Македонска фудбалска репрезентација

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Први шешир: Шпанија, Холандија, Немачка, Енглеска, Португалија, Италија, Хрватска, Норвешка, Грчка.
Други шешир: Србија, Словенија, Русија, Француска, Црна Гора, Швајцарска, Словачка, Данска, Шведска.
Трећи шешир:Турска, Чешка, Израел, Република Ирска, Украјина, Белгија, Румунија, Босна и Херцеговина, Бугарска.
Четврти шешир: Литванија, Албанија, Мађарска, Белорусија, Грузија, Јерменија, Северна Ирска, Шкотска, Пољска.
Пети шешир: Аустрија, Естонија, Летонија, Финска, Македонија, Молдавија, Кипар, Азербејџан, Велс.
Шести шешир: Исланд, Луксембург, Фарска Острва, Казахстан, Лихтенштајн, Малта, Андора, Сан Марино.
1.Група: Шпанија, Холандија, Германија, Англија, Португалија, Италија, Хрватска, Норвешка и Грција.
2.Група: Франција, Црна Гора, Русија, Шведска, Данска, Словенија, Турција, Србија и Словачка
3.Група: Швајцарија, Израел, Ирска, Белгија, Чешка, Босна и Херцеговина, Белорусија, Украина и Унгарија
4.Група: Бугарија, Романија, Грузија, Литванија, Албанија, Шкотска, С. Ирска, Австрија и Полска
5.Група: Ерменија, Финска, Естонија, Кипар, Летонија, Молдавија, Македонија, Азербејџан и Фарски Острови
6.Група: Велс, Лихтенштајн, Исланд, Казахстан, Луксембург, Малта, Андора и Сан Марино.
Не знам дали некој забележува, ама вие давате 2 различни распореди на шеширите. :confused:

И сега кое е точното?? Јас мислам дека Србите забегале, т.е. дека второто е точно.

Еве на википедија каков е распоредот:
Untitled.png

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Искочи и составот за со Азербејџан, кои се повикани, прееска видов, ако ја најдам веста ќе ја постирам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Добар состав повикал Бабунски. Мојсов и Трајковски што ги зел одлично.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Нормално, да играме против посилни репрезентации(уствари сите се посилни од нас, против екстремно-силни репрезентации) за да збере повеќе пари.
Види, ама и сигурно ти не би сакал да ја гледаш репрезентацијата на Израел на пример од третиот шешир, туку би избрал репрезентација како Чешка или некоја по атрактивна. Ние и така и овака немаме шанси за пласман на СП, барем да дојдат атрактивни репрезентации за да се наполни Градски, бидејќи ќе испадни дека е за џабе направен, по 200 души на 1МФЛ лига ќе се полни, и тоа е тоа.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Види, ама и сигурно ти не би сакал да ја гледаш репрезентацијата на Израел на пример од третиот шешир, туку би избрал репрезентација како Чешка или некоја по атрактивна. Ние и така и овака немаме шанси за пласман на СП, барем да дојдат атрактивни репрезентации за да се наполни Градски, бидејќи ќе испадни дека е за џабе направен, по 200 души на 1МФЛ лига ќе се полни, и тоа е тоа.
Не. Мене ми е сеедно дали ќе играме против Азербејџан или Шпанија. Додека не се сменат некои работи од корен и онака ќе си бидеме најголеми аутсајдери на стариот континент.
А, тоа дека демек ќе се полни стадионот. Па ако играме на пример против Шпанија, зошто ќе се наполни? Па, Шпанците го знаат нашиот 'квалитет'. Сигурно на Градски нема да ги донесат Чави, Иниеста, Виља.... Ќе си дојдат со Де Геа, Ираола, Монреал, Ботиа, Парехо и сл... Без разлика што се ова се млади играчи, доволно се јаки да ги прегазат нашите најдобри 11. И тоа со 3-4 гола разлика. Реално.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Не. Мене ми е сеедно дали ќе играме против Азербејџан или Шпанија. Додека не се сменат некои работи од корен и онака ќе си бидеме најголеми аутсајдери на стариот континент.
А, тоа дека демек ќе се полни стадионот. Па ако играме на пример против Шпанија, зошто ќе се наполни? Па, Шпанците го знаат нашиот 'квалитет'. Сигурно на Градски нема да ги донесат Чави, Иниеста, Виља.... Ќе си дојдат со Де Геа, Ираола, Монреал, Ботиа, Парехо и сл... Без разлика што се ова се млади играчи, доволно се јаки да ги прегазат нашите најдобри 11. И тоа со 3-4 гола разлика. Реално.
Абе, Шпанија против Лихтенштајн игра со најдобриот состав, не би рекол дека ќе потценуваат некоја репрезентација и ќе идат со вториот тим или што ти знам со кој играчи, а нема да ги донесат најдобрите..само прикаски се тоа, ништо друго. И без разлика со кој состав ќе дојдат, доволно е името кога ќе се спомени која репрезентација гостува кај нас, и не треба повеќе да се објаснува...стадионот ќе биде полн, пола ќе бидат кремци, ама и не е битно тоа.
И да си дадам јас едно мислење за групата која би ми била по ќеф:
Холандија
Турција
Чешка
Шкотска
Луксембург

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Кога веќе истакнувате желби, јас само ќе си го копирам мислењето од една друга тема:

1. Шпанија
2. Франција
3. Ирска
4. Шкотска
5. Македонија
6. Велс

Е, една ваква група ни треба на нас. Па доста да се лажеме, мада и тогаш не верувам мафијата во ФФМ да се расчисти.

Максимум што можеме да извлечеме од оваа група е 1 бод на гости. 1 бод максимум, со некое среќно реми со Велс или Шкотска. На домашен терен од 3 бода повеќе неможеме да извадиме. Или ќе изиграме 1-2 нерешени, или една на среќа би победиле. Тоа е се.

Шпа 5-0 Мкд / Мкд 0-4 Шпа
Фра 2-0 Мкд / Мкд 0-3 Фра
Ирс 2-0 Мкд / Мкд 0-1 Ирс
Шко 2-0 Мкд / Мкд 1-2 Шко
Вел 2-1 Мкд / Мкд 1-1 Вел

Од прилика вака би изгледале резултатите. Добро, можеби Велс малку го потценив.
.
.
.
И дај некој нека го напише точниот распоред на шеширите.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892

А, шта је ово?? http://www.zurnal.rs/2011/07/26/srbija-u-drugom-sesiru-2/index.html

Први шешир: Шпанија, Холандија, Немачка, Енглеска, Португалија, Италија, Хрватска, Норвешка, Грчка.
Други шешир: Србија, Словенија, Русија, Француска, Црна Гора, Швајцарска, Словачка, Данска, Шведска.
Трећи шешир:Турска, Чешка, Израел, Република Ирска, Украјина, Белгија, Румунија, Босна и Херцеговина, Бугарска.
Четврти шешир: Литванија, Албанија, Мађарска, Белорусија, Грузија, Јерменија, Северна Ирска, Шкотска, Пољска.
Пети шешир: Аустрија, Естонија, Летонија, Финска, Македонија, Молдавија, Кипар, Азербејџан, Велс.
Шести шешир: Исланд, Луксембург, Фарска Острва, Казахстан, Лихтенштајн, Малта, Андора, Сан Марино.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430

А, шта је ово?? http://www.zurnal.rs/2011/07/26/srbija-u-drugom-sesiru-2/index.html

A која е грешката, неможам да приметам јас..болдирај ако сакаш.
Иначе тоа што го поставив погоре е од официјалната страна на ФИФА, а таму нема утка .

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
A која е грешката, неможам да приметам јас..болдирај ако сакаш.
Иначе тоа што го поставив погоре е од официјалната страна на ФИФА, а таму нема утка .
Па, прочитај ги повторно како се распоредени 6те шешира на срспката страна, ќе видиш дека секој шешир е различен од вистинскиот. Србите изгледа си правеле како што им одговара.

Пример, Швајцарија ја ставиле во 2ри, а таа е во 3ти.
Турција ја ставиле во 3ти, а таа е во 2ри.
Велс го ставиле во 5ти, а тој е во 6ти.
:tapp:
Има уште.

Kajgana Shop

На врв Bottom