Македонска фудбалска репрезентација

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Јас не сум фудбалер пријателе. Патетикусите на терен што носеа македонски дресови се нарекуваат „фудбалери“.
Епа неможе секој фудбалер у светов да биде јак, ако биделе сите така... тоа најмалку зависи од него :toe:
Па и не сме некоја голема држава само 2 милиони сме... Кажи ми некој добар играч од толку мала држава (подобар од Пандев некој). Се појакиве играчи доаѓаа од големи места, развиени итн...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Епа неможе секој фудбалер у светов да биде јак, ако биделе сите така... тоа најмалку зависи од него :toe:
Па и не сме некоја голема држава само 2 милиони сме... Кажи ми некој добар играч од толку мала држава (подобар од Пандев некој). Се појакиве играчи доаѓаа од големи места, развиени итн...
Гледам дека си одличен познавач на фудбалот, така да, ќе се повлечам од дискусијата.

Само уште ова... Ти најверојатно сакаше да кажеш дека за формата на фудбалерите се највиновни комшиите, родителите, девојките што не им даваат редовно, публиката, теренот, селекторот, подреденоста на ѕвездите, и брендот на копачки кој го носат. Сме биле само 2 милиони? Словенија колку милиони се? Ете само еден од многуте примери на репрезентации кои работат домаќински (уште од најмладите генерации) - а тоа на крај вродува со плод. Затоа, они си играат редовно на првенства, а ние се јачаме и се крстиме во Пандев. Додека не се откорне се' во македонскиот фудбал - од претседател, преку играчи, до селектор и не се „засади“ се од почеток, ништо не правиме. Ни останува само да се радуваме на некој случајно постигнат гол против Малта или Андора. Што може ние да направиме? Незнам, нека ви текне... Се обидовме со поддршка и некако не вроди со плод. Логично би било да се обидеме со масовен бојкот, нели?

Јас прв ќе ја бодрам македонската репрезентација, ама кога ќе застанат вистински луѓе и професионалци зад неа, а не апаши.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.606
Поени од реакции
22.611
Направи само споредба помеѓу Русија и Холандија.
Со добра организација уште од најмали возрасти, и во релативно мала држава може да се извадат големи таленти.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
А извинете, Ето којзнае од кое племе дошол, со леопарди се бркал и ги заслужи аплаузите ?
Нели сите идете да ја бодрите Македонија, нели сите патриоите сте м ?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Гледам дека си одличен познавач на фудбалот, така да, ќе се повлечам од дискусијата.

Само уште ова... Ти најверојатно сакаше да кажеш дека за формата на фудбалерите се највиновни комшиите, родителите, девојките што не им даваат редовно, публиката, теренот, селекторот, подреденоста на ѕвездите, и брендот на копачки кој го носат. Сме биле само 2 милиони? Словенија колку милиони се? Ете само еден од многуте примери на репрезентации кои работат домаќински (уште од најмладите генерации) - а тоа на крај вродува со плод. Затоа, они си играат редовно на првенства, а ние се јачаме и се крстиме во Пандев. Додека не се откорне се' во македонскиот фудбал - од претседател, преку играчи, до селектор и не се „засади“ се од почеток, ништо не правиме. Ни останува само да се радуваме на некој случајно постигнат гол против Малта или Андора. Што може ние да направиме? Незнам, нека ви текне... Се обидовме со поддршка и некако не вроди со плод. Логично би било да се обидеме со масовен бојкот, нели?

Јас прв ќе ја бодрам македонската репрезентација, ама кога ќе застанат вистински луѓе и професионалци зад неа, а не апаши.
Точно така...
Апсолутно точно отсликана состојба на нашиот "фудбал":kesa:..
Се е кажано во твојот пост...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
А извинете, Ето којзнае од кое племе дошол, со леопарди се бркал и ги заслужи аплаузите ?
Нели сите идете да ја бодрите Македонија, нели сите патриоите сте м ?
Ко што гледаш не идеме. А за аплаузите на Ето.... нешто слично ко во Роки 4 кога во Москва почнаа да го бодрат него. Може е од филм сценава и е смешна споредбава ама тоа се преслика и кај нас. Нека се свестат нашите како треба да се игра за репрезентација па ќе добијат бодрење како што имаат ракометарските репрезентации.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881

Па тоа и ти го зборам пријателе. :)
Значи крив е тој што ги создава тие услови и затоа немаме звезди, а не како што ти пред ова рече дека криви се тие самите што се нарекуваат фудбалери...
HTML:
Барем со Македонскиот фудбал сум многу запознаен, затоа што редовно го следам првенството и репрезентација и сите случувања околу тоа.
Биди ми поздравен :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Ко што гледаш не идеме. А за аплаузите на Ето.... нешто слично ко во Роки 4 кога во Москва почнаа да го бодрат него. Може е од филм сценава ама тоа се преслика и кај нас. Нека се свестат нашите како треба да се игра за репрезентација па ќе добијат бодрење како што имаат ракометарските репрезентации.
Како прво пишав за сите што идат на стадион да ја бодрат Македонија, дочитај прво. Толку се работи правилно кај нас, толку е силата. Ко ти самата да не гледаш и во пливање што се праи и во сите спортови кај нас. Кој вложува во младите ?
На Ето може да :drk: а на нашиве не може таков аплауз да дадат така ?
И после патриоти ќе се праиме со гратиси.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Не бе, патриоти сме ако платиме :)))

Јас отидов да ги бодрам, ама се потсетив на сите нервози што ми ги приредиле (и продужуваат да ги приредуваат), па се премислив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Како прво пишав за сите што идат на стадион да ја бодрат Македонија, дочитај прво. Толку се работи правилно кај нас, толку е силата. Ко ти самата да не гледаш и во пливање што се праи и во сите спортови кај нас. Кој вложува во младите ?
На Ето може да :drk: а на нашиве не може таков аплауз да дадат така ?
И после патриоти ќе се праиме со гратиси.
Јас разбирам дека не се вложува, те сфаќам што сакаш да кажеш без гајле, ама да се плашиш да влезеш во дуел, да не покажуваш ни знаци на живот додека си на терен е несфатливо. Истотака па и потоа да ја кривиш публиката зошто исвиркувала. Дај ако не нека кажат сите дека нејќат да бидат дел од циркусот на Хари и нека не настапуваат.
Подобро парите во хуманитарни цели ќе ги дадат отколку за карта да ги гледам. :smir:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Па да де, и јас тоа трубам цело време, ама очигледно има многу патриоти со гратиси.:toe:

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Јас разбирам дека не се вложува, те сфаќам што сакаш да кажеш без гајле, ама да се плашиш да влезеш во дуел, да не покажуваш ни знаци на живот додека си на терен е несфатливо. Истотака па и потоа да ја кривиш публиката зошто исвиркувала. Дај ако не нека кажат сите дека нејќат да бидат дел од циркусот на Хари и нека не настапуваат.
Подобро парите во хуманитарни цели ќе ги дадат отколку за карта да ги гледам. :smir:
Толку им е силата, а не дека се плашеле да влезат во дуел. Од репрезентативциве само 2-3 играа у јака лига каде што се бара јака физичка подготвеност, ти неможеш да бидеш физички појак ако играш у Казакстан, Азербејџан... значи пак доаѓа до истиот проблем за кој се согласуваме сите овде РИБАТА СМРДИ ОД ГЛАВАТА :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Среќа што не беа поевтини картите и што не е потопло времето, зашто може ќе се излажев и ќе отидев на стадион :pos:

Уште кога ја видов нивата јасно ми беше дека нема да има многу фудбал денес, мислам дека спомнаа дека во план е и реконструкција и на теренот - дефинитивно мора да се направи.

Досаден натпревар, солидно прво полувреме, а во второ Камерунците се виде дека се физички поспремни и дека лесно можат да се справат со нашите напади.

Тричко беше најдобар на теренот, секогаш делува многу поживо и поагресивно од другите играчи. Лазевски и Тодоровски немаа многу можност да се истакнат, но сепак мислам дека се солиден бековски тандем (надополнети со Попов).

Како и да е, едно време барем на пријателски нон стоп победувавме и одржувавме некаков рејтинг на ранг листа, сега и тоа го немаме.

И не знам зошто на вакви дуели не се повикаат повеќе играчи од младинска репрезентација, има 2 - 3ца што играат доста добро и што сигурно ќе покажат повеќе мотивација.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Долго време не вреди да се дискутира за репрезентацијава,затоа и не знам шо тропите вреем овде.Како што кажа Ацид само од корен да почнеме ке се спасиме.А за играва не знам шо се замислуваат,Тричковски Робен,Тасевски Озил,Шумуликовски Алонсо.Поарно нека фрлат играчи како Демири некој добри играчи од 1 мак лига него ,,фудбалерите,, од Азербејџан,Ирак и тн.Ебаго од маалово да донесам деца ќе изгинат на терен.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Проблемите се подлабоки, не може површно да гледаме.

Прво, Ацид ми се чини ја спореди Словенија со Македонија во жители, но дај спореди со БДП-то и просечната плата.
Кај нив има финансиски услови за да се изградат добри тренинг центри, здрави клубови и играчите да живеат од фудбалот. Кај нив има и спонзори, има економија, фудбалот е тесно поврзан со економската ситуација во земјата и бројот на жителите, како и тоа дали една земја(или нејзините граѓани) е сериозно заинтересирана за фудбалот.

Јас тренирав во клуб кој што ете, бил освојувач и на домашниот куп, кој што на Вардар му даде 10тина играчи за да го направи најголемиот успех за македонскиот клупски фудбал(3 квал. коло), за по 2-3 години целиот тој клуб да дојде пред пропаст, да тренираме на еден терен(или покрај терен) првиот тим, младинците, кадетите, и најмалите категории. Да немаме фудбали, да немаме солидни соблекувални итн...

За се ова е потребно инвестиција, а како да инвестираме кога како прво газдите на клубовите се лопови, како второ нема спонзори кои што ќе финансираат, како трето што вика ИОСОНО: Говеда сме.

Најпрво ова да се среди, после ќе видиме квалитет од играчите, и не ги обвинувајте за лошиот натпревар, јас само првото го изгледав со сила, кога го видов теренот знаев дека нема услови за фудбал, едноставно измачување е да играш на таков терен, па уште и пријателска....

Има уште доста да се збори за мак фудбалот, но кое фајде...

Kajgana Shop

На врв Bottom