leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Од каде си сигурна дека он плаќа за плажата? Еве ако не плаќа шо правиме? Треба да земеш една палка и се да му искршиш.Не може.
Од каде си сигурна дека он плаќа за плажата? Еве ако не плаќа шо правиме? Треба да земеш една палка и се да му искршиш.Не може.
Е за ваков случај пред некое време ми пукна филмот.Мене па највеќе ме нервира кога ги носат на чешмичките да пијат.
Ај некако ок да земеш од рака да му дадеш да пие, ама па ова песот зема ја лиже цела цефка па уште тој идиотот ти вика ништо не е, тече водата.... ебате ненормалните.
Ако нив дома не им смета да ги вкусат лигите на својот миленик на многу други им смета, да не кажувам дека тоа чудо се митарио кај стигне, поготово во лето.
Значи сега збориме под претпоставка дека ја земал под концесија, нели?Од каде си сигурна дека он плаќа за плажата? Еве ако не плаќа шо правиме? Треба да земеш една палка и се да му искршиш.
^ Toчно ова.Па и со новиот закон за плажи (знам дека важи за Охрид, би требало да важи и за другите места) плажата можат да ја користат сите луѓе во мк, исто како и езерото зошто им припаѓаат на сите граѓани.... можат да ти забранат да го користиш она што тие го направиле на плажата ама во никој случај не смеат да ти забранат да ја користиш плажата и езерото ...
А го качуваш на фонтани да пие вода?Воопшто не ја коментирав нечистотијата и гнасотијата на овој народ. Јас зад кучето си ги собирам , а да не зборам за останатото мое ѓубре.
Меѓутоа, ако некој хотел или кој и да е закупил простор, логично ми е и да наплаќа (само тоа и го искоментирав)
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 23:22 ---
Прво не ме познаваш во живо, за да знаеш колку сум активна, а второ, моето куче нема никој право да ми го навредува и да ми кажува дали може или не може нешто. Ако на некого не му одговараат хотели/студија/плажи/кафичи каде што е дозволено носење кучиња, слободно нека си одат онаму каде што не е.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 23:25 ---
Ако имаш нешто да кажеш, кажи, ако не не замарај.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 23:27 ---
Извини, ама за тоа куче некој човек платил. Значи одам во хотел некој, еве Охрид, плаќам смештај, плаќам и за моето куче смештај, логично е дека јас и моето куче добиваме пристап до имотот и услугите со кои располага хотелот.
И нормално дека не може некој, што не плаќа, да дојде и да ги користи истите услуги, со или без куче.
Која е поентата јас да плаќам, а тој не, и двајцата да добиеме исто?
Не. Носам негово тањирче секогаш и секаде.А го качуваш на фонтани да пие вода?
Легално правно никој не може да поседува плажа - не постојат приватни плажи во овааа држава. Земање концесија на плажа подразбира работење со шанк/кафеана/ресторан на плажата. Седење, лежење, стоење, бањање во водата, било што и да е што не употребува инвентар на конценсионерот е бесплатно за сите и никој нема право да го забранува.приватна плажа си е приватна плажа.
Ако не му била физички оградена плажата заедно со остатокот одОд каде си сигурна дека он плаќа за плажата? Еве ако не плаќа шо правиме? Треба да земеш една палка и се да му искршиш.
Незнаев. Ти благодарам што ми појасни.Легално правно никој не може да поседува плажа - не постојат приватни плажи во овааа држава. Земање концесија на плажа подразбира работење со шанк/кафеана/ресторан на плажата. Седење, лежење, стоење, бањање во водата, било што и да е што не употребува инвентар на конценсионерот е бесплатно за сите и никој нема право да го забранува.
Пак ќе ти кажам, не знам кој ти го навреди ТВОЕТО куче, кога за друга приказна станува збор.Воопшто не ја коментирав нечистотијата и гнасотијата на овој народ. Јас зад кучето си ги собирам , а да не зборам за останатото мое ѓубре.
Меѓутоа, ако некој хотел или кој и да е закупил простор, логично ми е и да наплаќа (само тоа и го искоментирав)
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 23:22 ---
Прво не ме познаваш во живо, за да знаеш колку сум активна, а второ, моето куче нема никој право да ми го навредува и да ми кажува дали може или не може нешто. Ако на некого не му одговараат хотели/студија/плажи/кафичи каде што е дозволено носење кучиња, слободно нека си одат онаму каде што не е.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 23:25 ---
Ако имаш нешто да кажеш, кажи, ако не не замарај.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 23:27 ---
Извини, ама за тоа куче некој човек платил. Значи одам во хотел некој, еве Охрид, плаќам смештај, плаќам и за моето куче смештај, логично е дека јас и моето куче добиваме пристап до имотот и услугите со кои располага хотелот.
И нормално дека не може некој, што не плаќа, да дојде и да ги користи истите услуги, со или без куче.
Која е поентата јас да плаќам, а тој не, и двајцата да добиеме исто?
Како што јас знам, дури и каде што има лежалки поставено, смеат да си дојдат луѓе и на слободните места во песокот да си се сместат на тој простор.Легално правно никој не може да поседува плажа - не постојат приватни плажи во овааа држава. Земање концесија на плажа подразбира работење со шанк/кафеана/ресторан на плажата. Седење, лежење, стоење, бањање во водата, било што и да е што не употребува инвентар на конценсионерот е бесплатно за сите и никој нема право да го забранува.
A зошто даваш совети кои сам не ги почитуваш?Пак ќе ти кажам, не знам кој ти го навреди ТВОЕТО куче, кога за друга приказна станува збор.
Кучето не беше навредено од расистички аспект (само затоа што е куче), туку беше искористено како теза во приказната за да се покаже дека толкава е некултурата што им се дава право на кучињата да се бањаат пред децата.
Немој те молам да се силиш многу на форумов, научи прво што значи приватна плажа и плажа под концесија, како што ти објаснија погоре, па после јачај се со твоето куче како одиш по одмори.
Ти кажав, ти си на темава само за кучешкиот аспект, кој е тотално небитен во случајов бидејќи беше искористен чисто да се докаже одредена поента. Не се грижи, мирни ти се кучињата.
П.с. за активизам околу кучињата, знам дека никој не е активен кога сеуште шетаат скитници низ Скопје.
Се надевам сега дека работите ти се појасни и ќе прекинеш да формираш ставови врз основа на кучешките аспекти во приказната.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 00:11 ---
Како што јас знам, дури и каде што има лежалки поставено, смеат да си дојдат луѓе и на слободните места во песокот да си се сместат на тој простор.
Во Будва важеше правилото дека ако е затворен чадорот на кафичот, смееш да си седнеш во близина на твој пешкир и слично.
1. Моето куче е џукела, го земав од улица како мало. За мене е повредно од било што.1. Пурпле Пума.
Ме изненади во дискусијава во оваа тема.
Твојот став е одбрана на „Џукелата“(кој сигурно има и скапа цена)
во одност на мојте внуци,или било чии други деца.
Ако тој господин - сопственик на скапото куче,(секако има пари),седнал на маса и земал едно кафе,но тоа не значи да може да го направи тоа што го направи.Каде е дозволено куче да се капе,а во овој случај и дресира-вежба на плажа,каде има и други посетители.Се работи за огромно куче.Имаше и некои други,но од малите и не ометаа,влези малку и врати се кај газдата.
Децата беа извадени - избркани од водата,да не му ометаат на „Џукелата“
кој тежеше колку сите нив заедно.Немаше други во вода,сигурно од страв.
Мене не ми беше понудена шанса да останам на плажата.Немав шанса и да речеме да седнев на маса,имам колку за две кафиња,но денот ќе беше пропаднат,поради гостинот со „Џукелата“- на него му беше дозволено и забранетото.Ако дошол со „Џукела“ во овој хотел Романтик,самиот хотел има направено повеќе куќички за кучиња,каде се чуваат и им е пружена сета нега,додека сопствениците се дупат горе во собите или се до Скопје појдени да го разгледаат градот.Сигурен сум никаде во светов нема ваков случај,кој ти го оправдуваш-кучиња во вода со други гости и мали деца. По твое „ имам пари,сум платила и за него и ќе правам што сакам“
Е НЕ СИ ВО ПРАВО..........ГРЕШИШ
и тој платил,но само едно кафе,или едно спиење, но не и капење на кучето
во езерото т.с. плажата ,каде и јас(ИЛИ БИЛО КОЈ ДРУГ) сум платил едно кафе или сум преспал една вечер по иста цена,како него,но не сакам да се капам заедно со неговата или твојата „ ЏУКЕЛА“.
Кажи каде е ова дозволено,и дали беше исправно.А јас пак ќе одам овие денови таму т.с. цело лето почесто.(можеби да беше гостинот и велешанец)
razbirlivo mi e ova za gejlada1.
6. Дозволено е на повеќе од многу места. Конкретно во Грција, на скоро сите плажи се дозволени кучиња. Плажите кои се закупени од некој хотел, можат да одберат кој и што ќе влегува и ќе ја користи плажата. Можат да забранат кучиња, можат да дозволат.
Тие платиле, имаат право да одлучуваат.
Истото важи за сите незакупени плажи. Може кој сака да оди, и куче, и мачка. На оние кои се под концесија, важат правила.razbirlivo mi e ova za gejlada
tamu i magarinja po plazhi se shetaat pa nikome nishta.ne pa kuchinja
koga stanuva zbor za pari gejcite mozhe da ti go dozvolat i nedozvolivoto- pa dur i da poskash magareto vo soba da go odvedesh-nema da me zachudi
Добро де, те сфативме ние уште од првиот пост.A зошто даваш совети кои сам не ги почитуваш?
И не, ако јас сум платила за моето куче, а некој не платил за своето дете, јас и моето куче, мачка, дете, имаме предност пред било кој што не платил.
И да, ако јас за моето куче сум платила НЕКАКО да го третираат, го третираат така зашто сум платила, а не зашто им е кучето поважно од мене или било кој друг човек.
Во хотелот каде што работев беа дозволени кучиња, и да, беа третирани многу подобро него натрапниците кои се обидуваа да дојдат на ,,уживкање,, бесплатно на базенот.