За Марковски ова збориш?Детето што игра во Грција е србин, нема наше државјанство и еднаш ја има одбиено нашата репрезентација.
Да...За Марковски ова збориш?
Тежок е изборот да се избере меѓу Хасани и Ибраими и двајцата играат солидно. Но според мене Ибраими ќе добие предност од Чеде.Па Трајковски не ни игра шпиц воопшто за да може да го замени Мирко Ивановски, Трајковски игра полушпиц како Пандев (барем конкретно во формацијата што ја играме)... А како замена за Пандев (полушпиц/креативец/АМ) е повикан Тасевски... Од истата причина и Ѓуровски не е повикан, оти и он на таа позиција би играл ама Чедо стриктно по 2 играчи за секоја позиција вика, така да немало во случајот место за Ѓуровски и Трајковски (јес да јас лично било кој од овие двајца поеќе би го преферирал него Тасевски)...
Еве како се избрани играчите (според позиции):
М. Ивановски / РистиќТричковски / Ѓоргиев ----------------- Пандев / Тасевски ----------------- Ибраими / ХасаниДемири / Глигоров -------------------------- Шумуликоски / СпировскиПопов/Лазевски --- Новески/Грнчаров --- Шиков/Маркоски --- Ѓеоргиевски/РистовскиБогатинов / ПачовскиЃуровски и Трајковски би одговарале за позицијата на Пандев, затоа за нив двајца е потешко да се изборат во составот, додека пак за М.Ивановски е полесно оти и онака неаме асални шпицови, а изгледа дека Јаневски во секој случај (коа и онака неаме асален шпиц) повеќе преферира да игра со некој млад (ко Мирко) отколку уште да тераме со Наумоски и Ристиќ и такви некои...
Сам ќе ги замолчам, картата ми е до нив.Маанете картите! Ке има ли организирана навивачка група за Македонија на Запад или ќе оставиме хрватите да бидат побучни од 30.000 Македонци ???
Па тоа ми е муабетот. Таков играч ни треба напред, видовме дека не ни одговара да играме со робусен шпиц. Тотално бескорисни беа и Ристиќ и Мирко, ко да не играа, невидливи. Требаше да се проба со подвижен играч како најистурен.Па Трајковски не ни игра шпиц воопшто за да може да го замени Мирко Ивановски, Трајковски игра полушпиц како Пандев (барем конкретно во формацијата што ја играме)... А како замена за Пандев (полушпиц/креативец/АМ) е повикан Тасевски... Од истата причина и Ѓуровски не е повикан, оти и он на таа позиција би играл ама Чедо стриктно по 2 играчи за секоја позиција вика, така да немало во случајот место за Ѓуровски и Трајковски (јес да јас лично било кој од овие двајца поеќе би го преферирал него Тасевски)...
Taka e.Ивановски ќе ве демантира една од следниве две утакмица, па мајка Јана нека е бе
Кој блок си??Mislam istok, ne sum siguren. Znam deka ne se na zapad, zatoa ja ke idam na zapad