Македонска фудбалска репрезентација

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Иако знаем дека смо тапа, и дека и овие квалификации нема да биде ништо од нас...ама ЕДВАЈ ГИ ЧЕКАМ КВАЛИФИКАЦИЕВЕ!!! АУАУАУУУ!!!!

P

PewDiePie

Гостин
Душата ќе им ја извадиме на хрватите и србите ! Се кладам
:)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.457
Поени од реакции
9.161
jas licno voopsto ne sum zadovolen od ovaa grupa, pa da mu ebam sve zivo i divo na toj ronaldo, ne mzese da ne stavi vo polesna grupa.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
ќе биде ова тешка борба за 5тото место :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
групата е пекол,гледајќи ја формата на репрезентацијата многу лесно може да завршиме на последното место за првпат во историјата.....Чиро Блажевич отсекогаш бил интересен за медиумите со неговите фалби и изјави,но тешко дека би можел да направи со ваков сличен тим каков што е сега скроен од бившите (не)селектори

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.898
Поени од реакции
6.971
Од Утрински....

Едно од најпознатите фудбалски имиња од Велс, Џон Тошак, не се откажува од својата желба да биде селектор на Македонија во претстојните квалификациски средби за Светското првенство 2014 во Бразил. И претседателот на Фудбалската федерација на Македонија, Хари Хаџи-Ристески е заинтересиран да го види Тошак на кормилото на нашата најдобра селекција. Уште пред патот за Рио де Жанеиро, каде што во саботата се одржа ждрепката за квалификациите за СП, кога ги добивме противниците во групата А, Хаџи-Ристески не' извести дека договорил средба со Тошак на 5 или 6 август во Барселона и оти ФФМ сериозно смета на него. Велшанецот има куќа во Мајорка, каде што живее, и ќе дојде во Барселона да се сретне со Хаџи-Ристески.

Дали ќе дојде до измена на овој план откако во нашата група се најде Велс, со кој шест години селекторуваше токму Тошак, засега нема негативен одговор од Хаџи-Ристески. Според првичниот договор, Тошак треба да допатува заедно со нашите фудбалери во Баку на пријателската средба со Азербејџан на 10 август, за да ги види можностите на кандидатите за националниот тим.

Во Баку треба да го придружува родениот скопјанец Борко Круниќ, кој во Лондон има агенција за менаџерски услуги. Тој веќе се заинтересира околу потребните документи за вадење на визите за Азербејџан. По вчерашниот телефонски разговор со Круниќ, ја пренесуваме изјавата на Тошак веднаш по ждрепката во Рио.

„Интересна група, која може да биде голем предизвик за мене ако се договориме со луѓето од ФФМ. Добро ја познавам играта на Велс, ги знам и можностите на Шкотска и на Белгија. Веројатно, многумина во Македонија сигурно ќе се прашаат дали би можел да водам селекција, во случајов Македонија, против Велс, каде што сум роден, каде што играв фудбал и каде што бев селектор. Но, тоа воопшто не ме оптоварува, јас сум професионалец, живеам од фудбалот, а и моите сонародници не би ми забележале“, се зборовите на Тошак.

Од Круниќ, кој е добар пријател со Тошак, дознавме дека тој имал програма што ќе и' ја понуди на ФФМ. Неговата намера е да внесе повеќе играчи од домашното првенство, за што би престојувал подолго време во Скопје, а за свој помошник го посакувал Бобан Бабунски, кого го памети уште од времето кога играше во Шпанија.

Но, се' уште постои голем знак прашање околу ангажирањето на Тошак, не само поради тоа што е од Велс, туку и поради неговите финансиски побарувања. Групата во која е Македонија не носи големи пари од ТВ-преноси, на што се надеваа челните луѓе на ФФМ, но може да донесе големи приходи од средбите со Хрватска и со Србија, кога се очекуваат полни трибини на арената „Филип Втори“, па дури и од другите мечеви, ако добро стартуваме.

А

Анноун

Гостин
ФИФА открива местенки на Македонија!!!

Како сега фудбалскот врв ќе се вади!? Како и секогаш Хаџи Ристески "ништо" не знаел!?

Македонија - Турција (1:2) одиграна на 12.10.2002 во Скопје и Турција - Македонија (3:2) одиграна на 11.06.2003 во Истанбул биле "наместени". Двата меча се под истрага на ФИФА!!! Скандалот го откриваат медиумите во Турција. Во земјавата која е под опсада на фудбалските местенки и фудбалската мафија. Во "лонецот" покрај славните клубови како Фенербахче, Галатасарај... влегува и националниот тим на Турција. Според весникот "Фанатик" во црната листа на ФИФА има 8 средби на нивната селекција од кои два се играни со Македонија.
Турските медиуми ги споменуваат имињата на нашите фудбалери кои играле во Турција и кои биле под приотисок и под закани на мафијата. На таа листа се најдоа Петар Милошевски, Артим Шаќири, Величе Шумуликоски, Гоце Седлоски.

Натпреварите под лупата на ФИФА
30.03.2005 Грузија - Турција 2:5
26.03.2005 Турција - Албанија 2:0
19.11.2003 Турција - Летонија 2:2
15.11.2003 Летонија - Турција 1:0
11.06.2003 Турција - Македонија 3:2
07.06.2003 Словачка - Турција 1:2
12.10.2002 Македонија - Турција 1:2
01.09.2001 Словачка - Турција 0:1

Џиџи: Имам најави но немам докази!!!
"Јас и фудбалерите сме кристално чисто. Раководството!? Не знам и не ме интересираат. И во тоа време до мене стигаа разни инормации, разни мешетари и менаџери ....но немам докази. И јас лично би сакал некој до крај да ги истражи сите тие сомнителни резултати за да и јас самиот би имал конечна верзија на сите тие работи и од тоа време", тврди Никола Илиевски - Џиџи селекторот на нашиот национален тим на двата спорни меча со Турција.

линк - http://sport.com.mk/?ItemID=EB7408B260904E4C849E24CB00E400F0

P

PewDiePie

Гостин
Ќиро ако не превземе ќе ги нафура нашите да им ебат матер на србите :D
Се надевам истото ќе го направи и со сите наши противници.

.........само нека дојде.

Kajgana Shop

На врв Bottom