Македонска фудбалска репрезентација

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.336
Поени од реакции
57.931


Како претседател на федерацијата ја преземам мојата одговорност за евентуални последици и најавувам дека на Европското првенство ќе играме со досегашните дресови.

Поради реакциите од бојата на дресот, ние како Фудбалска федерација на Македонија пративме допис до УЕФА со кој бараме натпреварите од Европското првенство да ги одиграме со актуелните дресови. Се надевам дека УЕФА ќе има разбирање за нашето барање и ќе излезе во пресрет на истото.


Овие два пасуси се малку контрадикторни, во едниот најавива дека ќе играме во досегашните дресови, во вториот вели ако дозволи УЕФА...
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.700
Поени од реакции
27.627
Чекајте малку
Се надевам дека УЕФА ќе има разбирање за нашето барање и ќе излезе во пресрет на истото
сериозно може УЕФА сега да рече „а не, ќе си играте со новите дресови, си пишавте веќе, гајле ми е, нема страчка-врачка“?
Е тоа ќе биде најјако.
 
Член од
17 август 2014
Мислења
3.578
Поени од реакции
5.480
kako igrac nisto, super e.

makedonec ednostavno ne e. tipot 4 generacii nema nikakva povrzanost so mkd nastrana sto e sipak... jas sakam makedonska reprezentacija so pred se makedonci vo nea. cat pat nekoe malcinstvo e ok ali da se ide do stepen da brkame ljocovi koj nemaat so generacii ni dopirna tocka so mkd, ne fala.
Проблемот е шо добрите македонски фудбалери попрво прифаќаат да играат за Шведска, Италија, Србија, отколку за Македонија, каде е тука патриотизмот? Реалноста е дека играчи како Елмас се 100 пута поголеми Македонци него 30% од "Македонците" во Македонија, и ја имаат мојата подршка таквите играчи, пример за сите други, пс и во "составот" на Александар Македонски ко ја освоја Персија имал и Илири, Грци итн итн ;)
 
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.098
Поени од реакции
9.903
Се вадат на УЕФА и ништо нема да биде најверојатно. :(
 
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.169
Поени од реакции
3.467
Има ли некој инфо за карти со словенија кај може да се купат ? Исто и дали ќе праат пак дресови, со оглед на тоа дека немаа на залиха?
 
Член од
4 декември 2014
Мислења
313
Поени од реакции
259
Има ли некој инфо за карти со словенија кај може да се купат ? Исто и дали ќе праат пак дресови, со оглед на тоа дека немаа на залиха?
Имаш карти на продажни места на мк тикетс
 

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.445
Поени од реакции
5.444
Стариот дрес од нова година го нема на залиха на страната на ффм, кога ќе печатат нови и кога ќе ги пуштат во продажба а многу како мене сакаат да имаат оргинал дрес од нашиот прв настап на првенство. До толку му се наполнати забите со пари на ффм шо не ги интересираше ништо со месеци во врска со дресовите и фановите.

Арно сакаа да си напрат супер лига, денар поќе да не видат федерациите мме.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
А зошто УЕФА да не дозволи да играме во кој дрес сакаме? Мислам стварно не гледам логика и во тоа да се мешаат...
Затоа што не е ова турнир у мал фудбал у маало или у село.

Европско првенство е, каде што сите уредно си пријавуваат како ќе изгледаат.

Овде главниот проблем не е што е утнат дресот, туку што го објавија на 15 дена пред почетокот на првенството, тоа е аматеризмот за срамење.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.196
Поени од реакции
21.347
Не ми се толку лоши новите дресови ама боите даваат сугестија или порака како да сме Албанија. Иначе досегашните дресови нека бидат основа за нови оти со сонцето се уникатни и убави. Штета се пропушти шанса. Мислам дека и не е до ЈАКО не верувам да направат дресови без да зборнат со Федерацијата.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.304
Поени од реакции
78.998
Покуша комбинациите бои на трите дресови да ги напраи исти ко албанските, па се побунија и не му помина тоа. Така е за све у државава - и за рудници, и за све. Они ќе си покушаат, ако никој не се буни, супер, а ако се бунат многумина ќе ретерираат.

И сеа браво ќе му викаме?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom