Македонска фудбалска репрезентација

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
pa normalno gi pustaat, zabranite se samo za organizirano gostuvanje. i tebe nikoj ne ti brani da odis na stadionot na shkupi da go gledas vardar, ama ke treba da si vlezis normalno na tribina.
Муабетот ми беше дека нема шанси да ги спречиме со Косово да не купат карти за на утакмицата ако се игра во Скопје.
Не знам,јас како што знам на утакмици од висок ризик се купуваа карти со лична карта,е не знам и дали Вардар-Слога беше прогласена како таква,мене на билетара не ми побараа лична карта.И не знам зошто јужна беше затворена,вака можеа да се случат и некој инциденти на северна на неколку пати помеѓу обичните луѓе.

Инаку да отидам ја во Чаир да гледам утакмица не знам баш како ќе заврши тоа,кога ќе сетат дека си навивач на Вардар,зошто во тој случај ниеден џандар нема да рипне да ме одбрани како нив шо ги бранат нивните џандари за да не јадат ќотек.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.330
Поени од реакции
2.083
Jas da sum sekako bi im zabranil da igraat...

Zosto da nema sansi da se sluci? Toa e do nas, treba pritisok za da se izdejstvuva, prviot cekor e napraven, ke dobijat kolku sto im sleduva, ke bidat izolirani. Sega na red e nie da objavime deka ako pustat Albanci na drugite tribini ke bidat napadnati. MVR togas (sekako ke bide) go proglasuva natprevarot za so visok rizik i mozat potoa da insisitraat na prodazba na karti kako sto pisav... Ova go pravat cesto na utkamici na Vardar.
Автоматски споено мислење:

I da se naglasi deka spored pravilata na UEFA za preprodazba na karti kazna e 500e.
A jas da sum ti, bi posetil prvo psihiatar!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.671
Поени од реакции
4.367
На Вардар се осеќаат безбедно да влагаат на Север/Југ затоа што тие трибини се скоро празни на тие натпревари, со само стотина навивачи на нив и многу е лесно да се групираш во такви услови на трибина која собира 10 000+ народ подалеку од другите навивачи, плус многу полесно и е на полицијата да реагира и да се движи низ трибината при евентуални инциденти во тие услови и да ги заштити пред уопште да дојде до физички контакт меѓу навивачите.
На натпревар на Македонија, каде Север и Југ би биле полни ќе им биде и те како страв и да доаѓаат на трибина, а камоли да бидат гласни. Си знаат они како си поминувале на Градски во одредени случаи, снимките од нападот на раководството на Шкендија ги вртеа по сите нивни ТВ канали ко ударна вест. Нема да им биде сеедно. Друго е на Вардар кога треба да претрчаш од Блок 2 до Блок 5 за да се деси инцидент, друго е кога би седеле на трибина со цели редови над нив, под нив и околу нив со Македонци. Така да според мене нема потреба и од продавање карти со лична карта. Ќе си ги купат тие 3 000 карти што им следуваат за (веројатно) Исток и дека ќе купуваат и за другите трибини - ќе купуваат да, али ни од далеку како што тоа некој се обидува да го претстави, можеби неколку стотини и ќе си ќутат на трибина, знаат многу добро како да се однесуваат кога се под опасност да настрадаат.
Се под 25 000 Македонци на стадион е срамота за вака битен натпревар.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.080
Поени од реакции
74.826
На Вардар-Слога имаше шипци од Чаир на северна,имаше и мали кошкања,во неколку наврати беа заќутени кога дигнаа глас.

Така да ако на таа џандарите ги пуштат тогаш што остана за оваа утакмица.
Ги извадија со специјалци преку подтрибинскиот простор, преку делот од каде што влегуваат играчите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Муабетот ми беше дека нема шанси да ги спречиме со Косово да не купат карти за на утакмицата ако се игра во Скопје.
Не знам,јас како што знам на утакмици од висок ризик се купуваа карти со лична карта,е не знам и дали Вардар-Слога беше прогласена како таква,мене на билетара не ми побараа лична карта.И не знам зошто јужна беше затворена,вака можеа да се случат и некој инциденти на северна на неколку пати помеѓу обичните луѓе.

Инаку да отидам ја во Чаир да гледам утакмица не знам баш како ќе заврши тоа,кога ќе сетат дека си навивач на Вардар,зошто во тој случај ниеден џандар нема да рипне да ме одбрани како нив шо ги бранат нивните џандари за да не јадат ќотек.

pak tezata deka nema sansi.... dobro be sfakas ti deka nie sme organizatori i deka organizatorot prodava karti spored propisi na uefa.

moze ako sakaat tie od ffm da gi prodadat kartive strikno na ednoraki deca od strumica i toa e toa, nema sto ti ili bilo koj da se buni. nivno pravo e.

znaci DA, ako se saka se MOZE da ne im se prodade karti. prasanjeto e DALI SE SAKA?

za da se SAKA mora da napravime tenzicna atmosfera kade MVR kako pickarska podruznica na vladata za dobroto na sozivotot i za da se izbegne tenzii pred izbori ke izdade naredba da ne im se prodava karti.

jasno moze i da resi da gi brani ko beli medvedi ama toa bi bilo prilicno los presedan i ne mislam deka ke sakaat da rizikuvaat. u minatoto vakvi slucki sekogas izbegnuvale taka da ako se napravi tenzija jas ocekuvam da najdat model kako da ne im prodadat karti. normalno mal del ke dojdat do karti preku klubovite vo loza i slicno ali ne ocekuvam da ima za niv karti u generalna prodazba

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ги извадија со специјалци преку подтрибинскиот простор, преку делот од каде што влегуваат играчите.
Знам убаво ги исплукав тука насекајќи :icon_mrgr:
Ама не беа само тие имаше уште едни погоре,други од другата страна на трбината.

На Вардар се осеќаат безбедно да влагаат на Север/Југ затоа што тие трибини се скоро празни на тие натпревари, со само стотина навивачи на нив и многу е лесно да се групираш во такви услови на трибина која собира 10 000+ народ подалеку од другите навивачи, плус многу полесно и е на полицијата да реагира и да се движи низ трибината при евентуални инциденти во тие услови и да ги заштити пред уопште да дојде до физички контакт меѓу навивачите.
На натпревар на Македонија, каде Север и Југ би биле полни ќе им биде и те како страв и да доаѓаат на трибина, а камоли да бидат гласни. Си знаат они како си поминувале на Градски во одредени случаи, снимките од нападот на раководството на Шкендија ги вртеа по сите нивни ТВ канали ко ударна вест. Нема да им биде сеедно. Друго е на Вардар кога треба да претрчаш од Блок 2 до Блок 5 за да се деси инцидент, друго е кога би седеле на трибина со цели редови над нив, под нив и околу нив со Македонци. Така да според мене нема потреба и од продавање карти со лична карта. Ќе си ги купат тие 3 000 карти што им следуваат за (веројатно) Исток и дека ќе купуваат и за другите трибини - ќе купуваат да, али ни од далеку како што тоа некој се обидува да го претстави, можеби неколку стотини и ќе си ќутат на трибина, знаат многу добро како да се однесуваат кога се под опасност да настрадаат.
Се под 25 000 Македонци на стадион е срамота за вака битен натпревар.
Ок и тоа е точно,никогаш не сум видел поуплашени шипци,поготово кога им се пуштија Чентовци на 5 од нив се посраа у гаќи,ама ги извлекоа нивните џандари.
Се е до нас,во колкава бројка ќе се собереме зошто верувајте дека они нема да бидат во мала па и да не влезат,надвор ќе има фрки.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881

toa so licnite karti e valjda za da ne kupuva poedinec kup karti i posle sepak organizirano negde da sednat, ili ednostavno za da gi "plasat" ljugeto. zabrani za nekoja etnicka pripadnost kolku sto znam nema. inace jas sum bil na natprevari na shkupi i na shkendija, sam i so drustvo i zboruvajki na makedonski i nikoj nisto ne mi napravil. e sea ako igraat so vardar i nosis dres na vardar mozno e nekoj da se glupira, no onaka deka si makedonec mala e verojatnosta nesto da se sluci.

protiv kosovo sigurno ke ima golem broj na albanci, toa i ne moze da se spreci bidejki diskriminacija bi bilo da ne prodavas na makedonski drzavjani deka imaat drugo poteklo. sepak ne mislam deka ke bide strasno, mnogu se preteruva.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.189
Поени од реакции
4.028
Ако Романија победи во плеј-оф (што е голема веројатност), и ние нормално ги поминеме двете репрезентации, тогаш би биле во последната група со Франција, Германија и Португалија. :D Тоа би било топ група. А и оваа со Австрија не е лошо за да им се реваншираме.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ако Романија победи во плеј-оф (што е голема веројатност), и ние нормално ги поминеме двете репрезентации, тогаш би биле во последната група со Франција, Германија и Португалија. :D Тоа би било топ група. А и оваа со Австрија не е лошо за да им се реваншираме.
Зошто би било голема веројатност?
Исланд и Унгарија се бољи од нив.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.189
Поени од реакции
4.028
Романците се гадни и имаат незгоден тим (не како што имаа порано, далеку од тоа). Пред баражот прават тренерска смена, а ја имаа и веројатно од најтешките квалификациски групи. Исланд може подвиг да направи и да се пласира - да, ама го немаат тоа што го имаа на последното Европско и Светско... Унгарија искрено според мене - не.. штета што се падна баш таков дуел Бугарија - Унгарија...

Романците се гадни и имаат незгоден тим (не како што имаа порано, далеку од тоа). Пред баражот прават тренерска смена, а ја имаа и веројатно од најтешките квалификациски групи. Исланд може подвиг да направи и да се пласира - да, ама го немаат тоа што го имаа на последното Европско и Светско... Унгарија искрено според мене - не.. штета што се падна баш таков дуел Бугарија - Унгарија...

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
А и оваа со Австрија не е лошо за да им се реваншираме.
Скраја да е..во Скопје кога изгубивме од нив 1-4 требаше 15 гола да примиме....во животот не се сеќавам така некој да не надиграл и понижил како Австрија што ни направи..не издоминираа,буквално играа Хокеј со нас..физички не здробија..такви противници што играат крвнички фудбал не ни одговараат реално.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.189
Поени од реакции
4.028
Скраја да е..во Скопје кога изгубивме од нив 1-4 требаше 15 гола да примиме....во животот не се сеќавам така некој да не надиграл и понижил како Австрија што ни направи..не издоминираа,буквално играа Хокеј со нас..физички не здробија..такви противници што играат крвнички фудбал не ни одговараат реално.
Бев на таа утакмица на стадион и знам како беше и како нашите играа слабо. Во право со дека правеа Австријците бајаги шанси и сакаа многу голови да ни дадат (тогаш баш влегоа во форма, на првите две па и три утакмици беа доста слаби). Во Австрија подруго беше, посебно второто полувреме. И плус игравме без доста стандардни играчи.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.976
Поени од реакции
23.896
Znachi slabo si pratel makedonska reprezentacija vo zivotot cim Avstrija e najgolemoto ponizuvanje.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Znachi slabo si pratel makedonska reprezentacija vo zivotot cim Avstrija e najgolemoto ponizuvanje.
И тоа како сум прател...ги паметам поразите од Ерменија,Русија и Словачка во Скопје..паметам како бевме торпедирани од Шпанија,Холандија па дури и Чешка на гости...и ниту една репрезентација не ни играше така крвнички и душмански како шо изигра Австрија..овие не понижија до корен играчки но не и толку резултатски..секој напад му беше шанса за гол...онака како да играат деца од 14 години против мажи од 25..нон стоп вишок ни правеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom