Македонска фудбалска репрезентација

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
И пак го нема Ѓуровски!!!!!:tapp:

Добро бе имат ли акл овие од ФФМ, у ПМ!
Уште не му даваат пасош, татко му македонец а тој неможе пасош да земе. Да ти ебем државата...
Викам ја, попрво Куртиши и Бакиу ќе добијат пасоши отколку Ѓуровски.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Уште не му даваат пасош, татко му македонец а тој неможе пасош да земе. Да ти ебем државата...
Викам ја, попрво Куртиши и Бакиу ќе добијат пасоши отколку Ѓуровски.
Sramota...Aj ke dobie i on sansa nemajte gajle mlad e...

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Куртишу го доби македонскиот пасош,Марио Ѓуровски се уште чека за добивање на патна исправа,чудно?

Igor red devil

гроф
Член од
26 јуни 2009
Мислења
23
Поени од реакции
0
Ова е резултат на (не)работењето на Хаџи-Ристески да му е..м племето мајмунско!!!:toe:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.469
Поени од реакции
8.612
Дома > Спорт
Литванија ја совлада Македонија со 1:0

Влатко Арсов
13.11.2009

Лоша репрезентативна увертира стигна од Каунас. Литванија ја совлада Македонија со 1:0 во, за нас, шестиот натпревар од квалификациите за наредното Европско првенство за јуниори.
Натпреварот бил решен уште во 5-тата минута со голот на Загурскас.
И покрај оптимистичките планови Македонија падна на последното место во групата 9.
Единствени без победа, со само 2 бода, не очекуваат уште средбите против Грција дома и на гости со Португалија.
ДО КОГА ЌЕ ГО ТРПИМЕ ХАРИ И НЕГОВИТЕ СЕЛЕКТОРИ АБРЕ ДЕЦА ОД УЛИЦА ДА СОБЕРИШ ПОАРНО ЌЕ ИГРААТ ОД ОВИЕ РЕПЕРЕЗЕНТАТВИЦИ ПОЛА ОД АЛБАНСКО ПОТЕКЛО ЗА ГЛАСОВИ НА ХАРИ И РЕПЕРЕЗЕНТАТИВЦИ СО ПРИЈАТЕЛИ БУБУНСКИ БИЛ СУКАЛО И СУКАЛО ЌЕ ОСТАНИ:tapp:

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Дома > Спорт
Литванија ја совлада Македонија со 1:0

Влатко Арсов
13.11.2009

Лоша репрезентативна увертира стигна од Каунас. Литванија ја совлада Македонија со 1:0 во, за нас, шестиот натпревар од квалификациите за наредното Европско првенство за јуниори.
Натпреварот бил решен уште во 5-тата минута со голот на Загурскас.
И покрај оптимистичките планови Македонија падна на последното место во групата 9.
Единствени без победа, со само 2 бода, не очекуваат уште средбите против Грција дома и на гости со Португалија.
ДО КОГА ЌЕ ГО ТРПИМЕ ХАРИ И НЕГОВИТЕ СЕЛЕКТОРИ АБРЕ ДЕЦА ОД УЛИЦА ДА СОБЕРИШ ПОАРНО ЌЕ ИГРААТ ОД ОВИЕ РЕПЕРЕЗЕНТАТВИЦИ ПОЛА ОД АЛБАНСКО ПОТЕКЛО ЗА ГЛАСОВИ НА ХАРИ И РЕПЕРЕЗЕНТАТИВЦИ СО ПРИЈАТЕЛИ БУБУНСКИ БИЛ СУКАЛО И СУКАЛО ЌЕ ОСТАНИ:tapp:
Aman bre sto se slucuva so mladive ne mi e jasno ? Do koga misli onoj degenon Babunski da forsira igraci koi ne zasluzuvaat da igraat ni vo Podmocani ,a kamoli vo reprezentacija na Makedonija...E zaradi takvite kako nego i Hari pederceto koi forsiraat tatini sinovi nie ke odime nazad. Pa da gi soberam drugarive od maalo podobro ke igrame otkolku ovie kutuci :tapp:

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Jas stvarno neznam dali mislite deka e do toa deka e do igra4ite...istoto se slu4uva i vo seniorskata reprezentacija....Ova ke go ima dodeka ne se otstranat golemite apashi od FFM i koga ke dojde nekoj shto navistina saka reprezentacijata da napreduva...Navistina e zalno shto se dozvoluva toa da se slu4uva so sportot vo Makedonija

I

InF3cTeD

Гостин
Нашата фудбалска репрезентација успеа да ја совлада репрезентацијата на Канада во пријаталскиот натпревар кој се одигра во Струмица со 3:0.Пред околу 6 илјадната публика, нашите репрезентативци се покажаа во вистинско светло, а во најголемо светло се покажаа нашиот најдобар играч, Горан Пандев кој постигна 2 погодци и голманот Томе Пачовски кој не беше совладлив ниту по 2-та пенали за Канаѓаните.

Следен натпревар на нашата селекција е на 18-ти Ноември против Иран во Техеран.

Член од
2 декември 2009
Мислења
6
Поени од реакции
1
Zdravo dragi prijateli!
Me interesira dali nekoj prodava ili menuva znacki od slednive makedonski fudbalski timovi:
- FK Belasica Strumica;
- Pobeda Valandovo;
- Tikves Kavadarci;
- FK Ohrid
- FK Struga
- FK Napredok Kicevo
- Pobeda Prilep
- Rudar Probistip
- FK Bregalnica Delcevo
- FK Sileks Kratovo
- FK Kumanovo
- FK Kozuv Gevgelija
- FK Rabotnicki Skoplje
- FK Sloga Jugomagnat Skoplje
- FK Borec Veles
- FK SASA Maked. Kamenica
- FK Osogovo Kocani
- FK Skopje
- i drugi ako imate

Ako nekoj poseduva znacki, molam javete mi!
Blagodaram!

Vladimir

Член од
7 декември 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
pa dobro bre sto vas ovi iz saveza zajebavaju
te kanada te libija
igrajte sa kvalitetnijim timovima, timovima koji su se plasirali na sp
ne moraju biti bas grandovi ali osrednji\timovi

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
pa dobro bre sto vas ovi iz saveza zajebavaju
te kanada te libija
igrajte sa kvalitetnijim timovima, timovima koji su se plasirali na sp
ne moraju biti bas grandovi ali osrednji\timovi
Нека се вака послаби селекции, ем има простор за нови експерименти во составот, ем бодови за светскиот ранк можат лесно да се соберат:smir:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Марио Ѓуровски се сели во Леверкузен

Нови Сад, 25. декември (ИНПРЕС)

Потенцијалниот фудбалски репрезентативец на Македонија, Марио Ѓуровски, според српските медиуми, се наоѓа пред трансфер во екипата на Баер Леверкузен.

Ѓуровски наводно добил зелено светло од својот клуб Војводина, да ги започне преговорите, кога во Нови Сад се очекува да пристигнат преставници на есенскиот шампион во Бундеслигата.

Се шпекулира дека трансферот на Ѓуровски ќе изнесува 1,3 милиони евра. (Крај)

...........................................................

Луксембург и Црна Гора испратија понуди за март

Луксембург и Црна Гора ја сакаат фудбалската репрезентација на Македонија за противник во првиот ФИФА-термин за пријателски средби, на 3 март идната година

Досега во канцеларијата на Фудбалската федерација на Македонија се јавиле само луѓе од овие две федерации, кои побарале да дојдат на гости, зашто веќе еднаш сме играле на нивен термин. Од ФФМ сепак посакуваат мечот во март да биде на гостински терен, поради тоа што не знаат дали дотогаш националната арена „Филип Втори“ ќе биде целосно реновирана.

- Двете федерации се јавија, тие се заинтересирани да одиграме меч, но главниот збор го има селекторот Мирсад Јонуз. Ние повеќе би сакале да играме на гости, зашто не знаеме каква ќе биде ситуацијата на теренот во Скопје тогаш. Згора на тоа, ние би ја почекале и ждрепката за квалификациите за да видиме со кого сме во групата. Може да се случи да ни се падне некоја од овие две, па да отпадне пријателската - вели Игор Климпер, генералниот секретар на ФФМ.

Македонија од гостувањата во Луксембург (август 2008) и во Црна Гора (ноември 2008) се врати со по една победа и пораз. Во Луксембург победивме со 4-1, а во Подгорица загубивме со 1-2.

Kajgana Shop

На врв Bottom