Македонска фудбалска репрезентација

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
еве го голот за кој го нема видено

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
1 Шанса 1 гол... :) Потоа сите во одбрана на резултатот... исто како да ја гледав Барселона - Интер 1-0 :icon_lol:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Стварно? Романија не се пласира на последните три Светски првенства(2010,2006,2002) и на Европското во 2004та, и 5-6 квалификации на 1 место а?

Сватете дека ова е пријателски натпревар и воопшто не е мерило за нашата или нивната репрезентација. Не го знаев тимот на Романија, но Македонија не беше комплетна и доколку беше комплетна ќе изиграше подобро.
Како и да е добро е ова за проверка на фудбалерите и за фифа рејтинг :)
не знам кое ти е мерилото,меѓутоа романија беше противник за респект последниве 15тина години,а ова и беа најлоши квалификации и најслаб состав.....во секој случај подобро да гледаме што се случува во нашата селекција каде мислам се осеќа подобрување

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
1 Шанса 1 гол... :) Потоа сите во одбрана на резултатот... исто како да ја гледав Барселона - Интер 1-0 :icon_lol:
Сигурно со некоо друга утакмица сакаш да споредаш........

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Ех..вака и да победуваат во квалификациите супер би било !

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Сигурно со некоо друга утакмица сакаш да споредаш........
Не не... таман си е работата. Зборо ми беше оти се повлечееме после даденио гол исто како Интер шо се бранаа од Барселона. За шанси Барселона имаа ного тава е јасно :icon_cool

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Не не... таман си е работата. Зборо ми беше оти се повлечееме после даденио гол исто како Интер шо се бранаа од Барселона. За шанси Барселона имаа ного тава е јасно :icon_cool
И шо Интер не дадее гол тва е јасно......

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
хехехе.... мисандерстендинг малко ама нема веза

Член од
13 март 2009
Мислења
59
Поени од реакции
6
Ќе бидам искрен...Воошто кур не ме боли како сме одиграле во овие ебани пријателски утакмици,кои не значат апсолутно ништо(извинете на израз).
Дур не видам како играме зрело во квалификациска група за европско или светско првенство нема да се задоволувам на победа од 1-0 во пријателска утакмица против репрезентација која изгуби 5-0 од Србија во квалификации.Толку од мене и честито за победата.
Takvite kako tebe nikogas ne se zadovolni. Ako se plasiraat na Svetsko, ke ocekuvas da go osvojat.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
И шо Интер не дадее гол тва е јасно......
Пеее... Интер не дадее ама затава говорам у одбрана како них бееме, чувааме резултат. Интер го чуваше од првио меч а Македонија резултато 1-0

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Не само поради овие резултати, мислам дека има подобра иднина за нас и може барем добар дел од квалификациите да се надеваме на нешто, ако даде Господ и да се квалификуваме. Кога можеше Летонија...

Пандев се повеќе сфаќа како може да биде најкорисен, Тричковата форма е во нагорна линија, Ѓуровски е земен, а е таков офанзивец да нема замена за него, одбраната е стандардна и квалитетна...
По мојот вкус, првите 11:

Николовски

Тодоровски - Новески - Митрески - Попов

Грозданоски - Ѓуровски - ????? - Тричковски
Пандев
Стојков

Стварно немаме квалитетен играч да игра до Ѓуровски. Величе е нула од играч, овие другиве исто така лошо решение.

Сега ја гледав конференцијата на Јонуз и многу ме изненади со настојувањето да се придобие Александар Игњовски, кој мислам дека нема македонски пасош (роден во Београд) и кој веќе игра за У-21 на Србија. Ако ова се случи, тоа би било мноооооогу голем плус за македонската репрезентација. 19 години има, играч кој игра подеднакво добро во двата правца, веќе е подобар играч од кутрото Величе и има голем радиус на движење. Со него во тимот и со доза на среќа, не е недостижно квалификување за некој голем настан. Башка што би играл минимум 10 години.
Ако тој не прифати, на оваа дефицитарна позиција јас би го пробал Драган Стојков. Исто така доста млад и надежен фудбалер, кој може да напредува. Моментално е повреден, последен пат го гледав пред некои 7-8 месеци и бев позитивно изненаден. Многу агресивен (позитивно), не го тупи многу, има брзи и квалитетни решенија. Грев е да не сметаме на него, мора да се пратат неговите игри. Штета е што неговиот тим (Напредак Крушевац) испадна од првата лига.

Стојков и Ристиќ како замена и мислам дека и тука сме добри.

А Јонуз не би бил Јонуз ако не кажеше дека Игњовски игра во Баер 1860! :kesa:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.122
Поени од реакции
3.981
Од кај Тричковски во среден ред го стави, он напред би требало да игра... За останатото: Стојков би го сменил од таа позиција (и воопшто од тимот), Наумовски е далеку подобар ;)

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Николовски

Тодоровски - Новески - Митрески - Попов

Грозданоски - Ѓуровски - ????
Пандев
Тричковски/Наумовски/Ивановски​
(Двајца од овие 3ца:)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Николовски

Тодоровски - Новевски - Митревски - Попов

Гроздановски - Деспотовски

Тричковски - Гуровски - Пандев

Наумовски​

Според мене тоа е тоа што ни треба!

Пандев мора да го искористиме онака како шо ни покажа Мурињо дека вреди и дека е најпродуктивен на таа позиција!

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
^Најпродуктивен у одбрана -.-
Не ни треба таму,и премногу добра одбрана имаме,и не е некој мн. брз играч па да игра по крило.

Kajgana Shop

На врв Bottom