Македонските граѓани да се воздржат од патување во Грција, препорака од МНР

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Многу веројатно нашиве да добиле некои информации за потенцијални немири кои би следувале во Грција.

:helou:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
нема да ги спречи ова предупредување нашиве да одат таму на шопинг џаба ви е

додуша сакам да се објави јавен список на тие што отишле таму со туристичка виза да видиме кои се ...се обложувам дека ќе се изненадите кои идат и чии жени идат
Не се секирај нивниот чалам ќе ги издаде самите.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Господа не пуштајте вакви теми кога има продадени души да одат во гејлада ко да нема убави места во Македонија ко нашите прекрасни цркви и манастири ги заменувате со гејските алал да ви е Македонци многу сте јаки.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Слушајте го ова!!!
Им дали ракавици и метли да чистат ако сакат да ги пуштат!!!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

А овие нашиве политичари ни збор за ова, ни една протестна нота до Гејлада у пи*ку матер !!!! Да се случеше ова кај нас на нив и Нато и ЕУ ке дознаеа за оваа само ние со овие ни наши политичари:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv: ааааауууу не можам да пишувам веке ме тера премногу на беснотилук!

Член од
28 март 2006
Мислења
18.038
Поени од реакции
12.818
Ова со неодењето генерално е така како што повеќето велат, но некои имаат потреба. Ова би се однесувало на оние кои имаат роднини во грција. Не би требало овие луѓе да се изолираат, да се отуѓат едни од други, роднини треба да се посетуваат. Една од активностите на грците им беше и забрана на лицата од Егејска Македонија да влезат во грција, целта им беше повеќе од очигледна.
Секоја друга посета/туристички аранжман за празници е бесцелна и штетна.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ова е глупост! Според мене прават дополнителни тензии. Не велам дека нема ексцеси но исто така сметам дека не е начин да се продлабочува јазот; добар политичар (ова е лично мислење) би повикал на воздржување од провокации, достоинствено и разумно однесување.

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Џабе е и предупредување и тепање и се. Кога некој мисли дека да одиш во Грција е престиж ..... плукнимусе во тоа паметот. Трагедија. Празни души. Како бе можат да одат таму? Абе ова му доаѓа исто како некој да те тепа а ти да му викаш те сакам. Типична појава кај к*рви и спонзоруши. Сите што одат таму заради провод се тоа .... к*рви без душа!!! Тука правам исклучок за оние кои имаат имот и роднини и се попотекло од таму. Другото е се шупливо:kesa:

Член од
28 март 2006
Мислења
18.038
Поени од реакции
12.818
би повикал на воздржување од провокации
Еве уште една нејаснотија. Кој прави провокација? Туристите кога идат на одмор и прошетка?
Арно вели corba666, плукни му се на паметот на ...тие. Мазохистички.

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Искрно се надевам дека на рекреативците циганите таму ќе им ги искршат колите па можеби тогаш ќе сватат со кого си имаат работа.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Еве уште една нејаснотија. Кој прави провокација? Туристите кога идат на одмор и прошетка?
Арно вели corba666, плукни му се на паметот на ...тие. Мазохистички.
Мене ми е многу јасно дека не сме „ние“ тие што провоцираат; јас лично не можам да ги поднесам и не сум била во Грција 5-6 години пошто се крајно искомплексирани и дегенерирани суштества. ЏАБЕ брат! Што ако одевме во Рамстор наместо во ВЕРО, кога еден куп луге чекаа на ред да најдат паркинг пред ВЕРО. Се додека нешто „од внатре“ не ги натера лугето да си кажат „што правам? ке ги игнорирам ама перфидно... ке почитувам свое, не им правам промет. Еден куп го замениа Охрид со Паралиа и Ставрос. Кај им е елемантарен конструктивен национализам?
Се палам секогаш на оваа тема...
Ајд

Член од
28 март 2006
Мислења
18.038
Поени од реакции
12.818
Нема потреба од "палење" и слично, сепак ова е дискусија, секој со свој став:smir:. Не можам да се отепам ако некој не ми го прифаќа ставот или ако ставот ми е неприкладен.

За оваа тема, нашите власти, како и секоја друга, дадоа известување за граѓаните. Инаку вакви известувања на сајтовите на амбасадите на другите држави се постојано присутни. Известувања, предупредувања и слично, по држава, област, регион...со цел намалување на ризикот по своите државјани. Едно време имаше предупредување и на амбасадата на САД за Македонија, поточно за западниот дел. Дали сеуште стои, не знам.

М Н Р : Не патувајте во Грција
Имаме само една дилема. Дали истиот коментар на Кумуцакос важи и за препораките да не се патува во Грција што до своите граѓани ги испратија САД, Велика Британија, Австралија и други земји - изјавија од МНР. Според извори од Министерството, одлучувачки фактор за ваквата препорака била и неодамнешната изјава на грчкиот премиер Караманлис дека со оглед на зачестените инциденти, владата ќе им објави војна на криминалот и насилствата. Подобро да има препорака отколку да се случат какви било несакани работи - велат од МНР, додавајќи дека препораката главно се однесува на поголемите градови во Грција, а не за малите или туристичките места во кои немало индикации за загрозување на безбедноста.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Препораките на Министерството за надворешни работи да не се патува за Грција, економската криза или патриотизмот, денеска го оставија празен граничниот премин Богородица.

Попразно никогаш не било. Невообичаената тишина повремено ја нарушуваа звуците од автомобилите, кои за мал број заминаа за Грција.

Автобуси немаше, иако беа најавени велигденски групни патувања, тие денес не се реализираа.

На граничниот премин Богородица на македонско-грчката граница утрово изостана најавената фреквенција на возила и патници. Мал број автомобили со македонски регистерски таблички заминаа за Грција.

Лани на денешен ден до 10 часот за Грција заминале 3.500 македонски државјани, денеска само 130.

„Како што и сами гледате, денеска изненадувачки, имаме многу мал број на патници и возила. Споредбено со минатата година, би рекол 85% е паднат прометот“, рече Никола Стамнов, командир на ПС Богородица.

Најголем дел од патниците кои денеска заминаа за Грција, беа информирани за препораките на МНР, но во нив повеќе препознаа политика, отколку грижа.

„Ја слушнав препораката, причините не ми се многу јасни, претседателот како што кажа - сфатете го тоа како што сакате. Од родата, од синот, снаа, внуче, од фамилија не можат да ме откажат, а политиката они нека си ја тераат, мене не ми смета, јас морам да си го видам внучето. Слушнавме и ние, само по работа одиме, мора да се работи“, велат граѓаните на преминот Богородица.

Македонското МНР пред два дена препорача да не се патува во Грција од безбедносни причини.

Мал беше бројот и на Грците кои денеска влегоа во Македонија, поголем број, според пограничните органи, се очекува во вечерните часови. Тогаш тие ги полнат казината и рестораните во гевгелиско.

Izvor A1....

Neznam dali se svestuva nasiot narod, poradi krizata e , poradi preporakata na MNR ili poradi nesto cetvrto...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Нашите граѓани како и секогаш го почитуваат МНР,барем 85,245% од нив.Налето се очекуваат уште пожестоки немири кај соседите,па време е нашето МНР да излезе со ново соопштение пред нашите граѓани да ги планираат годишните одмори.:pos2:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Е а кога јас објавив една ваква тема и го предложив ова ми се смеевте ама тоа е што да се прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom