Македонска фудбалска репрезентација

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Па Трајковски не ни игра шпиц воопшто за да може да го замени Мирко Ивановски, Трајковски игра полушпиц како Пандев (барем конкретно во формацијата што ја играме)... А како замена за Пандев (полушпиц/креативец/АМ) е повикан Тасевски... Од истата причина и Ѓуровски не е повикан, оти и он на таа позиција би играл ама Чедо стриктно по 2 играчи за секоја позиција вика, така да немало во случајот место за Ѓуровски и Трајковски (јес да јас лично било кој од овие двајца поеќе би го преферирал него Тасевски)...

Еве како се избрани играчите (според позиции):

М. Ивановски / Ристиќ​
Тричковски / Ѓоргиев ----------------- Пандев / Тасевски ----------------- Ибраими / Хасани​
Демири / Глигоров -------------------------- Шумуликоски / Спировски​
Попов/Лазевски --- Новески/Грнчаров --- Шиков/Маркоски --- Ѓеоргиевски/Ристовски​
Богатинов / Пачовски​
Ѓуровски и Трајковски би одговарале за позицијата на Пандев, затоа за нив двајца е потешко да се изборат во составот, додека пак за М.Ивановски е полесно оти и онака неаме асални шпицови, а изгледа дека Јаневски во секој случај (коа и онака неаме асален шпиц) повеќе преферира да игра со некој млад (ко Мирко) отколку уште да тераме со Наумоски и Ристиќ и такви некои...​
Тежок е изборот да се избере меѓу Хасани и Ибраими и двајцата играат солидно. Но според мене Ибраими ќе добие предност од Чеде. :)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Маанете картите! Ке има ли организирана навивачка група за Македонија на Запад или ќе оставиме хрватите да бидат побучни од 30.000 Македонци ???
Сам ќе ги замолчам, картата ми е до нив. :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Па Трајковски не ни игра шпиц воопшто за да може да го замени Мирко Ивановски, Трајковски игра полушпиц како Пандев (барем конкретно во формацијата што ја играме)... А како замена за Пандев (полушпиц/креативец/АМ) е повикан Тасевски... Од истата причина и Ѓуровски не е повикан, оти и он на таа позиција би играл ама Чедо стриктно по 2 играчи за секоја позиција вика, така да немало во случајот место за Ѓуровски и Трајковски (јес да јас лично било кој од овие двајца поеќе би го преферирал него Тасевски)...
Па тоа ми е муабетот. :) Таков играч ни треба напред, видовме дека не ни одговара да играме со робусен шпиц. Тотално бескорисни беа и Ристиќ и Мирко, ко да не играа, невидливи. Требаше да се проба со подвижен играч како најистурен.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Абе треба да го земе Трајковски и да го игра шпиц сигурен сум дека ке се снајде 100 пати подобро од МИРКО ИВАНОВСКИ :tapp:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ивановски ќе ве демантира една од следниве две утакмица, па мајка Јана нека е бе :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас ќе навивам за Мирко да даде гол на утакмициве. Криво ми е за дечкото, не покажа нешто али не ни направи лошо.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ивановски ќе ве демантира една од следниве две утакмица, па мајка Јана нека е бе :)
Taka e.
Mada koj i da e spic, vazno e da gi sokapime ustasine i cetnicine. Redno vreme e. Mamata nivna shajkachka! Makar i Sikov daval golovi.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Да прашам нешто?На која трибина ќе бидат хрвативе????Да знам за да не залутам некаде:D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mislam istok, ne sum siguren. Znam deka ne se na zapad, zatoa ja ke idam na zapad :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Што е битно кај се коа и онака нема да можеш да влезеш кај нив.
Незнам одкога не си бил на стадион ама не е ко порано кој кај сака да седне. Ако немаш карта од тој блок не те пуштаат. Е сеа можеш да рипаш од еден у друг блок и да фатиш др место ама мене да ми биде фатено тоа за кое што сум платил има да го фрлам на терен тој.

Kajgana Shop

На врв Bottom