Македонска фудбалска репрезентација

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Ја гледав утакмицата со Шкотска.
Браво за момците за нивниото залагајне сите одиргаа добро во своите можности.
Браво за тренерот каква разлика во игра меѓу денешна репрезентација и под Јонуз и Тошак тотален пресврт.
Јаневски треба да корегира неколку нијанси одбрана а исто малку во среден ред и треба да се најде голгетер.
А и господ да ни наврти маклу среќа.
Голот не беше опсајд чист гол ко солза новески беше за нијанса позади топката кога го проиграа.
Е што убаво ќе беше Јаневски да ја преземеше репрезантацијата порано да одиграа неколку пријателски под негово водство да испробаше повеќе варијанти.
Како и напаѓачка формација
----------------------------------------------Богатинов
--------------------( ?Лазевски ) (Грнчаров Мојсов) (Урадинов)
-----------------------Гергиевски Шишков Новески Попов
-------------------------------(Спиркоски) (Демири)
---------------------------------Тасевски Ѓуровски
-----------------------Ибраими Пандев Хасани
---------------------(Хасани) (Ѓуровски) (Пандев-Ѓеоргиев)

-Тричковски
(И Наумоски,Ф Иваноски)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.794
Едино жалам што неаме голгетериште како Панчев. Колку сака нека прими одбраната, Сите шанси што ќе ги направи пандев(а ги прави многу) ќе ги реализира голгетерот, пак ќе имаме 1 повеќе од другите.

Добро е, се крена малце ентузијазмот, некои луѓе во репрезентацијата разбраа дека освен пување, можело и да се трча на терен. Презадоволен сум од тоа како тргнаа работиве, мислам на пат сме да се крене фудбалов од гомната, мислам редно време беше. Можеби нема да влеземе во Бразил, ама почнуваме од нешто, а тоа за нас е градење на основата што со години ја немаме!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Супер тргнаа работите откога се смени Хари, некој викаа дека пак се исто ќе си биде, и овој бил како него, али и да е, работите од времето на Хари се променети за 360 степени. Конечно за тренер имаме човек кој си ја знае работата, а не некои цицачи на пари. Колку си ја знае работата видовме во овие два натпревари, играме препородено откога е Чедо на клупата. Мислам дека се наоѓаме на правиот пат уште неколку мали промени во составот и за неколку години ќе станеме респектабилна репрезентација на балканот, како што стана Босна после она што им се случи во сојузот. Само да не ја усерат сега со цената на картите за наредните два дуела што ни претстојат, и се ќе биде супер.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Супер тргнаа работите откога се смени Хари, некој викаа дека пак се исто ќе си биде, и овој бил како него, али и да е, работите од времето на Хари се променети за 360 степени. Конечно за тренер имаме човек кој си ја знае работата, а не некои цицачи на пари. Колку си ја знае работата видовме во овие два натпревари, играме препородено откога е Чедо на клупата. Мислам дека се наоѓаме на правиот пат уште неколку мали промени во составот и за неколку години ќе станеме респектабилна репрезентација на балканот, како што стана Босна после она што им се случи во сојузот. Само да не ја усерат сега со цената на картите за наредните два дуела што ни претстојат, и се ќе биде супер.
Сега ако се паметни дај карти по цена од 100 и 200 денари или па некоја цена до 400 денари за север и југ за двете утакмици и да видиш како се полни цел Филип II.
Ем они пари, ем ние среќни, ем атмосфера каква што ниту против Шпанија немше.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Пандев никогаш подобро нема играно за репрезентација. Не дека не се трудел порано, но прв пат имаме трењер кој ја гради играта околу него. Малце повеќе треба да се поработи на физичката спремност и се е можно. Групава е максимално изедначена и шансите за првите две места се реалност. Но за да се створи таков менталитет прво и основно хрватска мора да падне на градски. А околу цената на картите, и 500 денара да се не е многу. Има да биде крцато.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Навистина штета што не си заминавме од Глазгов со три бода. И реми не е лошо, но со оглед на тоа што имавме одлични можности за гол и подобра селекција на моменти, Македонија требаше да победи. Таа пуста среќа понекогаш никако да биде на наша страна, секоја чест за играта, ми се допаѓа динамиката што владее во тимот. Чеде Јаневски добро ги организира играчите. Во фудбалот се разбира, ако сакаш да победуваш, мораш да даваш голови. Повторно се појавува онаа стара болест, реализацијата. Ајде да речевме не сме имале можност да им се доближеме до дури 20 метри од голот, ама ние многу лесно ја разбивавме шкотската одбрана и такви чисти шанси сметам дека мора да се искористат. Можеби среќа немавме (со пречката), можеби нивниот голман добро се снашол за да одбрани, но можевме да стигнеме барем до уште еден гол. Единствено забелешка имам само на одбраната која мора да е поцврста, да не се прават непотребни грешки и без паника. Како и да е, со ова темпо мора да се продолжи и понатаму во квалификациите, се надевам дека со тек на време репрезентацијата уште повеќе ќе напредува и посакуваме, зошто да не, две победи дома против Хрватска и Србија, се разбира со одлична поддршка од трибините. Напред Македонија! :)

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Не мислев на шансите на натпреваров, туку на шансите да играме против умрени и мизерни Шкотска и Хрватска.

hulk1
Ние игравме добро, и толку. Не баш одлично. Едноставно Хрватска и Шкотска беа катастрофа, особено вториве вечерва, мораше да се добијат!

Не дека мене не ме радува играта, добра е НО тешко дека пак ќе ни се падне да играме против утепани противници.
Да бе да, како не! Секогаш кога Македонија ќе се покаже во добро светло, тоа било поради што другите биле катастрофа. А зашто не помислиш дека можеби самите ние сме заслужни што Шкотска и Хрватска биле умрени и мизерни во дуелите против нас?! Кој глуп муабет!

P

PewDiePie

Гостин
Да бе да, како не! Секогаш кога Македонија ќе се покаже во добро светло, тоа било поради што другите биле катастрофа. А зашто не помислиш дека можеби самите ние сме заслужни што Шкотска и Хрватска биле умрени и мизерни во дуелите против нас?! Кој глуп муабет!
Тоа ти се вика македонски синдром,ги надигруваш другите и уште мислиш дека тоа е зошто тие играат слабо а не дека ти играш добро.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Тоа ти се вика македонски синдром,ги надигруваш другите и уште мислиш дека тоа е зошто тие играат слабо а не дека ти играш добро.
Ama kakvo "nadigruvanje" koga zavrsi 1:1 ?
Podobro igrame od porano, toa se gleda i bas dobro, ama ne mozeme da se nadevame deka ke bideme seriozna reprezentacija ako promasuvame 3-4 sansi (site od pandev i toa, bravo za deckoto, rastura) cisti pred gol..
Baska, poslednite 20 minuti odea, ne trcaa. Fudbal e ova, 90 minuti e...ne 70. Nema vrska so sindrom ova sea.. ne e deka se potcenuvame, da gleame porealno, zaso ke dojde nekoja reprezentacija sto igra kao sto treba, ke ne poparat 5-0 i togas ke bide placenje..

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
На репрезентацијава и фалел Чеде Јаневски. :cuc:
Најдобра игра на репрезентацијата до сега. Штета за изгубените 2 бода вчера и најмалку 1 против Хрватска.
И најмногу од се' по кеиф ми е тоа што многу луѓе и покрај резултатите ги охрабрува играта и борбеноста. Најбитно сега е да се одржи атмосферата и да почне веќе еднаш да оди по нагорна линија. Мора да го смениме веќе еднаш шеширот на подобро за наредни квалификации...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.535
Шиков треба под итно да се отстрани од репрезентација...:eek:
Шо ќе беше бе дрво...само висина има ништо друго..како изгубен беше вчера....
Ни додавање,ни знае да излези од офсајд замка,ни знае да избие како треба топка,ни прати играчи кои ги чува,нон-стоп му бегаа,....камен...:tapp:
Арно шо не примивме уште некој гол заради него...имавме среќа шо Шкотите се дрва на технички план,иначе со онакви панични исфрлања да беше некоја друга репрезентација ќе не казнеше....
И Попов ме разочара,само трча како куче,ни има ориентација,ни знај да застани топка,да ја легни,само трча и бапни ја висока на слепо,еден куп добри акции и контри шо ветуваа ги поеба мавајќи ја топката високо без врска:facepalm:..
Колку само простор оставаше вчера,леле,леле.....де тргни напред,изгуби ја без врска топката,па не можеше да се врати назад,па не знаеше на кој попрво да оди,и се прај паника во одбрана.......
Изгубен тотално,заедно со Шиков најслаби убедливо....
Тука чкрипиме,имаме двајца индијанци во одбрана,секоја чест за Георгиевски и Новески,многу киксеви на овие дрвата исправија.....
Мора да се проба со некој нов играч,не смееме да примаме вакви лесни голови,како на мал фудбал не решија и Хрватите и Шкотите,со топка ни влегоа во гол...
Ова не смее во никој случај да се дозволи,дури е време....дури има некоја атмосфера и тимски дух,мора да се реагира...да се смени нешто..
Од другите линии во тимот сум задоволен,ниу фали еден ладнокрвен стрелец,кој од никаква шанса ќе забие...
Ни фали дрскост во средината,Хасани има ЈАЈЦА,ама му фали стабилност,ќе тргни со топката,ќе помини некое метро,и ќе испаничи..а има материјал...
Ибраими добар,очекувам многу од него,можи за брзо време да биди еден од главните играчи на репката.....
Демири некако не ми е како треба,ама не е лош,треба работа со него.......Се гледа дека албанските играчи не се уиграни со останатите,не се читаат.....треба време...
Глигоров е добар играч,само му фали малку стабилност....
Мирко е добар потенцијал,има брзина,чувство за влез,му треба реалзција,млад има време за него..
Со ваква игра сум оптимист пред дуелите со Хрватска и Србија...имаме добра шанса за бодови...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.262
Neka nova Makedonija (VIDEO)

Written by D.Š. | 12/09/2012 | 0
Promene što su usledile u fudbalskoj federaciji Makedonije, sa promenom predsednika i imenovanjem novog selektora itekako su se odrazile i u igri makedonske reprezentacije.
Odavno nismo videli reprezentaciju Makedonije, koja u prva dva meča na terenu protivnika protiv Hrvatske i Škotske u nijednom trenutku nije bila nadigrana, čak što više u većem delu susreta bila je i bolji protivnik. Ipak ostaje gorki utisak da se moglo mnogo više osvojiti od jednog boda. Dva primljena gola bez igre protivnika i veliki broj neiskorištenih prilika, doveli su Makedonce na 1 bod, a moglo je biti 4. Šta bi bilo kad bi bilo. U vremenu Tošaka i ostalih plačenika ovaj rezultat bi bio prava senzacija, a sada se ide do tamo da su ispuštena tri boda. Pa šta bi bilo da u napadu pokraj ovakvog raspoloženog za igru Pandeva, nalazio jedanDarko Pančev ? Sigurnih 6 bodova. I nek su ispuštena, jer mora se ići stepenica po stepenica, a Čedomir Janevski je na dobrom putu da to i ostvari. Hronično slaba realizacija u napadu i pored velikog broja odličnih pasova Pandeva, mora da bude otklonjena. Janevski nije imao prilike da igra kontrolne mečeve nego je direktno bačen u oganj i naravno da je imao i neke pogreške u izboru igrača, ali to ne menja činjenicu da je odlično postavio i posložio igru svoje reprezentacije. Nakon dužeg vremena i veliki broj navijača nisu tako razočarani kad su u pitanju završeni mečevi svojih fudbalera. Sledeča dva duela na Arenu Filip II protiv Hrvatske i Srbije su nova prilika za ove momke i prekretnica u putokazu ovog broda koji je bio na samom dnu okeana. Odavno nije bio pun stadion kada je igrala reprezentacija, ovog puta navijači neće izneveriti svoje ljubimce, ali nadajmo se da će i sami fudbaleri opravdati očekivanja.
http://balkan-sport.net/2012/09/neka-nova-makedonija-video/

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
"That was terrible. Macedonia deserved all 3pts and if it wasn't for McGregor, they certainly would have got them. Morrison with another stinker, Caldwell under or over cooking near enough every pass. Forrest did well but again he needs to stop going down with the arms up in the air anytime someone attempts to tackle him.
We created next to nothing up front. Did anyone even have a clear shot on goal barring Dixon's drive from 25 yards out.

Gutted for the fans who paid money to see that dross. You all deserve so much better than that.

Levein will not succeed in this job. A few of us have been critical of him for the best part of year and it's thoroughly deserved. He's lost at this level. He was lost at Championship and known as one of Leicester's poorest ever managers. His competitive record stinks. 3 wins out of 10.

What a fucking waste though. We can still qualify on paper, but who in their clearest mind can see us getting results away from home. Not a hope in hell of getting to Brazil."

"If we are all being honest here it would have been a travesty if Macedonia hadmn't got anything out of that match. They created far moe chances and McGregor was far busier tonight."

"We should have lost tonight, Macedonia created far more clear cut chances than us on our own turf which is simply unacceptable. Tonight and Saturday represented a fantastic chance to be positive and put ourselves into an excellent early position in the group."

- Од форумот на Тартан арми :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Бате едноставно е.

Прочитај хрватски и шкоткси медиуми ќе ти стане јасно. И едните и другите се во „хајка“ со селекторот, атмосферата им е лоша. Сакаш да кажеш дека Хрватска играше јако со нас ко што играше на ЕП !? А Шкотскиот фудбал влегува во дупка во каква што сме (бевме!?) ние...

Македонија се покажа во добро светло, никој не го спори тоа, но факт е дека и Шкотска и Хрватска се покажаа во ужасно издание и дека таквите прилики се ретки и мораа да се искористат. Тоа е муабетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom