Македонска фудбалска репрезентација

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.323
Поени од реакции
8.328
Да не треба ова да не утеши? :)
Не тоа но сигурно изјавата на капитенот шуми по завршувањето на утакмицата дека дале се од себе и дека во ирска одат на победа

За утакмицата како и секогаш до сега дупка односно катастрофа !!!
Добро прво полувреме ама второто на гол не шутнавме освен ударот на "најдобриот" напаѓач кај нас наумоски кој требаше уште на полувреме да го смени овчарот јонуз кој како на село на овците цела утакмица викаше резил од селектор
Освен терент кој беше како нива и сигурно во новаци е подобар од овај грешката е на хари што уште му се одборчува на јонуз кој нема елеметнарно познавање од фудбал и тренерска работа
како што кажа предона оценка има само тричковски за првото полувреме а второт и тој со снема но горе долу таа е слекцијата нема други играчи иако јас би играл и со некој до младинскиот погон од колку со овие ѕвезди наши и освен новески лазевски попов тричковски и пандев сите други би ги сменал

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.990
Има негде извештај од прес конференцијата дадена по натпреварот?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Додека не се подобри квалитето на Мак првенството нема да имаме успеси во Репрезентација.
Тоа е факт и нема што да се дискутира понатаму.
Исто така треба и часови да им се држат на луѓево дека не се иде на стадион да го гледаш противникот,и да му аплаудираш на Ето,Виља,Торес,робен итн....

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Ако продолжи вака, за 2 години ФФМ ќе им плаќа на гледачите да дојдат да ја гледаат репрезентацијата.

С

Спенсер

Гостин
:tapp: само ова можам да го кажам... да немаше гратиси, 100души ако имаше- еве на...

еве колку имаше на северна у 20та мин... исто и јужна имаше отприлика толку...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Теренот катастрофа беше боље у некоја нива да ги пуштеа да трчаат.

Нашиве стандард фатени у тоа нозете 1 полушут во 1 пол. и 1 шут во 2полувреме.
Пандев ко пи*енце некое уште у 15мин. почна да криви ....
Наумовски без душа му даваат топка у празно али џабе поспор е од желка.

:bip: за сите што им аплаудираа на Ето и другите Камерунци.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
:bip: за сите што им аплаудираа на Ето и другите Камерунци.
Кога ќе станат нашиве фудбалери играчишта како Ето, или барем пола од него, тогаш ќе ги заслужат искрените аплаузи од публиката. До тогаш, ќе доаѓаат само луѓе со гратис карти. Мада, искрено се сомневам дека веќе и со гратис карти некој ќе ги следи нашиве шупелки.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Кога ќе станат нашиве фудбалери играчишта како Ето, или барем пола од него, тогаш ќе ги заслужат искрените аплаузи од публиката. До тогаш, ќе доаѓаат само луѓе со гратис карти. Мада, искрено се сомневам дека веќе и со гратис карти некој ќе ги следи нашиве шупелки.
Ок разбирам јас тоа али да му аплаудираш на играчот кој се труди да и даде гол на твојата репрезентација ? :)

За ова со гратисиве си у право и јас отидов зошто имав гратис карти :toe:
Со кој памет направија 500ден карта ? За кој да дадам 500ден ? За овие тромавиве што се влечат по терен 90 минути ?

И за последното си у право додека не се подобрат ни со гратис не идам да ги гледам.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.881
Поени од реакции
6.942
Сега се враќам од факс и гледам 1-0. Ај тоа ама баш кога уклучив Видевски вика резултатот никогаш не е во преден план на вакви мечеви. Како бе не е во преден план, ако тој не е показател како играме, што е?

Кој го даде голов иначе?
Еден црнец :pos:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.656
Да ви кажам искрено денес највеќе ме погоди тоа што кога излезе Ето 10 000 луге плескаа како да е тој најголемиот играч на Македонија, а Васовски што се опростуваше од репрезентацијата го поздравија 5 пати послабо...Пандев кога излагаше пак свиреа?

Што и да се деси, ние ке бидеме најголемите критичари...кога победуваме треба да викаме малце победивме...кога губиме треба да продолжиме да се надеваме дека ке се смени тоа....
Прво и основно немаше 10.000 народ на утакмицава, едино Север беше попун, Јужна скоро празна беше немаше ни 1000 народ на неа. Така да Ето не му ракоплескаше толку народ.
За разлика од него на Васоски славјето му го расипа Хари, кој ги тераше да го спомена неговото име да навлечат негативна енергија. Криво ми е за тоа, требаше подостојно да се испрати Тетовче.

Друга работа, Пандев не ни излезе на терен у второ. Си остана у соблекувална, така да никој не ни му свиркаше нити му аплаудираше ( мада јас го испцуав што не успеа да даде гол :icon_lol: )

Инаку тоа би било тоа од утакмицава, атмосфера ко у театар. Човек да нема желба да стане од столче, да се распее, да се развика, да се даде поддршка.
Теренот катастрофа, играта мизерна. Шуми не пушти ниеден пас, Тасовски такоѓе. Тричко едино што се трудеше малце поише, ама џабе.

П.С. Само ја бев будала од овде на стадион што беше бе ? :icon_lol:

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881

Што не станеш ТИ играчиште како Ето?
И ја би наградил противнички играч со аплауз ако ме изненади со одлична игра (Ето не се виде вечерва), но ако евентуално наштетил на мојот тим тогаш камења ќе фрлам по него.

@ivica^
Криво ми е мене што не му се даде подостоен аплауз на Васоски (сепак 33 утакмици не се малку), сигурно да имаше добра атмосфера на стадион сигурно ќе му се дадеше добар аплауз... а и ме се наполни срцето кога сите му свиркаја на Хари иако сите лапнале гратиси баш од него... Иначе и ја зедов гратис :) да платев за оваа игра и терен денеска би им влегол у терен :icon_lol:
Денеска Новески,Тричко, Мојсов изненади пријатно како и Демири, другите КАТАСТРОФА ! иако не би им замерал ја заради теренот незнам кој би се снашол на таков терен некој кој е навикнат на "тепих" да игра (мада и нема многу играчи кои играле многу на тој "тепих")

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Што не станеш ТИ играчиште како Ето?
Јас не сум фудбалер пријателе. Патетикусите на терен што носеа македонски дресови се нарекуваат „фудбалери“.

Бев и јас. И се каам за тоа. Ги жалам тие што дадоа пари да гледаат ваков третокласен фудбал.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Колку и да покажуваме патриотизам, нема опавдување, ова денеска беше класична дефиниција за мизерија:toe:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Не е крив теренот ист беше и за котлињата па си победија. Сепак пријателска е... секоја чест за 10илјадната публика која беше надвикана од Мирсад :)
Каква публика бе брат ? Секој 2 со апарат у рака и се сликаат на стадион како којзнае каде се...Од тие 10.000 јас се кладам дека 9.000 не знаат како заврши утакмицава али нема врска важно е да се сликаат и да соберат повеќе лајкови на ФБ.

--- надополнето ---

За жал и јас отидов....
Добро е што имав гратис да дадев 500ден за оние мисирине што се влечат по терен ќе тебаше да ги запалам :icon_lol:

B

Beck's

Гостин
sigurno aplauzite Eto gi dobi od Interasite koi bea prisutni sigurno vo golem broj.Inaku terenot stvarno sramen za najgolemiot stadion na zemjava,arno spomna nekoj,ne e se do tribinite,poarno da mislea poveke na igracite nego na gledacite

Kajgana Shop

На врв Bottom