Поразот ни е апсолутно заслужен според мене, еве и зошто мислам така:
1. Словачка не не надигра како екипа и уште три дена немаше да не надиграат, да имавме саглам тренер кој ќе знаеше да ги искористи нивните слабости. Имаа посед на топка, назад беа за греота, плачеа за да примат гол. Немаше кој да тргне да го даде.
2. Во ситуација кога зачестија контрите од наша страна и Пандев, Ристиќ и Тричко почнаа да прават проблеми, Јонуз немаше онакви да игра на победа, го извади Тричко и го уфрли Грнчаров. После тоа се играше на еден гол - нашиот.
3. Нашите задржуваа топка уште од прво полувреме. Ни една екипа која не игра со противник 6 класи подобар од неа не го прави тоа. Наместо да ги казнуваме за грешките, ние лежевме. Црвениот картон на Шиков е АПСОЛУТНО ЗАСЛУЖЕН. Дечкото се испонаша како прав аматер. Симулираше повреда и лежеше на терен, судијата му дозволи. Се влечкаше до аут линија, каде одеднаш рипна како препороден и се затрча да влегува. Сум видел многу такви картони и судиите не пијат масло. Арно му е. Друг пат нека мисли со главата и нека се влечка уште 10 секунди пред да се затрча да влезе.
4. Селекторот треба да ја смири тензијата за да може екипата сконцентрирано да го доигра натпреварот. Пандев и останатите направија притисок колку што требаше со цел да се украде време. После тоа, нашиов селектор се јуначи и добива црвен, и го прави хаосот уште поголем.
5. Следува казната, како и обично.
Ние можеме да бидеме нервозни колку сакаме ама тоа не помага, како што рече некој погоре, филмов трае 20 години. Најстрашно од се е што не можеме да научиме од грешките, туку ја вергламе истата приказна:
1. Дека сме оштетени
2. Никој не не сака
3. Немавме среќа
4. Ќе видат они во Скопје ако не заборавиме до тогаш
5. Убаво би било да се користат шансите...
И ред други глупости што се репризираат од 1993 наваму.
Ако мислите дека не сме заслужиле пораз, ваш проблем. Нервозата им ја разбирам на сите, нервозен сум и јас. Не од поразот, туку што не можеме да го сватиме ова:
За пофалба се нашите фудбалери, кои се борат, даваат се од себе, имаат желба да направат нешто. Не се тие виновни што нашиот фудбал го водат луѓе кои не се достојни на задачата.