Македонска фудбалска репрезентација

O

onefifty

Гостин
Ги има дресовите на залиха во Спортисимо, контактирајте ги на фб/инста.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Па ваљда пантонска карта им пратиле коа склучувале договор и branding guides.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Па ваљда пантонска карта им пратиле коа склучувале договор и branding guides.
Well yes, but actually никад не се знае со импровизациите на се што доаѓа од Македонија.

Ама смешно е малку повеќе префрлањето на одговорноста на Јако. Мислам човече, маички за Кајгана фудбал кога сме принтале, па во печатница ти печатат една пробно за да им потврдиш дека се е во ред, не па за фудбалска федерација која ќе игра на ЕУРО.

Ф

Флеш

Гостин
Еднаш игравме мислам меч со Белгија беше,или со Шкотска. Многу ми се допадна комбинацијата каде бојата на чорапите е различен од бојата на дресот.Ако горе беше црвено,чорапите беа жолти.Многу убаво ми дојде,зошто цело време се практикуваше целосно еднобојни да биде и чорапа и дрес.Иначе би сакал така да се направи новиот концепт,различни чорапи-дрес.Обично поглед паѓа горе и во нозе заради играта,нели.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Еве извадок од правилникот на УЕФА за дресови за ЕП

Participating associations must use playing attire that has been sent to and approved by the UEFA administration. Samples of any new playing attire to be used must be sent to the UEFA administration for approval at least four weeks before its intended use.

Според ова на 15ти негде се испратени во УЕФА за одобрување а нас ни беа презентирани на 28ми. Ова мене ми личи на намерно доцнење со презентацијата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.706
.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Она кога ќе шлакнат текст некаде колку да пишува нешто. Барем да го ставеле одма под знаменцето и да се потруделе со некаков фонт и боја.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.193
Поени од реакции
10.215
Нема што да личи другар. Така е.
Намерно ги извадија толку касно и знаеја дека и да се буни народот, нема ништо да смени зашто демек Уефа се криви, не ни дадоа да ги смениме, касно било. Крај.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Сејдини не дозволува Заев да се види со фудбалерите?

Сигурен сум дека сите тројца што работат во невладини организации, десет избори по ред гласаат за СДСМ и се тотално објективни и не се платени за пропаганда ..... ЈА ПОДДРЖУВААТ ОВАА ОДЛУКА!

Зошто?

Бидејќи кога Столе Стоилов кажа дека се викаме Република Македонија (што не е политика) истите овие фаци рекоа "Lugje ve molam ajde da ne meshame politika vo sportot do koga so ovie raboti vo politika, treba tie da igraat i da ne se zamaraat so politika'

Така да...верувам дека ќе скокнат во поддршка и ад кажат дека Nema potreba da meshame politika so sport sto ima Zaev da se gleda so niv

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Сејдини не дозволува Заев да се види со фудбалерите?

Сигурен сум дека сите тројца што работат во невладини организации, десет избори по ред гласаат за СДСМ и се тотално објективни и не се платени за пропаганда ..... ЈА ПОДДРЖУВААТ ОВАА ОДЛУКА!

Зошто?

Бидејќи кога Столе Стоилов кажа дека се викаме Република Македонија (што не е политика) истите овие фаци рекоа "Lugje ve molam ajde da ne meshame politika vo sportot do koga so ovie raboti vo politika, treba tie da igraat i da ne se zamaraat so politika'

Така да...верувам дека ќе скокнат во поддршка и ад кажат дека Nema potreba da meshame politika so sport sto ima Zaev da se gleda so niv
Реално најдобра одлука на преЦедникот досега, кој нормален човек би сакал да има нешто со Заев или па не дај Боже некаков совет да прими од лик како него.

Ф

Флеш

Гостин
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Член од
1 април 2018
Мислења
2.124
Поени од реакции
4.132
pak so bejtulai :tapp: koga mrme ke sfati deka tipot ne e materijal za reprezentacijata?
Не ми е јасен никако, Ристевски нека игра лево, Муслиу десно. Вака Муслиу "страда" на другата страна за да игра Бејтулау.

Kajgana Shop

На врв Bottom