Македонска фудбалска репрезентација

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ќе бидам искрен...Воошто кур не ме боли како сме одиграле во овие ебани пријателски утакмици,кои не значат апсолутно ништо(извинете на израз).
Дур не видам како играме зрело во квалификациска група за европско или светско првенство нема да се задоволувам на победа од 1-0 во пријателска утакмица против репрезентација која изгуби 5-0 од Србија во квалификации.Толку од мене и честито за победата.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ќе бидам искрен...Воошто кур не ме боли како сме одиграле во овие ебани пријателски утакмици,кои не значат апсолутно ништо(извинете на израз).
Дур не видам како играме зрело во квалификациска група за европско или светско првенство нема да се задоволувам на победа од 1-0 во пријателска утакмица против репрезентација која изгуби 5-0 од Србија во квалификации.Толку од мене и честито за победата.
1.Па и не е баш ништо :)
2.Не споредуваш нас со Србите во фудбал ? :uvo:
3.Романците се каде каде подобра репрезентација од нас.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.221
Браво за нашите. Не го гледав мечот и кога видов дека сме тепале многу се израдував. Малце ме потиштивте пошто читам дека слабо сме изиграле, ама сепак победа си е победа. Нека ни се множат!!!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Браво за нашите. Не го гледав мечот и кога видов дека сме тепале многу се израдував. Малце ме потиштивте пошто читам дека слабо сме изиграле, ама сепак победа си е победа. Нека ни се множат!!!
Редно беше еднаш и ние со слаба игра да тепаме :vozbud:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
1.Па и не е баш ништо :)
2.Не споредуваш нас со Србите во фудбал ? :uvo:
3.Романците се каде каде подобра репрезентација од нас.
Имаш право некој кој губи од Нов Зеланд е недостоен за споредба со Македонија. :tv:

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Среќен сум за победата над Романциве, не треба да се минимиза успехот. Сепак е победа која ќе ни го подигне колку толку рејтингот и самодовербата.
Ме плаши тоа што во истиов термин за пријателски во 2006 кога дојде Катанец, ги победивме тогашниот учесник на Светско Еквадор, а неколку дена подоцна и Турција ...за во следниот циклус на квалификации да завршиме исто како и секогаш.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Аздисавте значи еј!! Кога ќе изгубиме, плукате! Кога ќе победиме, плукате!! Па кој к*р сакате бре?!?! (извините на израз, ама ова нашево го нема никаде). Па каква игра сакате бе, повеќе од пола тим ПРВ ПАТ ИГРААТ ЗАЕДНО!! Што очекуевте вие? Па чекајте малку бре, па јас би бил презадоволен ако додека сум жив гледам вакви изданија на Македонија ама да тепаме! Ви дадоа примери, Италија од кога пратам фудбал играта им е тиња, ама на крајот резултатот се гледа, а не играта. Точно дека појака репрезентација нема да пропушта вакви шанси како на Романциве денеска, ама ипак и ние бевме со пола состав. Незнам стварно што сакате више...

Незнам вие сераториве што к*р гледате Македонија, идите дркајте на Србија, Англија, Шпанија и останати.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Аздисавте значи еј!! Кога ќе изгубиме, плукате! Кога ќе победиме, плукате!! Па кој к*р сакате бре?!?! (извините на израз, ама ова нашево го нема никаде). Па каква игра сакате бе, повеќе од пола тим ПРВ ПАТ ИГРААТ ЗАЕДНО!! Што очекуевте вие? Па чекајте малку бре, па јас би бил презадоволен ако додека сум жив гледам вакви изданија на Македонија ама да тепаме! Ви дадоа примери, Италија од кога пратам фудбал играта им е тиња, ама на крајот резултатот се гледа, а не играта. Точно дека појака репрезентација нема да пропушта вакви шанси како на Романциве денеска, ама ипак и ние бевме со пола состав. Незнам стварно што сакате више...

Незнам вие сераториве што к*р гледате Македонија, идите дркајте на Србија, Англија, Шпанија и останати.
БРАВО!!!
по недела дена сите забораваат каква била играта, но го памтат резултатот!!!

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Имаш право некој кој губи од Нов Зеланд е недостоен за споредба со Македонија. :tv:
Четниците се тиња, ќе го попијат на СП од Гана и тоа гадно!
А за нас сум презадоволен, со пола состав победивме и само тоа се брои! Браво наши!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Гласини од Македонски Спорт... тешко дека ќе заврши таму.
Жално е играч со квалитети како Попов да игра у Херевен. Можеби подобар е од пола леви бекови во ПЛ, Примера, Серија А... мора летово да иде у некоја од овие лиги.

Само ебати менаџерите што ги имаат. И Пандев делумно заради менаџерот остана 6 месеци у аут, и се ебаваше со Лацио заради договорот.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
како и да е, ме радува добрата игра и особено победите кои се и тоа како важни за подигање на моралот пред квалификацискиот циклус!!! САМО... едно се пријателските, а друго се квалификационите натпревари. гледам дека ѓуроски се покажува како квалитетно засилување во средината, а тричкоски и куртиши добри во нападот. за одбраната имаме солидна замена за седло, така да...
за подобро прикажување на играчите и во квалификациите потребен ни е еден психолог, кој постојано би бил присутен со репрезентацијата, на секој собир и да поминува време одделно со секој играч, бидејќи нашата слабост не се играчите, туку нивната психолошка подготвеност.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Четниците се тиња, ќе го попијат на СП од Гана и тоа гадно!
А за нас сум презадоволен, со пола состав победивме и само тоа се брои! Браво наши!
Четниците се тиња играат на СП во Африка, ние тепаме на пријателски, а губиме од малта и од андора во квалификации... и така идат работите ;)

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Епа како да си задоволен кога репрезентацијата има игра која не ветува иднина... која не ветува настап на големо натпреварување. Факт е дека победивме, и тоа ме радува... ама факт е и дека романците имаа лош ден. Ако продолжиме да играме вака, со ваква тактика тешко дека ќе мрднеме од местото на кое што сме сега.
Сепак ова беше пријателски натпревар на кој беа пробани повеќе играчи и се пробуваа повеќе комбинации. Во текот на квалификациите очекувам течна игра и поофанзивна иако мислам дека ќе остане проблемот со средниот ред каде што речиси на секој натпревар потфрлуваме.
Па ако оствараме и добри резултати на пријателските, се качуваме на ранг листата, и на наредни квалификации може да добиваме полесни групи......
А за такво играене, говорам за резултато, шо одговара.... Башка таква дефанзивна игра ка треба да чуваме резултат ни фалеше, а не да водаме прво полувреме и после губеме второ, така е подруго

Kajgana Shop

На врв Bottom