Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
i da nesto me interesira,prednost im davam na "strucnjacite"
Vrz koi kriteriumi Bogatinov e staven kako prv golman

p.s ne sakam odgovor od tipot,bese proglasen kako igrac na godinata u naseto prvenstvo,posto neli ligata ni e sranje,FFM mafija,duri nasiot golman prvata polusezona imase pomalku primeni golovi od Bogatinov,a i sea stana Sampion so Shkendija,so najmalce primeni golovi...Se nadevam deka bev jasen kolku tolku
Далеку дека сум од стрчњак но мое мислење е дека 20% поради тоа што станува збор за надежен голман,имал неколку добри партии и овој натпревар пред 30 000 публика би бил најдобар за негово деби.Што се однесува до останатите 80% се поради тоа што се правеше притисок да се испробуваат до крајот на циклусот млади играчи а пред се заради грешките на Нурединовски во Даблин.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386

p.s ne sakam odgovor od tipot,bese proglasen kako igrac na godinata u naseto prvenstvo,posto neli ligata ni e sranje,FFM mafija,duri nasiot golman prvata polusezona imase pomalku primeni golovi od Bogatinov,a i sea stana Sampion so Shkendija,so najmalce primeni golovi...Se nadevam deka bev jasen kolku tolku
Бидејќи игра во Украина и таму колку што сум слушнал имал добри партии.Сега не пратам што се случува таму и колку е он стандарден,но знам дека пред некое време беше имаше неколку добри партии таму ( и играч на натпревар мислам беше,но не сум сигурен).

Иначе не знам што толку се нервирате кога тоа е од оваа репрезентација.Треба доста промени.Точно е дека немаме и квалитет и дека Ирска би требало да не тепа во 8 од 10 утакмици,но сепак ова не е максимумот на оваа репрезентација.Една убава чистка треба да се направи.Од Хари и останатата багра во ФФМ до играчите и селекторот.Најголема грешка ни е што го отеравме Катанец.Со асален тренер оваа репрезентација ќе биде 20-30 % подобра.Но ни добар тренер не значи дека ќе имаме резултат.Сепак од гомно пита да правиш не можеш.Пандев,Попов,Новевски се играчи кои се некој квалитет да не носат на СП и ЕП.Евентуално и Мојсов,но тој треба уште малце да се докаже,но мислам дека ќе биде добар играч од него.Со другите грејачи на клупи во Кипар и Азербејџан не може да се чекаат резултати.Тешка чистка треба да се направи во овој тим.Ако ништо друго дај ги младиве нека играат,бар ако ништо друго ќе гризат на терен за разлика од врскашиве што се плаќаат за да играат.Стави ги Настевски,Хасани,Ристовски,Мојсов........доста ги гледаме пробушениве куртони на терен.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158

Богатинов е земен ради тоа што брани во одлична форма во Украина во една од водечките екипи,поради тоа што му фатил место на капитенот на таа екипа,поради тоа што 2,3 пати бил во тимот на колото и поради тоа што "сам" го победи Шахтјор пред некоја недела(ова го пишуваше на нет и по весници)
Инаку ако се прашувам јас,он е правиот голман за оваа репрезентација...јас подобар голман од него во Македонија немам видено :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

Јасен беше. Сакаш да кажеш дека повеќе играчи од Шкендија, вклучително и голманот треба да играат за репрезентација.

1. За Богатинов ти одговорија погоре. Мојот став (а тешко ги менувам) одамна е дека предност треба да им се даде на интернационалците, од разбирливи причини ќе скратам. Најмногу за ова се бунев кога беше Џиџи селектор, во тој период се изнаредија наши играчи од домашно првенство низ А тим, по разноразни пријателски утакмици, а репрезентацијата беше придружувана од 20-тина менаџери на истите. На крај некои нив направија некакви си трансфери и се разбира ги снема. Во репрезентацијата треба да играат најдобрите, оние кои со квалитет во однос на другите се избориле за тоа, оние кои со квалитет стигнале до трансфер надвор. А не оние кои се повикани за да бидат продадени и да се заработи нешто ситно на нив, репрезентацијата не смее да биде пазар за трансфери.

2. Голманот на Шкендија има најмалку примени голови затоа што брани за најдобрата екипа во Шампионатот, што е логично за сите лиги: голманите во најдобрите неколку екипи примаат најмалку голови. Голман на Италија е Вивиано од Болоња, никаков тим, некогаш прима и 4-5 комада по утакмица. Тоа не го прави полош голман, напротив, сите знаат дека тој е иднината.

3. Нашето првенство е срање, како што кажа и сам, а и кога било далеку подобро, за репрезентацијата играле максиму 2-3 од домашно првенство, се друго било од надвор.

Јас ти посакувам Шкендија да одигра одлично на Европска сцена и многу играчи, ако ги бива како што велиш, да направат трансфери и да покажат квалитет онаму кај што треба. Тоа е добро за репрезентацијата и за нашиот фудбал.

А

Анноун

Гостин
зошто му се нафливте толку на богатинов. првиот гол го прими ради тоа што новески ја закачи топката , вториот заради неверојатниот грнчаров. ваков ефтин гол како вториот ни андора ни фарски острови имаат примено овие квалификации , верувајте.
момент на мечот беше кога цел стадион пееше "оди си јонуз" 2 минути . но на ламјата не треба да се сечат рацете за да ја суредиш , главата треба да и ја сечеш (хаџиристески) . штета што немаше некој да поттикне скандирање против мафијашот.
инаку за играта не сакам да пишувам . ужас. главен плеј да ти игра бек :) . пандев не можеше да мрдне на позицијата на која беше ставен . стратегијата вриштеше . ваква лесна победа ирска ни во андора нема да добие.
дур не потпишат богатинов,тричковски ,ѓуровски , ристоски и хасани за силни тимови од топ 5 евро лигите , нема што да се надеваме . јасно како ден .

Џек

Мастер!?
Член од
8 март 2009
Мислења
84
Поени од реакции
2
Да си пишам и јас мое мислење :)

Играта како секогаш, играме 45 минути и после чекаме судијата да отсвири крај. Дозволивме да изгубиме од тим што не направи 2 акции.. на првиот гол Новевски направи грешка, прво се повлече чекор назад па тргна да го блокира Кин...не беше голманот крив како што некој тука вика, он мора да биде излезен неколку метри за да затвори повеќе простор...а на дефанзивците е да не дозволат да биде шутнато(поготово кога е тоа најдобриот противнички играч). Вториот гол е no comment...

Тричковски не е крив за пеналот....во секоја нормална репрезентација, пенал шутира играчот што е најдобар и најИСКУСЕН...бидејќи нели се бара пеналџијата да има мирна нога...во превод, кај е Пандев да превзема одговорност и да шутне пенал? Или Јонуз не му дава да шутне?

Другиве играчи...Попов се изнатрча по лева страна, ама што да прави сиротиов кога 95% од акциите ни одат од неговата страна....и кога на десната позиција имаме неподвижен дефанзивец кој истрча помалце од ирскот голман, и неискусен дечко чие репрезентативно деби беше на ваков меч...ама битно неговата цена сега е за 20%-30% повисока, не? :)

Во средина без играчи(Иако на клупа седи Ѓуровски) со креативност... фактички играме без плејмејкер...ама што е битно тоа, коа немаме ние play па да ни треба maker :)

И врв ми беше кога ги читам изјавиве на Јонуз... на почетокот ветуваше дека ќе се бориме за 2 место, а сега вика дека сме биле оптимисти, и дека не било реално да бидеме втори?! Па како ветуваш нешто што мислиш дека не е можно да се остварни....Боже...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Немој да мислиш дека Пандев избегавал.Едноставно според она што останало над тој што е направен пеналот не го шутира.
И можеби Попов стварно се труди и напред и назад и нема со кого да игра.Ама е влезен малце во филм и кога игра овде за разлика од Динамо му се чини сите се аматаери и се преценува.Влегува во непотребни дриблизни дури и во одбраната.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Не нагаѓај ако не знаеш, откажана е од пред месец дена.
А да не ми кажуваш ти мене за репрезентацијава може?:)
На бетексплорер ја има уште во листата на натпревари па затоа мислев да не не е одкажана.
Не туку се праете многу паметни.
Читај ако не ти се верува.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.140
Поени од реакции
4.020
А да провереше на страната на FIFA :)
А да не му кажуваш ти него за репрезентација може? Што има врска Фифа, штом он вика ќе се игра ондак ќе се игра, он се знае за репрезентација, тие од фифа појма немаат...

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Прочитав еден куп глупости тука, ама ајде секој си има право на свое мислење. Ќе си кажам по мене за натпреварот и играчите, иако факт е дека пред ТВ може да се добие подобра претстава со оглед на тоа дека на стадион некогаш не можам да забележам кој играч точно бил и можеби се прави грешка при некоја проценка.

Генерално никогаш не сме изгубиле дома од репрезентација што играла толку очајно. И не знам што сите се палите на тоа дека Ирците играле колку што треба и дека кога сакале можеле да ни покажат што знаат ова она. Јас само видов мулиња што не знаат 2 додавања да врзат и кои всушност цел циклус играат слабо и ако бидат меѓу првите 2 тоа ќе биде само затоа што и Словачка разочарува во овој циклус.

Нашите и не играа толку очајно во поле, не знам што сите ја хејтате катастофалната игра, кога сме имале и многу полоши изданија. Едноставвно продолживаме со евтини грешки во одбраната, и со нереализирани 100% шанси.

Голманов цело време мислев дека го шитна првиот, но сепак не беше виновен, а потоа ја испушти и онаа од слободен, сепак не може да се каже како виновник. Тоа што го направи Грнчаров е непростливо.

Величе уште од првиот натпревар не го сакам така да нема што посебно да коментирам, Демири солиден колку што можев јас да видам, иако тука на големо го критикувате. Хасани исто така според мене меѓу подобрите.

Пандев просечно, со тоа што изнуди пенал, но и не ја искористи шансата што мораше да ја реализира (како и секогаш), а Тричковски имаше и подобри натпревари во овој циклус.

Се на се, не е ни до играчите ни до тренерот. Ова се повторува веќе 15 години, веќе 10 циклуси во кои се менувале играчи и тренери, но менталитетот останува.

Kajgana Shop

На врв Bottom