledav kako ovie so golemi madina frlale so kamenja na stari luge so deca mali i , bruka, od golemi madina sigurno mnogu im potekle. Ja citav temava ama nemav namera da se vmesam ama sega ke vi kazam kavi madina imaat i srca ovie sto se falat so tepanje na stari luge.
Vo dalecnata 90/91 igrav za Ohrid kako mladinski futbaler i igravme vo Tetovo protiv Luboten.Jas kako odbranben igrac mnogu napred ne odev ama koj ke dojdese na moja polovona go jadese. Vo edna situacija odam vo napad i eden od ovie so madina mi doaga od pozadi i me mava taka podmuklo a dusmanski, Jas pagam dolu i ajde da vidam koj bese toj so madina sto mava taka i stanuvam se vrtam koga go gledam ovoj so madina bara izmena i bega nadvor uste drugiot igrac ne vlezen. Tolku za vasite madina i srca, ajde sega cao.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
БАЛИСТИ a и албанци
НАВИВАЧКО (УЛТРАС) ПРАВИЛО БРОЈ 1,2,3 и 4 :
-Не напаѓај навивачка група која е во ЗНАЧИТЕЛНО помал број од твојата (1000 на 100-200 во оваЈ случај)...
-НЕ УПОТРЕБУВАЈ пиштоли и огнено оружје...
- НЕ НАПАЃАЈ ОБИЧНИ И НЕВИНИ ЛУЃЕ...
-НЕ земај транспарент кој не е заштитуван од никого, или од значително помал број луѓе од твојата група...
Изгледа вие ниедно од овие правила не сте испочитувале, така да НЕМОЖЕТЕ да се наречете себеси ултрас или навивачи. Не ли ви е срам да не пцуете,омаловажувате,деградирате кога НИЕ(македонците) ве примивме 97ма?Само една работа не сме успеале, да ве ЦИВИЛИЗИРАМЕ. Ние ви овозможивме живот а не смрт, и сега така ќе враќате? Веројатно вие сте научени на анархија и безредие, затоа што мајките/татковците па и голем процент од вас се симнати од кој-знае кој планинско-сточарски предел.Малце оф топик се овие 3-4 реда ама неможе вака да се однесуваат.
Веќе сум сигурен дека НЕ сте навивачи, а сеа се прашувам дали сте и хомо сапиенс.
- а ако сакате да се физички пресметате со војводите има многу фер начини се тоа да се изведе(читај Bush Fights) од двете групи еднаков број и ојдете у некоја шума пресметајте се и чао пријатно.
До некаде и оваквите навивачки испади не ме чудат, бидејќи на балканот навивачките групи се спротивставени заради религија,националност,култура,етничка припадност и тн.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.492
Поени од реакции
10.246
аман бре браќа...па дали е возможно сеуште да ја пратите Македонската лига?!!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.546
Поени од реакции
29.128
аман бре браќа...па дали е возможно сеуште да ја пратите Македонската лига?!!
Да можно е не сме напалени по Арсенал звезда и такви клубови го цениме она што си е наше.А вие продолжете да плукате по македонската лига и гледај го Арсебал:tapp:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
ПРВА МФЛ 02 КОЛО 07.08.2010 година во 17 часот

ПЕЛИСТЕР - ТЕТЕКС

БИТОЛА - 09.08.2010 во 17 часот

Главен судија Мантев Петар - Неготино
1 асистент Данилов Тони - Неготино
2 асистент Гонев Илија - Неготино
КОНТРОЛОР Беким Баута - Струга
4 судија Спиркоски Горан - Прилеп

БРЕГАЛНИЦА - ШКЕНДИЈА

ШТИП

Главен судија Мечкаровски Димитар-Скопје
1 асистент Милошевски Душко - Скопје
2 асистент Ширилов Игор - Скопје
КОНТРОЛОР Јосифов Зоран - Кавадарци

4 судија Неделковски Дејан - Скопје

РАБОТНИЧКИ - НАПРЕДОК

СКОПЈЕ, АРЕНА ФИЛИП II - 08.08.2010 во 17 часот

Главен судија Ѓорѓевски Далибор - Куманово
1 асистент Салихи Бурхамедин - Куманово
2 асистент Николов Гоце - Кратово
КОНТРОЛОР Петрушевски Мирослав - Тетово

4 судија Јакимовски Дејан - Скопје

МЕТАЛУРГ - СКОПЈЕ

СКОПЈЕ, АВТОКОМАНДА

Главен судија Кипријановски Владимир - Скопје
1 асистент Стојановски Тони - Скопје
2 асистент Хајдари Џенан - Скопје
КОНТРОЛОР Борка Смоквоски - Прилеп

4 судија Стојчевски Дарко - Скопје

СИЛЕКС - ВАРДАР

КРАТОВО

Главен судија Темелков Зоран - Кавадарци
1 асистент Димитров Горан - Кавадарци
2 асистент Петров Марјан - Кавадарци
КОНТРОЛОР Благојче Наумовски - Скопје

4 судија Бошков Зоран - Неготино

РЕНОВА – ХОРИЗОНТ ТУРНОВО

ТЕТОВО

Главен судија Маркоски Марјан - Охрид
1 асистент Негриески Кирил - Струга
2 асистент Чакарески Лазе - Струга
КОНТРОЛОР Васил Мутков - Скопје

4 судија Ецкоски Марјан - Охрид

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Истата судиска 4-ка беше и минатото коло на Металург. Се надевам ќе има ист исход, нови 3 бода.
Штип се спрема за дербито? Се надевам ќе има полн стадион.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Daleku sum od ovie slucuvanja ama sega pred malku gledav kako ovie so golemi madina frlale so kamenja na stari luge so deca mali i , bruka, od golemi madina sigurno mnogu im potekle. Ja citav temava ama nemav namera da se vmesam ama sega ke vi kazam kavi madina imaat i srca ovie sto se falat so tepanje na stari luge.
Vo dalecnata 90/91 igrav za Ohrid kako mladinski futbaler i igravme vo Tetovo protiv Luboten.Jas kako odbranben igrac mnogu napred ne odev ama koj ke dojdese na moja polovona go jadese. Vo edna situacija odam vo napad i eden od ovie so madina mi doaga od pozadi i me mava taka podmuklo a dusmanski, Jas pagam dolu i ajde da vidam koj bese toj so madina sto mava taka i stanuvam se vrtam koga go gledam ovoj so madina bara izmena i bega nadvor uste drugiot igrac ne vlezen. Tolku za vasite madina i srca, ajde sega cao.
Ne znam kolku si informiran ama celo ova ide vo VODA = LJUBOTEN E MAKEDONSKI KLUB :drk::tapp::nesum:

--- надополнето ---

БАЛИСТИ a и албанци
НАВИВАЧКО (УЛТРАС) ПРАВИЛО БРОЈ 1,2,3 и 4 :
-Не напаѓај навивачка група која е во ЗНАЧИТЕЛНО помал број од твојата (1000 на 100-200 во оваЈ случај)...
-НЕ УПОТРЕБУВАЈ пиштоли и огнено оружје...
- НЕ НАПАЃАЈ ОБИЧНИ И НЕВИНИ ЛУЃЕ...
-НЕ земај транспарент кој не е заштитуван од никого, или од значително помал број луѓе од твојата група...
Изгледа вие ниедно од овие правила не сте испочитувале, така да НЕМОЖЕТЕ да се наречете себеси ултрас или навивачи. Не ли ви е срам да не пцуете,омаловажувате,деградирате кога НИЕ(македонците) ве примивме 97ма?Само една работа не сме успеале, да ве ЦИВИЛИЗИРАМЕ. Ние ви овозможивме живот а не смрт, и сега така ќе враќате? Веројатно вие сте научени на анархија и безредие, затоа што мајките/татковците па и голем процент од вас се симнати од кој-знае кој планинско-сточарски предел.Малце оф топик се овие 3-4 реда ама неможе вака да се однесуваат.
Веќе сум сигурен дека НЕ сте навивачи, а сеа се прашувам дали сте и хомо сапиенс.
- а ако сакате да се физички пресметате со војводите има многу фер начини се тоа да се изведе(читај Bush Fights) од двете групи еднаков број и ојдете у некоја шума пресметајте се и чао пријатно.
До некаде и оваквите навивачки испади не ме чудат, бидејќи на балканот навивачките групи се спротивставени заради религија,националност,култура,етничка припадност и тн.
Nema ni eden navivac vo SVETOT sto e navivac so PRAVILA !

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Ne znam kolku si informiran ama celo ova ide vo VODA = LJUBOTEN E MAKEDONSKI KLUB :drk::tapp::nesum:

--- надополнето ---

Nema ni eden navivac vo SVETOT sto e navivac so PRAVILA !
jas ne znam kolku godini imas, mozebi si nekoe dete koj togas mozda nosese cucla ama ti kazuvam kako bese, ne me interesira kakov klub bil Luboten ama znam deka togas vo ekipata barem 65-70% od igracite bea albanci.Sega ti moze da baras opravduvanje kakvo sakas i da ti kazam go cekav fraeot da dojde vo Ohrid ama ja nemav taa sreka posto cela mladinska ekipa ne se pojavi.
eve i da dodadam vo toa vreme ekipite na Skendija Renova i neznam koj drugi gi nemase vo toj rang pa taka da sigurno albacite togas ne igraa kriket , moraa da bidat vo Teteks ili Luboten ama vo Luboten bea pobrojni ako te interesira, prasj nekoj od postarite ke ti kazat.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
26
Поени од реакции
1
Kako prvo,Albanskoto zname ne e nikakva provokacija,da ne ti preci vopsto albanskoto zname ....a ako ti preci dojdi i spreci ja upotrebatga na albanskoto zname .
Koga sme kaj navijackite grupi ne praj sporedba na david i golija ....Momentalno Ballistite se najbrojni i najorganizirani vo cella MK.
Ne e izgovor toa sto Tetovo broi mnogu pojke albanci nego makedonci....ako toa e merilo...zosto na finaleto na kupot GJorce Petrov - Shkendija cel gradski bese prepoln od albanci (Tribinata so Ballisti nikogas ne billa taka ispolneta ) ....kaj bea navijackite grupi makedonci...
A za Transparentite zboris od inaaet.i...Tie se novi transparenti so visok kvalitet kakvi nikogas nikoja navijacka grupa vo mk i balkanot nemalo ...a znameto ne si mozel da go glea porano zosto bese napraeno specijalno za ovoj natprevar .....
Znaci .....So BALLISTITE nema vo MK...iako klubot ne ni e jak....Cekame na jak VARDAR za da se vratat KOMITITE zosto samo onie mozat do nekade da ni bidat konkurencija ....a drugite ajjjjt u pm

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Истата судиска 4-ка беше и минатото коло на Металург. Се надевам ќе има ист исход, нови 3 бода.
Штип се спрема за дербито? Се надевам ќе има полн стадион.
Ако се среди трибината на време, ке има и те како.... нели прва прволигашка утакмица после 3 години!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom