Македонска фудбалска репрезентација

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Зошто не е повикан Ферхан Хасани?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Па, прочитај ги повторно како се распоредени 6те шешира на срспката страна, ќе видиш дека секој шешир е различен од вистинскиот. Србите изгледа си правеле како што им одговара.

Пример, Швајцарија ја ставиле во 2ри, а таа е во 3ти.
Турција ја ставиле во 3ти, а таа е во 2ри.
Велс го ставиле во 5ти, а тој е во 6ти.
:tapp:
Има уште.
Па нормално ќе си пишуваат како сакаат, не се ко нас заостанати, таму новинарите си имаат право на збор и смеат да си се искажат како сакаат, камо нашиве новинари да имаа ваква слобода!

ЛОЛ

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Голмани:
Томе Пачовски (Жерминал Бершот - Белгија), Мартин Богатинов (Карпати - Украина)

Одбрана:

Стефан Ристовски (Кротоне - Италија), Горан Попов (Динамо Киев - Украина), Владимир Димитровски (Млада Болеслав - Чешка), Ванче Шиков (Волин - Украина), Даниел Мојсов (Војводина - Србија), Александар Лазевски (Партизан - Србија)

Среден ред:

Мухамед Демири (Тун - Швајцарија), Стефан Спировски (Борац БЛ - Србија), Славчо Георгиевски (Нефчи - Азербејџан), Величе Шумуликоски (Новосибирск - Русија), Влатко Грозданоски (Вардар)

Напад:
Ферхан Хасани (Шкендија), Горан Пандев (Интер - Италија), Самир Фазли (Херенвен - Холандија), Иван Тричковски (АПОЕЛ - Кипар), Агим Ибраими (Марибор - Словенија), Александар Трајковски (Зулте Варегем - Белгија)

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Делегација на ФФМ отпатува за Бразил

Претседателот на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ), Хари Хаџи-Ристески ја предводи македонската делегацијата која ќе присуствува на извлекувањето на квалификациските групи за Светското првенство кое 2014 година ќе се одржи во Бразил. Во делегацијата на ФФМ уште се наоѓаат и потпретседателот Кенан Идризи и генералниот секретар Игор Климпер. Извлекувањето на групите е в сабота во Рио де Женеиро, а Македонија е во петиот „шешир“.

- Сигурно дека како и сите помали асоцијации посакуваме атрактивна група со барем еден атрактивен противник како што се Англија, Германија, Шпанија, Италија или Франција. Не сме играле со Португалија, Грција.... Од останатите групи има противници кои ни „лежат“, но и такви кои се незгодни како Чешка, Романија, Словачка. Во секој случај желбите се едно а извлекувањето на групите сосема друго. Можат да се направат успеси со силни противници , а да разочараме со послаборангирани, изјави Хаџи-Ристески за веб-страната на ФФМ.
За претседателот на ФФМ идеална група во која би играла Македонија е група со противници како Норвешка или Хрватска од првиот шешир, потоа Црна Гора, Република Ирска, Албанија или Шкотска од четвртиот шешир и Сан Марино од последниот.
Хаџиристески се осврнува и на шансите да се направи добар резултат во идните квалификации, а како предуслов за тоа најави избор на квалитетен селектор.
- Очекувам со малку среќа да добиеме група која ќе биде предизвик за играчите, а магнет за навивачите. Верувам дека оваа генерација фудбалери има што да покаже и дека шансата се токму следните квалификации. Важно е во наредните денови да обезбедиме квалитетно тренерско име на селекторската функција. Наредните квалификациски средби за ЕП треба да ги искористиме успешно да се престроиме за новиот квалификациски циклус за СП во Бразил.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Голмани:

Одбрана:

Стефан Ристовски (Кротоне - Италија), Горан Попов (Динамо Киев - Украина), Владимир Димитровски (Млада Болеслав - Чешка), Ванче Шиков (Волин - Украина), Даниел Мојсов (Војводина - Србија), Александар Лазевски (Партизан - Србија)

Среден ред:

Мухамед Демири (Тун - Швајцарија), Стефан Спировски (Борац БЛ - Србија), Славчо Георгиевски (Нефчи - Азербејџан), Величе Шумуликоски (Новосибирск - Русија), Влатко Грозданоски (Вардар)

Напад:
Ферхан Хасани (Шкендија), Горан Пандев (Интер - Италија), Самир Фазли (Херенвен - Холандија), Иван Тричковски (АПОЕЛ - Кипар), Агим Ибраими (Марибор - Словенија), Александар Трајковски (Зулте Варегем - Белгија)
Добро е што има неколку нови имиња на млади фудбалери кои треба да се пробаат ... иначе двајца од овие новиве прв пат ги слушнав и запознав пред неколку месеци кога играв FM 2011 со Македонија и ги зедов во репрезентација ... се работи за Стефан Спировски и Владимир Димитровски и кај мене во репрезентација добро се покажаа... хе хе ... иначе Самир Фазли од Херенвен , на FM 2011 има и албанско државјанство и веќе имаше играно за Албанија така што неможев да го земам да игра за Македонија :) ... малку сум off topic ама се изненадив кога видов дека се викнати Спировски и Димитровски .

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Да, тоа е добро.Што има млади фудбалери кои се желни да се докажат, а не ко некои што играат на стара слава ..

Време е за мењавање на генерација

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Голмани:

Одбрана:

Среден ред:

Напад:
земи ме божее:place:

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
зошто сеуште го зимаат ванче шиков кога немаше сила да оди против ирците само стоеше
подобро би било новески да го повикаат наместо шиков

Член од
18 февруари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
23
А зошто Новески не е повикан?
Од само него познати причини не го повика еден од трите најдобри македонски фудбалери, добро е што повика млади и нови фудбалери, но никако не смееше да го изостави столбот на македонската фудбалска репрезентација

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Spored mene najgolem problem e sto ne gi povika Fetai i Gjurovski. Za Noveski mene ne mi e tolku strasno - bas zatoa sto e tolku dobar i standarden! On e stolb u nasata odbarana, eden od retkite koj igra vo top liga (samo Pandev igra vo druga visoka liga kako nego, no ne e taka standarden vo svojot tim kako Noveski), so godini redovno igra za reprezentacija i ima pokazano sto igrac e taka da mislam deka so pravo ne e povikan na prijatelski natprevar - nema sto da go proveruvame Noveski ili da go testirame, dobro e sto sea ke proba nekoi drugi na negovo mesto (Mojsov i Sikov). On ni e sigurna opcija vo odbranata, problemot e koj da igra pokraj nego (mitreski e star, grncarov katastrofa se pokaza) taka da pametna odluka e sega ovoj natprevar sto nema da igra Nikolce tuku namesto nego, vo odbrana (cel natprevar) ke igraat Mojsov i Sikov, pa ke imaat prilika asalno da se pokazat i da mozat da se analiziraat koj od niv e podobar stoper i koj da igra so Noveski za slednite natprevari.

I vo vrska so Sikov - ne bi se soglasil deka nema potreba nego da go probame - DA, on igrase cela godina ama kako desen bek (sto ne e negova pozicija), ama treba da se isproba kako ke se pokaze kako stoper (sto ustvari on igra po pravilo, za bek jasno bese deka nema super da igra). Plus protiv Irska iskreno i ne izigra nesto loso (grncarov bese toa), on samo protiv Slovacka mnogu bese slab...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
У Германија овој период ми се чини се игра еден куп, кој се одржуе пред да почне првенството. Најверојатно Мајнц побарале Новески да остане со тимот, па затоа не е повикан. Мое мислење е ова...

Kajgana Shop

На врв Bottom