Македонска фудбалска репрезентација

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Четниците се тиња играат на СП во Африка, ние тепаме на пријателски, а губиме од малта и од андора во квалификации... и така идат работите ;)
Ма кој ги *бе да ти кажам право, не се ни вредни овде да се споменуваат!

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
како и да е, ме радува добрата игра и особено победите кои се и тоа како важни за подигање на моралот пред квалификацискиот циклус!!! САМО... едно се пријателските, а друго се квалификационите натпревари. гледам дека ѓуроски се покажува како квалитетно засилување во средината, а тричкоски и куртиши добри во нападот. за одбраната имаме солидна замена за седло, така да...
за подобро прикажување на играчите и во квалификациите потребен ни е еден психолог, кој постојано би бил присутен со репрезентацијата, на секој собир и да поминува време одделно со секој играч, бидејќи нашата слабост не се играчите, туку нивната психолошка подготвеност.
Која добра игра, кој Куртиши, немаше допир со топката човекот

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Романија никогаш послаба во последните 15 години,добро е што се победи во овој дуел да се скрши “малерот“ во меѓусебните дуели и катастрофалниот биланс во меѓусебните дуели

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Па да плачат ли ?? незнам што ти е филмот паметен се направи што,ај да сереш да изгубевме ама сега:toe: без Пандев,со играчи кој не играле заедно или првпат или ретко играат и во составот како Куртиши,Савич,Тричковски,Алими,Ибраими,Илиовски и Шиков победивме епа ај да не се радуваме..Не изигравме како што треба лоши проигрувања али имавме среќа и победивме..игра се брише резултат се пише :smir: Инаку пак не мачи многу средината..Величе и кога игра во топ форма пак не е некој креативец повише накај дефанзива е...ни треба креативец,Попов одличен,Баже не е за во репрезентација Деспотовски колку и да игра со срце и да дава се од себе некако мора да имаме подобар ако сакаме подобри резултати,истото го мислам и за Славчо.Нурединовски некако посигурен ми е од Пачовски,Новески и Митревски супер си беа за другите не ги ни видов многу многу незнам што да кажам.
Немав никаква намера да се правам паметен како што мислиш..не кажав комплетно за репрезентацијата дека се радува како да освоила светско,туку за Јонуз,играчите си ја завршија работата како професионалци се поздравија и влегоа во соблекувалните сигурно се среќни но нема тие емоции да ги покажуваат на теренот со онаа очајна игра(сепак сите сме среќни океј е тоа)додека Јонуз се изгушка со сите,тој како што и секој тренер по онаа очајна игра треба барем малку да остане присебен..али ај да се надеваме дека ке се подобри играта со тек на време..за разлика од Катанец кој форсираше се исти играчи кај Јонуз ми се допаѓа тоа што им дава шанса на повеќе млади фудбалери кој во иднина би требало да се алка во составот..се согласувам со тебе дека средината е за никаде,белким во квалификациите нема да го фосрсира толку Шумуликоски кој очигледно има голем пад на формата и ке му даде шанса на Ѓуровски.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Романија никогаш послаба во последните 15 години,добро е што се победи во овој дуел да се скрши “малерот“ во меѓусебните дуели и катастрофалниот биланс во меѓусебните дуели
А ти си ја гледал Романија последниве 15 години? Од каде заклучокот дека е најслаба? Дека изгуби од Македонија во пријателска средба?:tapp:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Кој е дечково што го даде голот за нас? :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
Дали е можно Јонуз да ја користи тактиката на Мурињо/Интер-обиди се прв да дадеш гол и паркирај го после автобусот и тоа оној 15-ка хармониката што е...

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Па ако оствараме и добри резултати на пријателските, се качуваме на ранг листата, и на наредни квалификации може да добиваме полесни групи......
А за такво играене, говорам за резултато, шо одговара.... Башка таква дефанзивна игра ка треба да чуваме резултат ни фалеше, а не да водаме прво полувреме и после губеме второ, така е подруго
Џабе ако се качиме на ранг листата а сеуште реално не сме зреени за да остваруваме победи против репрезентации кои се на рамниште на нашата.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Која добра игра, кој Куртиши, немаше допир со топката човекот
значи вака! јас не ја следев утакмицата, но според резултатот кој гласи 1:0 за нас, претпоставувам дека сме изиграле добро, посебно против романија која е сигурно едно барем 10-15 места погоре. како што гледаш, се памети резултатот, а не играта. кажи ми ти мене на кое место на ранг-листата е италија? 3-4, така? кажи ми ти мене кога добро изиграле на некој натпревар па го демолирале противникот, јас барем за таков не знам и на крај, кажи ми ти мене кога италија не била дел од едно ЕП и СП? еден ќлен претходно пиша, јас сум задоволен со резултатот, а не со играта и ако треба 100 вакви натпревари да изиграме и да побеиме на тој начин не ми е жал... Е ПА И ЈАС СЕ СОГЛАСУВАМ СО НЕГО!!! имало барем 10 средби на кои ние сме биле подобри, но сме губеле и покрај тоа што сме имале 2-3 пати подобри шанси од противникот, така? не е битна играта битен е резултатот. пишав погоре и пак ќе повторам, НА ОВАА СЕЛЕКЦИЈА И Е ПОТРЕБЕН ПСИХОЛОГ ЗА ИГРАЧИТЕ ДА БИДАТ ПСИХИЧКИ СПРЕМНИ ПРЕД ВАЖНИТЕ НАТПРЕВАРИ!!! немаме слаба репрезентација, туку ни фали само 1-2 играчи да се комплетираме и да бидеме барем 3 во групата!

значи, италија е 5, романија е 28! а ние сме на 61 место на светската ранг листа!

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
А ти си ја гледал Романија последниве 15 години? Од каде заклучокот дека е најслаба? Дека изгуби од Македонија во пријателска средба?:tapp:
ако ја пратеше во квалификациите ќе ти беше јасно зошто е моето мислење такво.....романците последните 5-6 квалификации за големите натпреварувања без проблем ги завршуваа на 1во или 2ро место,ама за последниве не беше баш така,очигледно им недостигаше квалитет

А

Анноун

Гостин
едно големо браво за вчерашната победа. да, во второ полувреме не ни шутнавме на гол , но што направија романците ? ни играа со првиот состав , го измачија киву 90 минути , ама толко се некомпониран тим , тоа е страшно . колку селектори да сменат пак ништо не можат да направат . овој разван рат полуде , хехе , не му беше баш мило шо ќе изгуби .
И дајте уживајте , лошо сме играле , па со тие сили толку . јас сум презадоволен од овие два меча , радува фактот што сите голови беа првенци за играчите кои ги постигнаа.
Инаку Величе ќе мора под итно да најде нов клуб, инаку со ваква кондиција , тешко нам . џабе зборите против него , тој ни е најдобар CDM јеби га :) . да се надеваме дека ќе влезе во форма до септември . Одбраната ни е топ , имаме 2 постави да направиме , хехехе . во ирска и словачка може и ќе успееме да скинеме бодче , зошто не и победа . вака се игра , на резултат , нема веќе замарање дали убаво сме играле или не . тресни гол и брани си се , а во тоа сме доста солидни . поздрав до сите , и да гледаме само напред. без песимизам , ве молам.

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Кој е дечково што го даде голот за нас? :)
Ване Шиков од кавадарци е.играеше за тиквеш па олимпијакос мислам дека го купи па го дади на позајмица у ксанти.таму играеше 3-4 сезони се врати назад у олимпијакос.не го продужи договорот со нив поигра една полусезона у победа(победа каа стана шампион) и од таму замина у кипар ки шо играе више 2-3 сезони(незнам точно у кој тим).вака изгледа каа да е стар 28-29 години ама има само 24

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Ване Шиков од кавадарци е.играеше за тиквеш па олимпијакос мислам дека го купи па го дади на позајмица у ксанти.таму играеше 3-4 сезони се врати назад у олимпијакос.не го продужи договорот со нив поигра една полусезона у победа(победа каа стана шампион) и од таму замина у кипар ки шо играе више 2-3 сезони(незнам точно у кој тим).вака изгледа каа да е стар 28-29 години ама има само 24
Сега игра за Етникос.

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
значи вака! јас не ја следев утакмицата, но според резултатот кој гласи 1:0 за нас, претпоставувам дека сме изиграле добро, посебно против романија која е сигурно едно барем 10-15 места погоре. како што гледаш, се памети резултатот, а не играта. кажи ми ти мене на кое место на ранг-листата е италија? 3-4, така? кажи ми ти мене кога добро изиграле на некој натпревар па го демолирале противникот, јас барем за таков не знам и на крај, кажи ми ти мене кога италија не била дел од едно ЕП и СП? еден ќлен претходно пиша, јас сум задоволен со резултатот, а не со играта и ако треба 100 вакви натпревари да изиграме и да побеиме на тој начин не ми е жал... Е ПА И ЈАС СЕ СОГЛАСУВАМ СО НЕГО!!! имало барем 10 средби на кои ние сме биле подобри, но сме губеле и покрај тоа што сме имале 2-3 пати подобри шанси од противникот, така? не е битна играта битен е резултатот. пишав погоре и пак ќе повторам, НА ОВАА СЕЛЕКЦИЈА И Е ПОТРЕБЕН ПСИХОЛОГ ЗА ИГРАЧИТЕ ДА БИДАТ ПСИХИЧКИ СПРЕМНИ ПРЕД ВАЖНИТЕ НАТПРЕВАРИ!!! немаме слаба репрезентација, туку ни фали само 1-2 играчи да се комплетираме и да бидеме барем 3 во групата!

значи, италија е 5, романија е 28! а ние сме на 61 место на светската ранг листа!
ХАхах , добро бе , не се возбудувај, кој кажа дека не е битен резултатот...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
ако ја пратеше во квалификациите ќе ти беше јасно зошто е моето мислење такво.....романците последните 5-6 квалификации за големите натпреварувања без проблем ги завршуваа на 1во или 2ро место,ама за последниве не беше баш така,очигледно им недостигаше квалитет
Стварно? Романија не се пласира на последните три Светски првенства(2010,2006,2002) и на Европското во 2004та, и 5-6 квалификации на 1 место а?

Сватете дека ова е пријателски натпревар и воопшто не е мерило за нашата или нивната репрезентација. Не го знаев тимот на Романија, но Македонија не беше комплетна и доколку беше комплетна ќе изиграше подобро.
Како и да е добро е ова за проверка на фудбалерите и за фифа рејтинг :)

Kajgana Shop

На врв Bottom