- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.734
- Поени од реакции
- 8.752
Aко на плажа под концесија има право кој сака да се бања, тоа значи дека и кучето и детето имаат право.Добро де, те сфативме ние уште од првиот пост.
Фала што покажа дека си жив пример за олицетворението на некултурата за која збореше Анчо.
Ако јас сум платил за моето куче, не ме спречува тоа да бидам ЧОВЕК. Кога ќе видам дека некој на истата плажа прави проблеми за деца да се бањаат, јас ќе застанам во нивна одбрана, бидејќи имам општа култура и морални вредности.
Јас лично немам потреба да плаќам пари за да ме третираат подобро од други луѓе, како што ти правиш сцени во твојот пост.
Не збориме за базен во хотел, туку за отворена плажа под концесија - на која како што ти објаснив, смее да се бања кој колку сака. Ако некој се бута на затворен базен - нормално нема право на тоа.
Но, ако доаѓаат луѓе на отворена плажа и ги третираат подоле од кучиња (што и беше целата поента на спомнувањето на кучето), не ме интересира мене дали јас сум платил 2000 евра за да донесам алигатор таму, јас ќе застанам во нивна одбрана.
По 3ти пат, пумо, кучето е земено како референца дека внуците на Анчо се третирани подоле од кучиња. Бидејќи не станува збор за приватна плажа или хотелски базен, тоа е неправедно во случајов. Така да не знам како можеш да го оправдуваш, само затоа што некој нарекол куче "џукела", чисто да го докаже својот став.
Така што, може да дискутираме дека законот не е почитуван од страна на концесионерот.
А нема ништо некултурно во тоа кучето да ми се бања во езерото, има ако ми се посере на плажа и јас го оставам гомното таму. Исто важи за сите што оставаат ѓубриња, дали биле нивни, на нивните деца, или на нивните папагали.