Македонска берза

Член од
16 февруари 2018
Мислења
18
Поени од реакции
27
Погрешно водена политика на секое поле изминатава година и нешто ,доведе до ова ниво на кое сме моментално . Што значи МСЕ страшно е зависен од политичката ситуација во земјаваа -најмногу кога одат работите на лошо . Според мене не е фер некого да цензурирате за искажано свое мислење , без разлика кого напаѓа.
Следува многу лош период , кој ке потрае ....

Затоа без нервози и напаѓање....Туку спасувај жива глава , додека уште не е прекасно

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Погрешно водена политика на секое поле изминатава година и нешто ,доведе до ова ниво на кое сме моментално . Што значи МСЕ страшно е зависен од политичката ситуација во земјаваа -најмногу кога одат работите на лошо . Според мене не е фер некого да цензурирате за искажано свое мислење , без разлика кого напаѓа.
Следува многу лош период , кој ке потрае ....

Затоа без нервози и напаѓање....Туку спасувај жива глава , додека уште не е прекасно
Единствено надевај се на СДС да насилно избутка ЕУ агенда, па да потпише втора фаза од договор за стабилизација и асоцијација па да ги префрлиме сите пари на странски берзи. Не дека сакаат од власта ова ама поприлично добра нус појава ќе биде тоа. Само тоа му е мајката. Втора полоша мајка е да не воведуваат данок на капитална ама не е сигурно тоа...и мислам дека е полоша опција од бегање од МСЕ.

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Branče jebeš brišenje be,frli toa gumickata..Ubavo rece,ovde si poradi ovoj del od forumot(berza),togaš citaj mislenje od sekoj kolega i izvleci zakljucok sto e ok i a sto ne.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Branče jebeš brišenje be,frli toa gumickata..Ubavo rece,ovde si poradi ovoj del od forumot(berza),togaš citaj mislenje od sekoj kolega i izvleci zakljucok sto e ok i a sto ne.
Ех Борвер бе, тркна до мојновац, си направи муабет сам со себе во 3 поста, виде дека нема ќоро пиле и се врати пак тука.
Нека ви биде, правете што сакате со темава, може и за тангата на Северина да си правите муабет,од тука натаму не ви се мешам.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Македонска ситуација (историја) прикажана во последниве 2-3 страни... народот очи ќе ди извади - а политичарите сложни си предаваат влас и си крадат организирано... ништо не научивме од нив како и ние сложно да се организираме и да настапиме со цел поголем профит за сите... две глави подобро размислуваат од една. Во соединението е силата!!

П.С. по некоја моја проценка само на форумов што се луѓево имаат портфолио мин 500.000е (конзервативно) . Со правилен настап, може мн да се постигне...

Бранко што не ги чистиш сега овие комуњариве . . . Имаш 100 комуњарски политички постови . . . Или тоа е во склад на темата . . . Само @3D требаше да се цензурира . . .

Груевски колку што изгради овие неможат да искречат . . . Стадион, сали, булевари, автопати три, 30 нови фабрики и 170.000 ново вработени . . . Даночни реформи..

Максимус тоа не е навлекување, тоа е процена, тогаш почнував и незнаев што е тоа навлекување, незнаев ни финансов извештај да читам, за разлика од тебе јас денес научив . .
Постот ти е од 2007 и во други околности . . . Јас ти реков најди пост од 2009 наваму . . .

Бафра извини што ти го плукам лидерот, за разлика од тебе јас ги познавав директорите во Жито Вардар и не зборам на памет . . . Ти си типичен пример за "испран памет" . . . Ќе ти направи човек пари, ќе се лигавиш во инбокс за уште некое евро, ама ако ти го плукнам лидерот Заев кој слепо го следиш, врска сум немал за економија . . .

Со ваков пристап, кога политиката ви света, а економијата на маргините . . . . го поебавте и форумот, а ќе ја поебете и берзата . . . Верувајте.

Ова е мојот последен пост на овој форум во оваа година, а со оваа конструктивност најверојатно последен . . . Оставам Нато, Еу, Топлификација, Стб од вас да направат богаташи и Ви посакувам среќа . . .

B

Bafra

Гостин
Бафра извини што ти го плукам лидерот, за разлика од тебе јас ги познавав директорите во Жито Вардар и не зборам на памет . . . Ти си типичен пример за "испран памет" . . . Ќе ти направи човек пари, ќе се лигавиш во инбокс за уште некое евро, ама ако ти го плукнам лидерот Заев кој слепо го следиш, врска сум немал за економија . . .
Прво КБ ја купив без тебе да сум те прочитал, корист имав што не ја продадов на 4000+ , туку викам штом ја фалат сигурно има нешто.

Второ кај сум ти се лигавел јас во инбокс ??? За што да ти се лигавам ... Мислам дека те имам прашано врз основа на кои податоци одредуваш циклуси и толку.
Ти си имаш некој психички проблем, егото нешто не ти е во ред, ама се решава (y)

Читајќи ќе те како фалиш економски политики на Грујо за кои државава е задолжена повеќе од сите претходно заедно, каде администрација е зголемена од 120.000 на 180.000 јасно е дека врска НЕМАШ од економија и последиците од такви економски мерки. Ако толку добра била економијата берзата што ја кочеше ???
Да не зборам регулациите на Грујо и колку регулаторни тела само креираа, државниот систем на стероиди го направи. Тоа е спротивно за економски напредок ама јбг ако гледаш само за свој џеб и кратки стази во право си, топ се Грујо и Ставрески.

А мој лидер е само татко ми и никој друг.

Не ја загадувајте темава со глупости.
Ебаве мрзливите, има посебни теми, 100пати ви кажавме кои се, ама нешто не ви се пишува таму.

Тоа дали ќе пишувате или не, ваша одлука. Јас ниту корист ниту штета ќе имам. Вие може само штета да имате зашто ќе нема каде да си промовирате.

Декис пишуваше, па го снема, вистинската причина тој си ја знае. Можеби кога ќе има инфо од прва рака дали ќе има дополнителна дивиденда Тетекс, ќе се врати. И да не каже, јас си докупив :cool:

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Еве како овие вести се поврзани со берзата

Еден од осомничените во случајот Поштенска Банка https://faktor.mk/koj-kje-go-kupi-goce-delchev
овие гангстери ја препакуваа пред да му ја шитнат на трифун, ја користеле исклучиво за прикривање на нови влогови ака перење.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Ве читам и малце сте ми чудни ..

Прво политиката и берзата се индиректно поврзани и неможе да кажеш ајде ке збориме само за берза а притоа берзата моментално реагира на политичката состојба во земјава .

Секој што има некаква информација во врска со берза може да сподели тука и тоа е добро да може да се дискутира , или некој што продава и купува убаво е да сподели ..

Јас кога продадов Комерцијална се изјаснив дека време е да си ги повлечам парите бидејки следува нова политичка криза , 99 % се најавува дека од Вмро ниту еден нема да гласа што значи ке се оди на избори и со тоа веројатно се извлеков на време ..

Би влегол пак на берза само доколку видам дека постојат шанси за Нато и ЕУ , бидејки додека беше Вмро на власт апсолутно берзата не мрдна , преку тасета Грујо што градел и носел некои инвеститори кога јас не видов ќар а верувам и 90 % загубија на берза со Грујо после потопот 2008 ..

Јас сега ќарив ради Нато и ЕУ малце што живна берзата и Комерцијална искористи прилика иначе никогаш немаше да дојде до 5.000

Економските политики на Сдсм ради влезот и планот за ЕУ и Нато ги почитувам , Вмро нема план за ЕУ и Нато џабе се силат со нив никогаш нема да влеземе бидејки нејќат ни да преговараат со Грција и ке се богати врхушката како што правеше 12 години ...

Единствена шанса да помине договорот е да има избори а Вмро да ги бојкотира бидејки Заев и странците нема да му дадат ништо од тоа што бара , така сами Сдсм ке обезбедат мнозинство и ке го изгласаат договорот .. а избори со пржинска влада со Вмро можеби би имало заедно со претседателските во април ако прифати Заев (можеби ке се договорат

Мицко ако оди сега на избори а не го добие тоа што бара знае дека ке изгуби и затоа мислам ке бојкотира, тогаш би се вратил пак на берза бидејки Сдсм ке го изгласа договорот !

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
IMG_20181013_205820.jpg Brane rece deka može šo sakame da pišuvame.
Pa eve,da kažam deka na svadba sum momentalno,jepaaaaaaaa :D
Kakva berza be kakvi zaebancii,dabče se toči ovde. ;)
P.s. Brane prosetav da im kazam na Hrvative deka ke pada.. :D

Последно уредено:
Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Ако денот по утрото се познава, мириса дека СДСМ има 80 пратеници да го протне договорот, индексот на Мсе да си продожи . Испратено вечерва писмо од Собранието до МВР за обезбедување на пратениците поради закани од матичната партија.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Покрај тоа, предвидено е алоцирање на дополнителни средства во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, со цел непречена исплата на пензиите и транзициските трошоци за вториот пензиски столб, обезбедување на дополнителни средства во Фондот за здравствено осигурување со цел непречено остварување на право на здравствена заштита и боледувања, како и дополнителни средства за Агенцијата за вработување на Република Македонија за исплата на надоместокот по основ на невработеност, се вели во предлог ребалансот на буџетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom