Македонска кошаркарска лига сезона 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011/12?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Се гледа дека разликата кај Мзт ја прави Тоше, човекот е измислен за наше првенство и тоа е голем плус, во останатиот дел сеуште се далеку од Фени, а не се одвојуваат нешто премногу и од другите 2 тима.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
честитики за мзт.......подобри беа секаде......

мене ме јадеше овој меч овој чушкарот од коментатор.......не ги знае играчите оној Крсте барем ги знае....истотака не ги знае ни правилата на кошарката.......тешка забеготиња.....море греотиња.............до кога вака...........дајте нека дое некој од страна да влезе на пазарот на телевизииите да си гледаме професионални преноси со професионалци а не овие............катастрофа

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Се гледа дека разликата кај Мзт ја прави Тоше, човекот е измислен за наше првенство и тоа е голем плус, во останатиот дел сеуште се далеку од Фени, а не се одвојуваат нешто премногу и од другите 2 тима.
Епа мора некој да ја прави разликата де, дали бил Гече, Тошо Малерот или Станко не е битно. Во секој јак тим има некој што ја прави разликата, а кај МЗТ верувај дека повеќе играчи имаат капацитет да направат разлика на терен а не само Гече.
Само за потсетување, првата утакмица со Фени Гече имаше само 11 поена а Чековски 29. :)
И не ги рамни МЗТ и Фени со тимови како Лирија и Торус... знам дека ги хејташ МЗТ ( за Фени не знам дали до толку :D ) али било какви споредби помеѓу овие клубови е глупост. :)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.998
Поени од реакции
1.283
До кога за Лирија ќе има двоен аршин во казнувањето?

http://www.mkd.mk/16019/sport/do-koga-za-lirija-ke-ima-dvoen-arsin-vo-kaznuvanjeto/

Ова ги надмина сите граници од Лоповско здружение наречено КФМ, до кога аматерите во КФМ ке бидат кројачи на македонското понижување во сопствената држава на сметка на еден тим од типот на Лирија :tapp:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.077
Поени од реакции
74.816
Да не отвораме нова тема за купот, пошто и оваа не е баш најактивна :)

Торус се јави како единствен тим кој сака да го организира купот.
Натпреварите ќе се одиграат во салата Борис Трајковски.

Во четвртфинале ќе играат:

МЗТ-Вардар
Работнички-Торус
ФЕНИ-Кожув
Куманово-Лирија

Победниците од првите два меча, и послесдните два си вкрстуваат во полуфиналето.

ФЕНИ ја доби полесната гранка, па мислам дека нема да има големи проблеми на патот до финалето.
Интересен ќе биде дуелот меѓу Лирија и Куманово, а уште поинтересно ќе биде ако и фановиве на Лирија Шверцерадоси/Ребеладоси се појават на трибините, што не се сомневам дека ќе се случи...

Вардар реално е најслаб од овие тимови пошто во меѓувреме си заминаа Радуле и Штерјов така да МЗТ не би требало да има никакви проблеми во овој дуел.
Интересно ќе биде на мечот Торус-Работнички и дефинитивно ова е дерби во четврт-финалето во купот.
Сметам дека МЗТ ќе бисде победник од оваа гранка.

Според мене финале МЗТ-ФЕНИ...

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
уште поинтересно ќе биде ако и фановиве на Лирија Шверцерадоси/Ребеладоси се појават на трибините, што не се сомневам дека ќе се случи...
Мислиш, се сомневаш. :)
Иначе кога јас би бирал со кого би сакал да биде финалето, тоа е Куманово. ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.077
Поени од реакции
74.816
Мислиш, се сомневаш. :)
Иначе кога јас би бирал со кого би сакал да биде финалето, тоа е Куманово. ;)
Не бе убаво си кажав, очекувам да се појават како индијанци на трибина :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.077
Поени од реакции
74.816
Ке има ли пренос вечер од Мзт-Работнички?
Најавено е на канал 5+. Да се надеваме дека нема да седнат зад ФА или ЦПБ, туку на коментаторското место :facepalm:
Да се надеваме дека нема да имаат проблеми со трасата како и увек...

Јас мислам ќе престанат со преносот во 7-ма минута од втора четвртина :icon_mrgr:

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Најавено е на канал 5+. Да се надеваме дека нема да седнат зад ФА или ЦПБ, туку на коментаторското место :facepalm:
Да се надеваме дека нема да имаат проблеми со трасата како и увек...

Јас мислам ќе престанат со преносот во 7-ма минута од втора четвртина :icon_mrgr:
Ајде ке ја издржиме уште оваа сезона некако,од другата има најави на Мтв ке биде..
Канал 5 се покажа доста непрофесионално,а и како што разбрав во некои сали не му е дозволен влез на Крсте па преноси вршеше од студио. Тотален аматеризам.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Богоев :facepalm: Како ме нервираше со тој негов шут во Амак цццц

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop