Македонска фудбалска репрезентација

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ај бе не туку кењајте, како сакате да играме, видете им го нив средниот ред видете го нашиот.
Се изнервирав и јас со некои потези, мозочен удар добив Столе кога ја згреши, среќа и Жабарите се вечерва како фатени во нозете.

Ова со други зборови би се рекло - прилагодување на противникот :D

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.437
Поени од реакции
13.540
Бране се утепа од плачење за судењето од прва минута а не гледа дека три паса не можеме да сврземе цело полувреме.
Тоа е кога се има 8% доверба во судството.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.764
Поени од реакции
36.680
Го преживеавме полувремево во Палермо, ама тешко дека ќе го преживееме Бранко Илиевски.

Каков сељак неук, мајката да му ја ебам телмовска, нубовска. На таквото ми се качи со судењето, а Турпан сосема е коректен.
Ужасен е. Имаше една реплика: „Од таму шутирај колку сакаш“ (не знам кој ја збибери топката над гол), ме потсети на Игорче Трпевски од Сител во еден натпревар, со истата реплика: „Од таму шутирај колку сакаш... Ау, како колку сакаш! Што ли беше сега ова...“ :pos:

Легенди коментатори имаме!

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Николов е најслаб на терен моментално, не знае каде се наоѓа, многу грешки, мора да го седне на клупа на почеток на 2ро полувреме.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Очигледно беше дека во средниот ред ќе не јадат, ама нападот наш мора посмирено да смири топка и да сврзи некој пас кога веќе топката ќе дојде до нив. Се одбива топката од нив и одма нов напад на Италија, одбраната моли за здив. Како пијани делуваат сите, едно 5000 грешки за 45 минути.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.483
Поени од реакции
7.306
Психолошки комплетно неспремни

Член од
5 март 2018
Мислења
16.527
Поени од реакции
18.788
Шо има врска среднио ред на Италија шо нашите не знаат да сврзат два паса?
Како што има врска ? Разлика во класи е во прашање.
Средниот ред само го посочив, оти најповеќе иди до израз на теренот.
Против Европскиот шампион играат побогу не играат против Лихтенштајн, башка на домашен терен се Италија, јас сум задоволна како се држеа ова полувреме, очекувано беше.
Сега во второ се надевам дека Милевски ќе ги мотивира и ќе излезат порастеретени на терен.
Како одминува времето кај Италијаните ќе се осеќа се поголема нервоза, си велам дека ќе ја згрешат некоја па ќе искористиме, трета среќа :)

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.437
Поени од реакции
13.540
Како што има врска ? Разлика во класи е во прашање.
Средниот ред само го посочив, оти најповеќе иди до израз на теренот.
Против Европскиот шампион играат побогу не играат против Лихтенштајн, башка на домашен терен се Италија, јас сум задоволна како се држеа ова полувреме, очекувано беше.
Сега во второ се надевам дека Милевски ќе ги мотивира и ќе излезат порастеретени на терен.
Како одминува времето кај Италијаните ќе се осеќа се поголема нервоза, си велам дека ќе ја згрешат некоја па ќе искористиме, трета среќа :)
Не викам дека не си права ама не може тоа да биде оправдување. Секоја топка на Алиоски беше во нозете на противнички играч. Николов исто. Ова е кога у школо игравме 4 одделенци против 6 одделенци и си играа со нас.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.307
Утакмицава ја гледам на рускиот стрим од погоре. Џам слика , боље пренос него на МТВ (изгледа сам сум на стримов што гледам).
Коментаторот цели статистики се изнакажа за Трајковски додека играл у Палермо :eek:
Да се кладам 99% овде од нас не ги знаат меѓу кои и јас зошто за Трајковски се работи.
Се на се одлично коментирање со доста факти и статистички споредби кои што за руски канал што стрима небитна утакмица не би требало да бидат некој главен водич за утакмицава.

Мој совет баталете ги нашиве коментатори и пуштете на стрим па макар и на арапски.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
Бране се утепа од плачење за судењето од прва минута а не гледа дека три паса не можеме да сврземе цело полувреме.
Бране точно во третата минта, а можда беше и истек на трета, небитно, заклучи дека средината ни игра беспрекорно добро, така да денес е во бунило ко никад до сега.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
На англиски стрим што гледам, коментаторот вика Италијаниве немаат на клупа некој што би можел да направи разлика, а ние добро сме се бранеле.

Kajgana Shop

На врв Bottom